IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Kristina Trošić i Mateja Šakić pobednici u sprintu u kampu u Vrbasu

U Vrbasu 28 srpskih nada, Aljenka Marko i Miloš Rajić najbolji miks

Pročitaj  više >>>

Kristina Trošić i Njegoš Šakić pobednici u sprintu u kampu u Vrbasu

VRBAS, 10. avgust (Info cventar).- Kristina Trošić, pionirska reperezentativka Jagodine i Mateja Šakić, mladi kuglaš šampiona Beograda, pobednici su kontrolnog takmičenja u disciplini sprint u kampu Ministarstva omladine i sporta Srbije i Kuglaškog saveza Srbije koji se do 13. vagusta održava u Vrbasu.

Trošićeva, koja je u maju ove godine na pionirskom Svetskom kupu u Detenhajmu u Nemačkoj osvojila zlato u miksu sa Ilijom Jevremovićem (Car Lazar, Kruševac),  u finalu je savladala Jelenu Barać iz Apatina posle „zlatnih kugli“. U setovima je bilo 1:1 (72:85, 87:84), a u razigravanju Trošićeva je oborila sa tri kugle 17, a Jelena Barać 14 čunjeva i prvo mesto pripalo je Kristini Trošić. Dve bronze osvojile su Aljenka Marko iz Slavie (Kovačica) i Andrea Delić (Spartak, Debeljača). Baraćeva je sa 2:0 u setovima eliminisala u polufinalu Aljenku Marko, dok je Trošićeva, posle 1:1 u setovima, sa 14:12 u „zlatnim kuglama“ bila bolja od Delićeve.

Mateja Šakić je, u finalu dečaka, igrao protiv osvajača četiri medalje (dva zlata, srebro i bronza) i najboljeg polaznika međunarodnog kampa talenata NBC klasik održanog prošle nedelje takođe u Vrbasu Ilije Jevremovića (Car Lazar, Kruševac). Borba za prvo mesto rešena je tek posle dva razigravanja, jer je u setovima bilo 1:1 (95:71, 82:84). U prvoj seriji „zlatnih kugli“ bilo je 21:21, u dugoj ponovo sa tri kugle 15:14 za Šakića, dovoljno za tesan trijumf 36:35 mladog kuglaša Beograda.

Bronzane medalje pripale su Milošu Rajiću (Kristal) koji je u polufinalu sa 2:0 izgubio od Šakića, i Gaboru Kurcinaku (Vojvodina, Bačko Gradište) koga je, takođe sa 2:0, u drugom polufinalu izbacio Jevremović.

U finalu mikseva  prvog dana slavili su  Aljenka Marko (Slavia, Kovačica)  i Miloš Rajić (Kristal) na “zlatne kugle” protiv Kristine Trošić (Jagodina) i Tomislava Markovića (Vojvodina, BG). Bronze su pripale Andrei Delić (Spartak, Debeljača) i Dejanu Radonjiću (Kristal), kao i Mioni Grujić (Banat) i Gaboru Kurcinaku (Vojvodina, BG).

U kampu, u stručnom timu su Vojko Pavlović, selektor muške juniorske reprezentacije Srbije, četvorostrukih prvaka sveta, doskorašnji selektor kadeta Mirko Čukvas i selektor kadetkinja Ljubomir Štetin. Na kuglani CFK „Drago Jovović“ radi 28 polaznika godišta 2000. i mlađih. Ekipa Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije testirala je polaznike kampa.

 

U Vrbasu 28 srpskih nada, Aljenka Marko i Miloš Rajić najbolji miks

VRBAS, 9. avgust (Info centar).- Kamp Ministarstva omladine i sporta Srbije i Kuglaškog saveza Srbije počeo je u Vrbasu i do 13. avgusta u njemu će raditi 28 polaznika, po 14 dečaka i devojčica rođenih  2000. i mlađih.

– Zahvaljujemo se Ministarstvu omladine i sporta Srbije koje je, kao i svake godine, odobrilo sredstva za održavanje kampa – istakao je Uroš Dragojlović predsednik KS Srbije.- Kampovi su pravo blago srpskog kuglanja, kroz njih su prošli brojni reprezentativci i reprezentativke koji su i osvajali najsjajnija svetska odličja. Očekujemo da i iz ove generacije polaznike na svetskoj sceni zablistaju nove kuglaške zvezde.

U stručnom timu su selektor juniora, četvorostrukih uzastopnih šampiona sveta Vojko Pavlović, doskorašnji  selektor kadeta Mirko Čukvas  i selektor kadetkinja Ljubomir Štetin.

– Svi polaznici su i potencijalni kandidati za reprezentativne selekcije za kadetsko Prvenstvo sveta 2019. u  Rokicanima u Češkoj – istakao je Vojko Pavlović.- Namlađi učesnici su Ivana Pavkov i Tadija Cvijanović rođeni 2006. Zahvaljujemo se našim sjajnim domaćinima iz CFK “Drago Jovović” na gostoprimstvu i izvanrednim uslovima za rad, jer su nam na raspolaganju, uz kuglanu, i  dvorana, atletska staza i bazeni.

Odigrano je kontrolno takmičenje u miks tandemima. Slavili su Aljenka Marko (Slavia, Kovačica) i Miloš  Rajić (Kristal). Prošli su kvalifikacije kao “laki luzeri”. Učestvovalo je 14 mikseva od kojih je sedam, plus poraženi sa najboljim rezultatom (“laki luzer”) prošlo u četvrtfinale.

U finalu Aljenka Marko i Miloš Rajić su slavili na “zlatne kugle” protiv  Kristine Trošić (Jagodina) i Tomislava Markovića (Vojvodina, BG). U setovima je bilo 1:1,  u dve “zlatne kugle” Aljenka Marko i Miloš Rajić srušili su sedam čunjeva (“četvorka” i “trojka”), a  Kristina Trošić i Tomislav Marković samo četiri (svako po dva čunja)… Bronze su pripale Andrei Delić (Spartak, Debeljača) i Dejanu Radonjiću (Kristal)  koji su polufinalu izgubili od, kasnije, “srebrnog” miksa i Mioni Grujić (Banat) i Gaboru Kurcinaku (Vojvodina, BG) koji su u drugom polufinalu poraženi od pobedničkog para.

U kampu su: Jovan Rakanović, Nikolina Rakanović, Ivana Pavkov (svi Bačka, Novi Sad), Nikola Tadin, Zoran Stepanov, Branislav Popov, Miona Grujić (svi Banat, Zrenjanin), Mateja Šakić i Igor Štikovac (Beograd), Ilija Jevremović (Car Lazar, Kruševac), Dejana Radosavljević (EDB, Beograd), Tadija Cvijanović (Kolubara, Lazarevac), Dejan Radonjić, Miloš Rajić, Nataša Lazarević (svi Kristal, Zrenjanin), Aljenka Marko, Tamara Milosavljević, Ivanka Marko (svi Slavia, Kovačica),  Avram Jevremović (Sloven Ruma), Tamaš Dečov, Andrea Delić (oboje Spartak, Debeljača), Gabor Kurcinak, Tomislav Marković, Nataša Marković (svi Vojvodina, Bačko Gradište), Jelena Barać, Tamara Barać (obe Apatin), Tatjana Repajić (Srem, Ruma) i Kristina Trošić (Jagodina).

U četrtak će ekipa Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije testirati sve polaznike.