IZ KSS

REZULTATI PRVENSTVA SRBIJE U TANDEMIMA ZA SENIORKE PREUZMI
REZULTATI PRVENSTVA SRBIJE U TANDEMIMA ZA SENIORE  PREUZMI

Pročitaj  više >>>

Marijana Oros – Dijana Kormanjoš i Slobodan Simić- Milovan Pantić prvaci Srbije

BAČKA TOPOLA, KRAGUJEVAC, 14. januar (Info centar).- Kuglaški ženski tandem novosadskog Radničkog Marijana Oros – Dijana Kormanjoš osvojio je šampionsku titulu na drugom seniorskom Šampionatu Srbije u ovoj disciplini odigranom na kuglani Funk arena u Bačkoj Topoli.

U muškoj konkurenciji, slavili su u Kragujevcu Slobodan Simić i Milovan Pantić (obojica Čačak).

U finalu Oros i Kormanjoš su savladale na “zlatne kugle” 14:11 Jovanku Ralić i Anu Marton (obe Srem, Ruma). U setovima  je bilo 1:1 (127:118 za tandem Srema, 128:157 za par Radničkog). Bronze su pripale Kristini Ljubenković i Jasmini Anđelković (Alimenta, Novi Sad) i Anici Radaković i Sanji Repajić (Srem, Ruma). Ljubenkovićeva je i prošle godine  osvojila bronzu, ali u paru sa Ivanom Trifunović iz Singidunuma.

U polufinalu, tandem Oros – Kormanjoš je bio bolji od tandema Alimente Ljubenković – Anđelković takođe posle “zlatnih kugli” (11:6).  Prvi set su dobile Ljubenkovićeva i Anđelkovićeva 169:122, u drugom su slavile Oros i Kormanjoš 140:122. U drugom polufinalu, Marton i Ralić su sa 2:0 u setovima (126:115 i 144:100) savladali  drugi tandem Srema iz Rume  Sanja Repajić – Anica Radaković.

U kvalifikacijama je učestvovalo  16 tandema koji su se plasirali sa Prvenstava Srbije – Centar i Srbija – Vojvodina.  Najbolje su bile Biljana Popović – Nataša Lemić (obe Apatin) sa 569 čunjeva, druge su bile Jasmina Anđelković i Kristina Ljubenković (obe Alimenta) sa 562, koliko je imao i trećeplasirani tandem Marijana Oros – Dijanan Kormanjoš (Radnički, Novi Sad).

Na stazama kuglane u Kragujevcu, Simić i Pantić su  u finalu savladali  tandem Jedinstva iz Novog Bečeja Čaba Zavarko – Adrijan Lončarević posle “zlatnih kugli”. U setovima je bilo 1:1, u dve dodatne kugle tandem Čačka je bio bolji 15:11. Bronze su pripale tandemima  novosadskog Radničkog Milorad Vojnović.- David Lainščak i  Kragujevca Darko Marković- Dragoslav Vukasanović koji su prošle godine bili šampioni. Lončarević je i lane bio vicešampion, ali u paru sa  Almošem Feketeom.

U polufinalu, Simić i Pantić su bili bolji sa 2:0 u setovima od tandema novosadskog Radničkog David Lainščak- Milorad Vojnović. U drugom polufinalu  Dragoslav Vuksanović – Darko Marković izgubili su od Zavarka i Lonačarevića  takođe sa 2:0 u setovima

U kvalifkacijama, u kojima je startovalo 16 parova, najboljih sa Prvenstava Srbije – Centar i Vojvodina, najbolji su bili Zavarko i Lončarević sa 625 čunjeva, ispred Bojana Kličarića i Želislava Jakaba (C. zvezda) sa  618 čunjeva i tandema kostolačkog Rudara  Milivoje Jovanović- Ljubiša Suzić sa 585 čunjeva.

 Dosadašnji šampioni Srbije u tandemima

2017: Biljana Mikašinović – Nevenka Joković (obe Alimenta, Novi Sad) i Darko Marković – Dragoslav Vuksanović (obojica Kragujevac).

2018: Marijana Oros – Dijana Kormanjoš (obe Radnički, Novi Sad) i Slobodan Simić – Milovan Pantić (Čačak).