IZ KSS

REZULTATI PRVENSTVA VOJVODINE U SPRINTU ZA SENIORKE PREUZMI
REZULTATI PRVENSTVA VOJVODINE U SPRINTU ZA SENIORE PREUZMI
REZULTATI PIJEDINAČNO JUNIORKE – PRVI NASTUP PREUZMI
REZULTATI PIJEDINAČNO JUNIORI – PRVI NASTUP PREUZMI
REZULTATI PRVENSTVA SRBIJE-CENTAR U SPRINTU ZA SENIORKE PREUZMI
REZULTATI PRVENSTVA SRBIJE-CENTAR U SPRINTU ZA SENIORE PREUZMI
REZULTATI OSMINE FINALA KUPA VOJVODINE PREUZMI
DRUGA VOJVOĐANSKA LIGA 13. KOLO PREUZMI

Pročitaj  više >>>

Vojvođanski sprint u znaku Marijane Oros i Alena Kujundžića 

STARA MORAVICA, 30. novembar (Info centar).- Kuglašica novosadskog Radničkog Marijana Oros i kuglaš Spartaka 024 iz Subotice Alen Kujundžić osvojili su prva mesta na regionalnom seniorskom Prvenstvu Srbije – grupa Vojvodina održanom na kuglani u Staroj Moravici.

Marijana Oros je sa 397 čunjeva trijumfovala ispred Ljiljane Frenc iz Kristala (Zrenjanin) sa 392 čunja  i Ljiljane Sretić iz novosadskog Džambo investa sa 388 čunjeva. Ukupno deset kuglašica plasiralo se na Šampionat Srbije 24. decembra, još i: 4. Dragana Dorožan (Kristal) 386, 5. Anica Radaković (Srem, Ruma) 381, 6. Hermina Lukač (Kristal) 378, 7. Olgica Stojkov (Radnički, NS) 365. 8. Jelena Tadić (Džambo invest) 363, 9. Dijana Kormanjoš (Radnički, NS) 360 i 10. Marina Jokić (Srem) 354 čunja. Učestvale su 22 kuglašice.

Takmičenje seniora bilo je veoma uzbudnjivo, između pobednika i šestoplasiranog razlika je bila pet čunjeva! Alen Kujundžić, član juniorske reprezentacije Srbije koja je na SP u istarskom Novigradu u maju ove godine osvojila četvrto uzastopno zlato, pobedio je sa 408 čunjeva. Samo čunj manje (407) na drugom mestu imao je Goran Vekić (Dunav, Bačka Palanka), dok je treći bio Branko Vuksan iz kulskog Hajduka sa 406 čunjeva. Na Šampionat Srbije 24. decembra plasiralo se osam kuglaša, uz prva tri i: 4.  Goran Cimeša (Radnički, Novi Sad) 405, 5. Velimir Joković (Hajduk, Kula) 404, 6. Milorad Vojnović (Radnički, NS) 403, 7. Norbert Ernješi (Jedinstvo, Novi Bečej) 399, 8. Zdravko Kresović (Vojvodina, Novi Sad) 395 čunjeva. Odziv je bio dobar,  učestvovala su 44 kuglaša. Glavni sudija prvenstava bio je Arpad Antal.

 

 

Kristina Ljubenković povela trku

KLjAJIĆEVO, BAČKA TOPOLA, 29. novmebar (Info centar).- Vicešampionka sa kuglaškog kadetskog Svetskog kupa u istarskom Novigradu ove godine, reprezentativka superligaša Singidunuma iz Beograda Kristina Ljubenković postigla je najbolji rezultat u  kvalifikacijama za juniorsko Prvenstvo Srbije koje će se 11. decembra održati u Banji Junaković.

Na kuglani „Gagović sport“ u Kljajićevu, Ljubenkovićeva je oborila 594 čunja i pretekla Maju Đukić (Radnički, Novi Sad) sa 584 čunja u  Brigitu Zolnai iz SPC Vojvodine sa 562 čunja. Raduje rezultat Đukićeve koja se na staze vratila posle duže pauze zbog povrede.

Na  završnom turniru za titule će igrati osam najboljih iz ovih kvalifikacija, uz prve tri još i: 4. Jelena Popov (Banat) 560, 5. Melisa Grgelj (Eđšeg, Bačka Topola) 557, 6. Sara Žurovski (SPC Vojvodina) 551, 7.  Sanela Milosav (Kristal) 546 i 8. Vesna Boškov (Banat) 544 („čišćenje“ 193). Rezerve su Jovana Stantić (Radnički Novi Sad) 544 (167) i Milica Perin (Banat) 537. Kvalifacije su održane po slobodnoj prijavi i učestvovalo je 18 juniorki. Prošle godine u kvalifikacijama su igrale 24 juniorke. Sudili su Vladimir Gagović i Mirko Čukvas.

Juniori su kvalifikacioni turnir odigrali na stazama „Funk arene“ u Bačkoj Topoli. Takmičenje nije završeno jer nisu igrala trojica mladih kuglaša zbog obaveza u svojim klubovima: Želislav Jakab (Dolina, Padina), Mark Balint  (Senta) i Sebastijan Molnar (Vojvodina, Novi Sad). Oni će igrati ovog vikenda u Bačkoj Topoli na kadetskim kvalifikacijama za Šampionat Srbije i njihov rezultat računaće se i za juniorske kvalifikacije.

