IN MEMORIAM

Preminula Stana Milanković

Pročitaj  više >>>

 

 

BAČKA TOPOLA, 4. decembar (Info centar).-  Stana Milanković, prvotimka vojvođanskog kuglaškog ligaša Eđšega iz Bačke Topole iznenada je preminula u 59. godini.

Počela je da se bavi kuglanjem pre dve decenije i celu karijeru provela je u  klubovima iz Bačke Topole –  Žitko, Venus i Eđšeg i koji su se takmičili i u Super ligi Srbije. Ove sezone je  sjajno igrala za Eđšeg, koji vodi posle jesenjeg dela u Prvoj ligi Srbije – grupa Vojvodina. U četvrtom i  sedmom kolu  bila je i igračica kola, a na zonskim kvalifikacijama za malo joj je izmakao plasman na pojedinačno seniorsko Prvenstvo Srbije – grupa Vojvodina. Zauzela je deseto mesto.

Sa Žitkom je jedne godine osvojila ekipnu vicešampionsku titulu i učestvovala i na Evropskom kupu, a 2007. sa Venusom je igrala i na Kupu NBC federacije u Augzburgu. Sa Miodragom Milovanovićem ima dve medalje u miks tandemima sa Prvenstava Vojvodine.

Smrću Stane  Milanković, srpsko i vojvođansko kuglanje izgubilo je  dobru kuglašicu koja je izuzetno volela svoj sport i klub Eđšeg. Sahrana je u petak  5. januara u  15 časova na  Istočnom groblju u Bačkoj Topoli.