IZ KSS

U Bačkoj Topoli je održan poslednji kvalifikacioni turnir za 1. Evropsko prvenstvo za kuglašice i kuglaše starije od 60 godina.

REZULTATI U ŽENSKOJ KONKURENCIJI PREUZMI
REZULTATI U MUŠKOJ KONKURENCIJI PREUZMI

Pročitaj  više >>>

Pobednici Ljiljana Kandić i Milovan Pantić!
Članica KK Singidunum iz Beograda Ljiljana Kandić i kuglaš KK Čačak Milovan Pantić su pobednici kvalifikacionog turnira u Bačkoj Topoli.
Pantić je jedini „srušio“ više od 600 čunjeva (609) i tako potvrdio odličnu formu iz kvalifikacija.
Proslavljeni hrvatski i makedonski kuglaš Damir Fučkar, zasigurno najbolji svjetski kuglaš za članove iznad 60 godina, je pobedio u kvalifikacijama sa 658 čunjeva. Nije nastupio u finalu, jer će u Češkoj predstavljati Makedoniju u seniorskoj konkurenciji.
Pored Kandić, kod žena su se još plasirale Anica Radaković, Mirjana Ćirić, Jelena Tadić i Melanija Kolbas. Pravu malu dramu u finalu je proživljavala pobednica kvalifikacija, Valeria Bauer, kojoj je trebalo u zadnjem čišćenju „samo“ 40 čunjeva da osigura nastup u Rokycanyma. Ozleda i nervoza su učinili svoje i Bauer je završila tek na 7.mestu.
Kod muškaraca, pored dominantnog Pantića, plasman na Evropsko prvenstvo su osigurali odlični Karolj Štajn (na jednoj stazi 121 u pune!), Vladimir Duvnjak i Slavko Sekulović. „Zlatna“ rezerva je Bato Višković.
Finale je odlično odsudio Đorđe Trajković.
Svi učesnici finala su na poklon dobili prigodne majice, a pehare i diplome najuspešnijima  su uručili Vilmoš Zavarko i Damir Fučkar.