IN MEMORIAM

 

Preminuo Milan Ostojić

BEOGRAD, 14. maj (Info centar).- Milan Ostojić, kuglaš, kuglaški sudija – instruktor i predsednik Disciplinske komisije Kuglaškog saveza Srbije iznenada je preminuo u 64. godini u Beogradu.
Po dolasku iz Hrvatske u Beograd 1992. počeo je da kugla za RVI, potom za prvoligaše i superligaše Jugopetrol i pančevački Železničar da bi igračku karijeru završio u Crvenoj zvezdi sa kojom je u sezoni 2011 – 2012. osvojio treće mesto u Super ligi. Pre toga je sa pančevačkim Železničarem osvojio ekipnu vicešampionsku titulu i igrao u Evropa kupu a ovaj klub je proglašen i za najbolji železnički klub u Srbiji.
Na veteranskim prvenstvima Srbije, kao član ekipe crveno – belih osvojio je nekoliko ekipnih titula i pojedinačih medalja. Poslednjom se okitio ove godine kao član veteranske ekipe Crvene zvezde, trećeplasiranog tima u šampionatu.
Bio je sudija – instruktor i prošlog meseca je u Požarevcu vodio kurs i licenciranje sudija. Za region „Centar“ delegirao je sudije za ligaške utakmice i ostala takmičenja. U dva poslednja mandata bio je predsednik Disciplinske komisije Kuglaškog saveza Srbije.
Na poslednjih 15 Šampionata sveta i Svetskih kupova bio je u teškoj i nezahvalnoj ulozi vođa puta srpskih reprezentacija i uspevao, da ogroman broj obaveza vezanih za organizaciju putovanja, nabavku opreme, dresova, vode za takmičenja… izvrši pedantno i na vreme. Smrt ga je zadesila tri dana pre polaska na Šamionate sveta u Novigrad u Hrvaskoj, u jeku priprema kojima se posvetio, kao i uvek,  punog srca,  želeći da igrači i stručni štab ni u čemu ne oskudevaju.
Bio je veliki šarmer i sticao je, gde god bi se našao, za kratko veme, mnogo prijatelja. Dugotrajna putovanja autobusom, prekraćivao je šalama, pričama i anegdotama sa ranijih takmičenja i vreme je brzo prolazilo. Voleo je da sa našali i pecne druge, ali, što je  najvažnije, umeo je, sa osmehom da istrpi i šalu na svoj račun.
Kuglanje mu je bilo duga najvaća ljubav posle porodice- supruge Ljubice, kćerki Maše i Jelene i posebno dvojice unuka Aleksandera i Nikolasa o kojima je pričao sa beskrajno mnogo ljubavi i delio, u razgovorima  sa prijateljima, radosti njihovog odrastanja.
Malo je kuglaša, kuglašica, sportskih radnika i sudija u Srbiji, od Subotice do Kraljeva, koji nisu poznavali Milana Ostojića. Njegovim preranim odlaskom, srpsko kuglanje je ostalo bez vrsnog sudije, sportskog radnika i, pre svega, dobrog čoveka i iskrenog prijatelja.
Penzionisan je u rangu potpukovnika Vojske Srbije.
Sahrana je u ponedeljak 16. maja u 15 časova na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.