IZ KSS

RASPORED ZA PRVENSTVO SRBIJE ZA VETERANE I STARIJE ČLANOVE PREUZMI
PRVENSTVO SRBIJE SENIORKE POJEDINAČNO   PREUZMI
PRVENSTVO SRBIJE SENIORI POJEDINAČNO  PREUZMI
KUP SRBIJE ZA MLAĐE KATEGORIJE PREUZMI

Jasmina Anđelković i Zdravko Kresović pojedinačni prvaci Srbije

Pročitaj  više >>>

Jasmina Anđelković i Zdravko Kresović pojedinačni prvaci Srbije

BANjA JUNAKOVIĆ 15. april (Info centar).-  Jasmina Anđelković, reprezentativka Alimente (Novi Sad) i Zdravko Kresović prvotimac novosadske Vojvodine novi su seniorski pojedinačni šampioni Srbije u kuglanju!

U izvanrednom finalu na stazama u Banji Junaković Kresović je savladao jedno od najprijatnijih iznenađenja šampionata Danila Mandića (Vihor, Sombor) sa 613:596 (3:1), dok je Anđelkovićeva pobedila Mariju Krasović (Kristal) sa 600:591 (3:1).

Zdravko Kresović je  posle tri seta (159:141, 140:145, 156:154) vodio sa 2:1 i imao je  15 čunjeva više. U neizvesnoj završnici  uspeo je da dobije i četvrti set (158:156) i trijumfuje!

Jasmina Anđelković je povela sa 2:0 u setovima (146:136, 156:150), ali se u trećem setu Marija Kresović vratila u meč i skoro anulirala razliku (156:168).  Anđelkovićeva je vodila sa 2:1 i imala četiri čunja više. Posle 15 hitaca u pune u poslednjem setu (101:97 za Mariju Kresović), bilo je nerešeno u čunjevima. U „čišćenju“ je  mirnija bila Anđelkovićeva i dobila set  142:137 za titulu!

– Sada sam kompletirao sve zlatne  pojednačne medalje na Šampionatima Srbije i zbog toga mi je ovo finale bilo  toliko značajno- rekao je Zdravko Kresović koji je bio šampion u kombinaciji 2012, u sprintu 2014. i sada pojedinanačni. –  Igrao sam  pod velikim pritiskom, u poslednjem hicu sam promašio čunj  jer sam počeo da plačem! U polufinalu sam imao svežinu za dobar rezultat a u taktičkom finalu bila je važna samo pobeda.  Ovo sam sanjao godinama i nadam se da će pojedinačna titula prvaka Srbije biti preporuka selektoru da me stavi makar na širi spisak reprezentaciju. Ne želim da me  deca zadirkuju kada porastu da im je mama bila  reoprezentativka, a tata  nije. U našoj sobi trofeja uvek sam sa malom zavišću gledao Marijin pehar pojedinačne šampionke, sada ga imam i ja…

 Jasmina Anđelković je ove godine vicešampionka u kombinaciji i  pojedinačna prvakinja. Ima sa pojedinačnih šampionata još i srebro 2011. i bronzu 2017. tako da je kompletirala  komplet svih boja:

– Na šampionatima je teško i doći do finala, a u finalu je uvek najteže. Tako je bilo i ovog puta. Povela sam, ali je Marija u drugom setu  skoro anulirala prednost i to je bilo dodatno opterećenje. Mislim da su ove godine presudile nijanse, ko je bio svežiji i koncentrisaniji u završnici – rekla je Jasmina Anđelković.

Predsednik vojvođanskog ligaša kluba Vihor Mladen Praštalo navijao je za Mandića i bio presrećan posle finala:

– Da nam je neko pre šampionata ponudio bronzanu medalju za Mandića oberučke bismo je prihvatili. Ovo srebro je najveći  pojedinačni uspeh igrača iz našeg kluba i sve čestitka Mandiću.

Uz kuriozitet da je bračni par Zdravko i Marija Kresović osvojio zlato i srebro, interasantan je i podatak da su tri pojedinačne medalje (zlato, srebro i jednu bronzu) kod kuglaša osvojili igrači koji ne igraju u Super ligi Srbije!

