IZ KSS

REZULTATI ČETVRTFINALA KUPA SRBIJE ZA MUŠKARCE PREUZMI

Pročitaj  više >>>

Radnički, Beograd, Partizan i  Paksel Tehnohemija u polufinalu Kupa Srbije!

BEOGRAD, 23. decembar (Info centar).-  Kuglaši Beograda, Partizana, Radničkog i beogradske Paksel Tehnohemije plasirali su se u polufinale kuglaškog Kupa Srbije koje će se odigrati 31. marta iduće godine. Finale 7. aprila 2018.

U najinteresantijem duelu četvrtfinala na kugani u Vrbasu u duelu dva superligaša, novosadski Radnički je savladao sa 5:3 u igračkim poenima i 3.395:3.403 u čunjevima Crvenu zvezdu i palsirao se u polufinale. Beograđani su osvojili samo  jedan igrački poen i doneo ga je igrač meča Bojan Kličarić (626) i dobili su još dva za više čunjeva (+8).  Novosađani su osvojili pet igračkih poena  a najbolji igrač bio je  David Lainščak sa 588 čunjeva. Sudio je Predrag Koprivica.

Takođe u Vrabasu, u sudaru vojvođanskog ligaša Apatina i superligaša Partizana, jesenjeg vicešampiona, slavili su Beograđani  minimalcem 5:3 i sa 3.495:3.478 u čunjevima. Posle 3:3 u igračkim poenima,  crno – beli su  prošli dalje jer su dobili i dva poena za ukupno više čunjeva (+17). Dva Milana, igrač meča Jovetić (617) i Trkulja (615) vodili su Partizan do tesnog trijumfa, dok je kod  Apatina Predrag Majstorović bio najbolji sa 610 čunjeva. Sudio je Darko Milović.

Branilac titule u Kupu Srbrije i šampion Beograd na kuglani Alimenta u Novom Sadu sa ubedljivih 7:1 savladao je  vojvođanskog ligaša Dunav iz Bačke Palanke. U čunjevima je bilo 3.622:3.322. Igrač meča Goran Ostojić (Beograd) oborio je 624 čunja, Čongor Baranj je imao 621 čunj. Kod Dunava najbolji je bio  Goran Vekić sa 597 čunjrva. Sudio je Jovan Boda.

Srpskoligaš beogradska Paksel Tehnohemija iznenadila je superligaša Spartak 024 iz Subotice takođe na kuglani Alimente i slavila sa 6:2 u poenima i 3.428:3.354 u čunjevima.  Stefan Popović (Paksel Tehnohemija)  sa 596 čunjeva  bio je igrač meča, dok je kod Spartaka 024  Pero Skenderović bio najbolji sa 575 čunjeva. Sudio je Vladimir Jovičić.

U ženskoj konkurkciji prijavile su se samo četiri ekipe Singidunum (Beograd), Apatin, Radnički (Novi Sad) i Srem (Ruma) i  direktno će  igrati polufinale. Parovi polufinala u obe konkurencije će se naknadno žrebati.

Prošle sezone Kup Srbije osvojili su kuglaši Beograda i kuglašice novosadske Alimente.