Dopis iz Kostolca

Поштовани, 

У прилогу достављам фотографије са уручења пехара за прво место у Првој лиги Србије, за мушкарце.

Златне медаље и пласман у СУПЕР лигу Србије освојила је екипа Куглашког клуба Рудар из Костолца.

Прочитај више >>>

Други је Чачак из Чачка, а бронзану медаљу је освојила екипа Чаир из Ниша.

Пре две године је Рудар такође био члан СУПЕР лиге Србије, да би се сада поново вратио у највишу лигу државе која је актуелни првак света (до сада чак четири пута), где је предводник најбољи куглаш свих времена Вилмош Заварко.

У куглању на девет чуњева (SEKTION NINEPIN BOWLING CLASSIC ) при Куглашком савезу Србије постоји четири нивоа лигашког такмичења (и женског и мушког), у две вертикале испод супер лиге (Србија центар и Војводина). Лиге су састављене од по десет клубова који играју по двокружном бод систему. При томе, постоје куп и неколико врста појединачних такмичења.

У том светлу треба и сагледавати успех Рудара, с обзиром да нема ни једног професионалца и да сви такмичари живе и раде у истом граду (претежно у ЕПС-у).

Даљи развој куглања у Костолцу је рад са групом девојчица и дечака, који би требало  у будућем периоду да иду стазама успеха старијих колега. За то је извршено стручно оспособљавање неколицине чланова клуба за Оперативне тренере у куглању, где ће посебно обележје дати и професорка физичког васпитања, Сузана Нешковић. Наиме, за рад са младима је обавезан ДИФ, па је то пут ка наставку школе доброг куглања у Куглашком клубу Рудар из Костолца.

У сезони у којој обележавамо 60 година од оснивања клуба надамо се, да ћемо  уз разумевање правних следбеника наших суоснивача, Градске општине Костолац и ЈП ЕПС – Огранак ТЕ КО Костолац, почети са реализацијом пројекта и изградње четворастазне модерне куглане на плочама.

 

С поштовањем,

 Зоран Станојевић „Шумар“          

Председник КК Рудар, Костолац