Viđena su dva različita polufinala. U muškom je su rezultati bili odlični, a mečevi su bili krajnje neizvesni.  Danilo Mandić (Vihor, Sombor) je savladao ove godine vicešampiona Srbije u kombinaciji, Slobodana Simonovića iz zrenjaninskog Banata sa 656:635 (3:1). Šampion Srbije u kombinaciji 2014. Zdravko Kresović (Vojvodina, Novi Sad) savladao je sa rezultatom dana 658:606 (3:1) Aleksandra Milinkovića iz Kragujevca, ovogodišnjeg „bronzanog“ na Šampionatu Srbije u kombinaciji.  Bronze su pripale Simonoviću  i Milinkoviću.

U polufinalnim mečevima kuglašica, izostala je neizvesnost.  Vicešampionka Srbije u kombinaciji ove godine Jasmina Anđelković iz novosadske Alimente savladala je Dijanu Kormanjoš iz novosadskog Radničkog sa 593:545 (3:1). Pojedinačna šampionka 2012. i vicešampionka Srbije 2009. Marija Kresović (tada pod devojačkim Gajin) pobedila je  Anicu Radaković iz Srema sa 568:550 (3:1). Treća mesta osvojile su Radakovićeva i Kormanjoš.

Odigran je i pojedinačni Kup Srbije za mlađe kategorije. Slavile su u kadetskoj konkurenciji nade Banata Vuk Boškov i  Višnja Živanović, dok je u konkurenciji mlađih kadeta  najbolji bili fantastični Gabor Kurcinak iz Vojvodine (Bačko Gradište) sa rezultatom na kome bi mu pozavideli i seniori (631) i Jelena Barać iz Apatina, kći reprezentativke Zorice Barać, sa  odličnih 576 čunjeva. Oboje su postavili i lične rekorde.

Vuk Boškov, kadet zrenjaninskog Banata  odbranio je titulu u pojedinačnom Kupu Srbije oborivši sjajnih 605 čunjeva i ubedljivo je pretekao Mateju Šakića (Beograd)  koji je srušio 569 čunjeva i Kristiana Ljavroša (Dolina, Padina) koji je zabeležio rezultat od  556 čunjeva.

Sve medalje u konkurenciji kadetkinja u Kupu Srbije pripale su kuglašicama iz Zrenjanina koji se još jednom potvrdio kao najjači centar ženskog kuglanja u Srbiji.  Zlato je ubedljivo osvojila Višnja Živanović (Banat) sa 586 čunjeva, Milena Jurišić (Kristal) bila je druga sa 561 čunjem dok je treće mesto pripalo Vladani Obrenić (Kristal) sa 548 čunjeva.

 Zlatom i srebrom u konkurenciji mlađih kadeta u Kupu Srbije okitili su se kuglaši Vojvodine iz Bačkog Gradišta. Titulu je odbranio Gabor Kurcinak  sa 631 čunj (lični rekord, stari 619), drugi je bio Tomislav Marković sa 577 čunjeva. Bronzu je osvojio  Ilija Jevremović (Car Lazar, Kruševac) sa 574 čunja.

Jelena Barać (Apatin) je ubedljivo slavila kod mlađih kadetkinja sa  576 čunjeva (lični rekord, stari 563 čunja). Nikolina Rakanović (Bačka, Novi Sad) je bila druga sa 556 čunjeva, dok je treće mesto pripalo Mioni Grujić iz Banata sa 538 čunjeva.

U pojedinačnom Kupu Srbije učestvovalo je po osam najboljih u svakoj kategoriji na osnovu plasmana u šest Kupova gradova.

Trofeje  su uručivali Uroš Dragojlović predsednik KS Srbije, Bosiljka Božić i  Mladen Praštalo članovi UO KS Srbije. Sudili su Mirko Čukvas, Vesna Ćalićć i Zorica Barać.

