IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Kandićeva i Milinković pobednici “Memorijala Ivana Marković“

Pročitaj  više >>>

KRAGUJEVAC, 16. avgust (Info centar) – Kuglaš kragujevačkog superligaša Kragujevca Aleksandar Milinković i kuglašica superligaša, beogradskog Singidunuma Ljiljana Kandić pobednici su “Memorijalnog turnira Ivana Marković” u spomen na kuglašicu nekadašnjeg Kuglaškog kluba Šumarice iz Kragujevca.

Prva tri mesta na kuglani Druge kragujevčke gimnazije pripala su prvotimcima superligaša Kragujevca. Aleksandar Milinković je trijumfovao sa 649 čunjeva, drugo mesto osvojio je Vlada Đorđević sa 618 čunjeva, dok je treći bio Dragoslav Vuksanović sa 612 čunjeva.

U konkurenciji žena, slavila je Ljiljana Kandić (Singidunum, Beograd) sa 554 oborena čunja. Drugo mesto pripalo je Tatjani Rujević, kuglašici Toplifikacije Požarevac sa 527 čunjeva, dok je treća bila Ena Grubor, kuglašica superligaša Singidunum iz Beograda sa 514 čunjeva.

U konkurenciji rekreativaca (dva puta 30 hitaca u pune) u muškoj konkurenciji prvo mesto osvojio je Dejan Stojanović (SC Mladost) sa 334 čunja, drugi je bio Radomir Mirović 325 čunjeva, dok je treće mesto zauzeo Zoran Milijaš (obojica Beogradske elektrane) sa 318 čunjeva.

U ženskoj konkureciji rekreativki (dva puta 30 hitaca u pune) prvo mesto osvojila je Dragana Rosić  („Energetika“ Kragujevac) sa 331 čunjem, drugo mesto pripalo je Ivani Raščanin sa 320 čunjeva, dok je treća bila Ana Ćirić sa 296  čunjeva (obe ŽKK Mladost, Kragujevac).

U takmičenju slepih i slabovidih (B- 2) – 60 kugli u pune, Nada Vuksanović (SUK Mladost, Kragujevac) srušila je 223 čunja.

Sudili su Vlada Đorđević i Dragoslav Vuksanović.

Prošle godine slavio je prvotimac kragujevačkog srpskoligaša “Pak prometa” Radovan Simović. Milinković je bio drugi.  Ljiljana Kandić je odbranila titulu jer je lane slavila ispred Kristine Trošić.

Turnir su peti put uspešeno organizovali vredni kragujevački kuglaški radnici. U Organizacionom odboru bili su Siniša Stević, Dejan Milosavljević, Dragoslav Vuksanović i Slavoljub Bošković. Pomogli su i donatori Samostalni sindikat „Energetika“ d.o.o, Samostalni sindikat „Zastava-oružje“, „Energetika“ d.o.o. (svi iz Kragujevca), ISOPLUS Beograd i Key4S. Organizaciju su podržali i Kuglaški savez grada Kragujevca i Sportski centar „Mladost“ iz Kragujevca.

DOSADAŠNjI POBEDNICI (u konkurenciji aktivnih igračica i igrača):

2017:Aleksandar Milinković (Kragujevac) i Ljiljana Kandić (Singidunum, Beograd).

2016: Radivan Simović (Pak promet, Kragujevac) i Ljiljana Kandić (Pobednik, Beograd).

2015: Vlada Đorđević (Kragujevac) i Kristina Ljubenković (Pobednik).

2014: Milovan Pantić (Vodovod, Kragujevac) i Kristina Ljubenković (Pobednik).

(Napomena: 2013. igrali su samo rekreativci)