Trenutno vodi Alen Kujundžić iz Spartaka 024 (Subotica) sa 604 čunja. On je i lane bio najbolji u kvalifikacijama.  Drugi je Nemanja Balać (Crvena zvezda) sa 597 čunjeva, a treći Dušan Pejin iz novobečejskog Jedinstva sa 590 čunjeva.  U drugi krug plasiralo se osam kuglaša, još i: 4. Milorad Vojnović (Radnički, NS), 5. Željko Radvanji (Vrbas) 570, 6. Norbert Ernješi (Jedinstvo) 570, 7. Petar Janković (Partizan) 569 i 8. Bojan Kličarić (C. zvezda) 565. Rezerve su Marko Antić (Crvena zvezda) 564 i Oskar Rečo (Jedinstvo) 559. Učestvovalo je  30 igrača, manje nego lane kada su u kvalifikacijama „bacala“ 32 juniora. Sudila jer Dragana Trajković.

Kvalifikacija za kadete i kadetkinje su 3. i 4. decembra u Bačkoj Topoli, a pionira i  pionirki takođe 3. i 4. decembra u  Staroj Moravici. Sa ovih takmičenja na finalni turnir 11. decembra u Banji Junaković plasiraće se po četiri kuglašice i kuglaša.

Rezultat kvalifikacija i rezultat sa finalnog turnira u svim kategorijama će se sabirati za medalje u kombinaciji.

 

 

Ana Marton prva na Banjici, Kličarić blistao u Kragujevcu 

BEOGRAD, KRAGUJEVAC, 27. novembar (Info centar) –  Ana Marton (EDB) i Bojan Kličarić (Crvena zveda) osvjili su prva emsta na regionalnom Prvenstvu Sbrije – Centar u sprintu.

Ana Marton je na Banjici u Beogradu  srušila 379 čunjeva. Drugo mesto pripalo je Đurđi Đurović i sa 378 čunjeva, dok je treća bila Milica Antić (Singidunum) sa 367 čunjeva. Na Šampionat Srbije 24 i 25 decembra plasaralo  se  šest kuglašica, uz prve tri i Vesna Janković (Pobednik) 367, Nevanka Šaranović (Rudar) 358 i Radojka Novković (EDB) sa 352 čuanja. Učestvovalo je 20 takmičarki a sudio je Goran Bukva.

Bojan Kličarić juniorski reprezentativac crveno belih trijumfovao je na kuglani u Kragujevcu oborivši 416 čunjeva i ubedljivo slavio ispred Dragoslava Vuksanovića sa 397 i Aleksandra Milinkovića (obojica Kragujevac) sa 384 čunja. Na Šampionat Srbije 24. i 25. decembra  plasikalo se ukupno osam igrača: 4. Zdenko Stević 384, 5. Miloš Vučen (obojica Rudar) 383, 6. Milan Jovanović 382, 7. Miladin Vuksanović (obojica Pak promet, Kragujevac) 377 i 8. Jovan Kerečki (Crvena zvezda) sa 377 čunjeva. Odziv je bio izvanreda,  učestvovalo je čak  55 kuglaša. Sudili su Momčilo Marković i Aleksandar Milinković.

 

Jedinstvo iz Novog Bečeja i Dolina iz Padine u četvrtfinalu Kupa Srbije 

VRBAS, 27. novembar (Info centar ).- Jedinstvo iz Novog Bečeja i Dolina iz Padine sastaće se u četvrtfinalu kuglaškog Kupa Srbije.

Kuglaši superligaša Jedinstva savladali su u pretkolu na kuglani u Vrbasu  vojvođanskog ligaša novosadsku Vojvodinu sa 3.390: 3.347 (5:3). Odlučio je pobednika, posle 3:3 u igračkim pendima, veći broj čunjeva, gde su kuglaši iz Novog Bečeja bili bolji (+ 43). Nikola Popović iz Vojvodine sa 615 čunjeva bio je irač utakmice, dok je kod Jedinstva najuspešniji bio Norbert Ernješi sa 602 čunja. Sudio je Darko Milović.

Vojvođanski ligaši Jadran iz Golubinaca i Dolina iz Padine odigrali su takođe u Vrbasu i slavili su kuglaši iz Padine sa 3.316:3.220 čunjeva i 7:1 u poenima. Pobednički tim predvodio je bronzani sa kadetskog Svetskog kupa Želislav Jakab sa 616 čunjeva, dok je kod Jadrana najbolji bio Miodrag Pavlović sa 570 čunjeva. Sudio je Predrag Koprivica.

Svi parovi četvrtfinala Kupa Srbije (4. decembar): Crvena zvezda – Kragujevac (kuglana Spens u Novom Sadu od 11 časova, sudija Jovan Boda).

Beograd- Kordun Kljajićevo (kuglana u Vrbasu od 11 časova, sudija Darko Milović).

Partizan – Radnički Novi Sad (kuglana u Kragujevcu, sudija Milovan Pantić).

Jedinstvo Novi Bečej – Dolina Padina (kuglana Banjica u Beogradu, sudija Saša Mitrović).

Kod žena, u četvrtfinalu slobodan je prošlogodišnji finalista Kristal (Zrenjanin). Ostali parovi (mečevi se igraju 4. decembra):

Alimenta- Apatin (kuglana u Bačkoj Topoli od 11 časova, sudija Arpad Antal).

EDB – Radnički Novi Sad (kuglana u Kragujevcu od 15 časova, sudija Milovan Pantić).

Singidunum Beograd – Srem Ruma (kuglana u Vrbasu od 15 časova, sudija Pjer Koprivica).