  

POJEDINAČNE TITULE U POSLEDNjIH DESET GODINA – KUGLAŠI

 

2018: 1. Zdravko Kresović (Vojvodina, Novi Sad), 2. Danilo Mandić (Vihor, Sombor), 3. Slobodan Simonović (Banat, Zrenjanin) 3. Aleksandar Milinković (Kragujevac).

2017: 1. Milan Jovetić (Kordun, Kljajićevo), 2. Njegoš Šakić (Beograd), 3. Čaba Zavarko (Jedinstvo), 3. Miloš Simijonović (Beograd).

2016: 1. Saša Juhas (Beograd), 2. Aleksandar Milinković (Kragujevac), 2. 3. Radovan Vlajkov (Beograd), 3. Dušan Puača (Tehnohemija, Beograd).

2015: 1. Miloš Simijonović (Beograd) 2. Milan Jovetić (Kordun, Kljajićevo), 3. Željko Miličević (C. zvezda), 3. Igor Kovačić (Beograd).

2014: 1. Igor Kovačić (C. zvezda), 2. Žolt Kiš (Jedinstvo, Novi Bečej), 3. Ivan Trošić (Niš put), 3. Goran Bukva (Car Lazar, Kruševac).

2013: 1. Žolt Kiš (Senta Visa prom), 2. Milan Trkulja (Kordun, Kljajićevo), 3. Dejan Trifunović (Niš put).

2012: 1. Saša Juhas (Železničar, Inđija), 2. Slobodan Simonović (Banat, Zrenjanin), 3. Miloš Simijonović (Niš put).

2011: 1. Čongor Baranj (Senta Visa prom), 2. Uroš Jagličić (Metalac, Gornji Milanovac), 3. Darko Marković (Niš put).

2010: 1. Miloš Simijonović (Rudar), 2. Uroš Jagličić (Metalac), 3. Čongor Baranj (Senta Visa prom).

2009: 1. Tibor Sel (Kanjiža), 2. Ljubiša Suzić (C. zvezda), 3. Nikola Matijaš (Beograd „Poštanska štedionica“).

Napomena: od 2014. se dodeljuju dve bronze.

 

POJEDINAČNE TITULE U POSLEDNjIH DESET GODINA – KUGLAŠICE

 

2018: 1. Jasmina Anđelković (Alimenta, Novi Sad), 2. Marija Kresović (Kristal, Zrenjanin), 3. Anica Radaković (Srem, Ruma), 3. Dijana Kormanjoš (Radnički, Novi Sad).

2017: 1. Zorica Barać (Kristal), 2. Maja Đukić (Radnički, Novi Sad),  3. Nevenka Joković (Alimenta), 3. Jasmina Anđelković (Alimenta).

2016: 1. Nevenka Joković (Pionir „Agro Višković“), 2. Marija Kresović (Kristal, Zrenjanin), 3. Kristina Ljubenković (Pobednik), 3. Renata Vilov (Pionir „Agro Višković“).

2015:1. Nataša Savić (Apatin), 2. Zorica Barać (Pionir) 3. Marija Kresović –devojačko Gajin (Kristal, Zrenjanin), 3. Nevenka Joković (Pionir).

2014: Jelena Bogdanov (Srem), 2. Nataša Savić (Apatin), 3. Renata Vilov (Pionir), 3. Jelena Šašić (Apatin).

  1. Renata Vilov (Pionir), 2. Maja Đukić (Radnički, Novi Sad), 3. Nevenka Joković (Pionir).

2012: 1. Marija Gajin (SPC Vojvodina, Novi Sad), 2. Nevenka Joković (Pionir), 3. Marija Dudevljev (Jedinstvo, Novi Bečej).

2011: 1. Nataša Savić (Apatin), 2. Jasmina Anđelković (Jagodina), 3. Anica Radaković (Srem, Ruma).

2010: 1. Nevenka Joković (Pionir), 2. Livia Santo (Pionir), 3. Zorica Barać (Pionir).

2009: 1. Hajnalka Milosav (Kristal), 2. Marija Gajin (SPC Vojvodina), Ksenija Milosav (Kristal).

Napomena: od 2014. se dodeljuju dve bronze.