IN MEMORIAM

 

Preminuo Stevan Sekereš

SUBOTICA, 16. decembar (Info centar).- Tužna vest stigla je iz Subotice. Preminuo je, posle duže i teške bolesti,  jedan od tvoraca šampionske ženske ekipe subotičkog Pionira Stevan Sekereš (67).
Bio je ugledni stručnjak u dva sporta – hokeju na travi i kuglanju, koje je zavoleo igrajući rekreativno u u subotičkog Zorki. U istoimenom klubu hokeja na travi bio je trener u vreme kada je ovaj kolektiv bio u vrhu jugoslovenskog hokeja na travi.
 Preuzeo je žensku kuglašku ekipu Pionira 26. maja 1999. i  sa Eržebet Molnar, predsednicom i, kasnije, trenerom kluba, stvorio tim svetskog ranga i najtrofejniji ženski klub u istoriji srpskog kuglanja: 14 titula prvaka države, 11 pobeda u kupu, sedam “duplih kruna” (pobeda u šampionatu i kupu u istoj godini), dva druga i jedno treće mesto u Ligi šampiona, jedno srebro i tri bronze u najjačem takmičenju za klubove – Svetskom kupu (Kupu šampiona).
Bio je uz ekipu Pionira i u oktobru 2013. kada su Subotičanke osvojile poslednju svetsku medalju,  bronzu u Svetskom kupu  u Bačkoj Topoli. Zbog teške bolesti, kasnije je  ređe bio uz tim na velikim takmičenjima. U klubu je bio sve do njegovog gašenja u proleće ove godine  zbog finansijskih razloga.
Stevan Sekereš ostaće zapamćen i kao  stručnjak koji je celu svoju trenersku karijeru proveo u istom klubu. Bio je učitelj brojnih  generacija kuglašica koje su igrale za reprezentaciju Jugoslavije i Srbije i njegovom smrću  kuglaški sport je izgubiio istaknutog stručnjaka i sportskog radnika koji je svojim radom doprineo  svim značajnim uspesima u poslednjoj deceniji.
Mesto i datum sahrane biće naknadno objavljeni.