IN MEMORIAM

 

Preminuo Stevan Miloš
BEOGRAD, 17. mart (Info centar).- Jedan od kuglaša iz plejade onih koji su igrali u zlatnim osamdesetim beogradskog i srpskog kuglanja  Stevan Miloš preminuo je u Beogradu u 91. godini.
Počeo je da kugla kada je  došao u Beograd početkom  osamdestih i to u “13. maju” jednom od najagilnijih i najpopularnijh beogradskih klubova gde je proveo skoro celu igračku karijeru.
 Najveći uspeh postigao je 1978. kada je u paru sa Đurom Štikovcem osvojio drugo mesto na Prevenstvu Srbije iza neprikosnovenog para srpskog i beogradskog kuglanja Duje Puharića i Jezdimira Stanimirovića (C. zvezda). Plasirali su se i na Šampionat Jugoslavije koji je te godine odigran u Šibeniku. Ostaće upamćen da je  u 50 hitaca (25 u pune i 25 u “čišćenju”) jednom prilikom  srušio 300 čunjeva što je bio rekord!
Po profesiji bio je učitelj. Veći deo radnog veka proveo je u Ministarstvu utrašnjih poslova. Iza njega su ostali sin Aleksandar, ćerka Snežana i unuk Miloš. Ispraćaj za kremaciju obavljen je u  petak 17. marta na Novom groblju u Beogradu.