IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Zita Tokai i Snežana Petrović novi treneri

Čongor Baranj i ekipa Beograda pobedili na turniru u Skoplju

Pročitaj  više >>>

Zita Tokai i Snežana Petrović novi treneri

BEOGRAD, 10. septembar (Info centar).- Srpsko kuglanje bogatije je za dva nova operativna trenera. Zita Tokai iz Slaive (Kovačica) i Snežana Petrović (Apatin) položile su sa odličnim uspehom ispit na Fakultetu za sport u Novom Sadu i dobile dozvolu za rad za operativnog trenera u kuglanju.

– Struka u sportu je jedan od najvažnijih faktora uspeha. Bez dobrog stručnog rada u klubovima nema  podmlatka, a bez talenata nema ni budućnosti – istakao je predsednik KSS Uroš Dragojlović.- Zbog toga može da nas raduje što smo bogatiji za dva nova stručnjaka. U Kovačici i Apatinu tradicionalno se dobro radi sa mladim kuglašicama i kuglašima i treba uskoro očekivati i nova imena na našoj kuglaškoj sceni.

Trenutno u Srbiji ima 36 operativnih trenera sa dozvolama za rad.

 

Čongor Baranj i ekipa Beograda pobedili na turniru u Skoplju

SKOPLjE, 9. septembar (Info centar).- Kuglaši srpskog šampiona i pobednika Kupa Srbije Beograda, pokupili su sve trofeje na međunarodnom turniru povodom Dana oslobođenja Skoplja.

Osvojili su prvo mesto u ekipnoj konkurenciji, a trojici prvotimaca Beograda pripala su tri prva mesta u pojedinačnom rangiranju. Slavio je Čongor Baranj sa 642 čunja ispred Njegoša Šakića sa 636 i Uroša Jagličića sa 624 čunja.

U ekipnoj konkurenciji, Beograd je trijumfovao sa  3.856 čunjeva, ispred zagrebačkog Medvešćaka sa 3.490 čunjeva i slovenačkog Kalcit Kamnika sa 3.475 čunjeva. Skopski Vardar je četvrti sa  3.474 čunjeva, a Revita  iz  Banjaluke peta sa 3.453 čunja.

Igralo se sa osam igrača. I u ovom rangiranju, Beograd  je takođe bio najbolji sa 4.744 čunja ispred Medveščaka 4.559 (najbolji igrač Bojan Vlačevski sa 609 čunjeva)  i Kalcita 4.542 čunja (najbolji igrač Janže Ližan sa 605 čunjeva).

Ekipa trenera Vojka Pavlovića igrala je u sastavu: Željko Miličević 605, Uroš Jagličić 624, Mateja Šakić 546, Njegoš Šakić 636, Jovica Štikovac 542, Nikola Popović 560, Čongor Baranj 642, Goran Ostojić (kapiten) 589.

Beogradu je ovaj turnir bila poslednja proba pred start prvenstvene trke i odbranu titule u Super ligi Srbije. U nedelju od 16 časova na Banjici u prvom kolu dočekuje prošlogodišnjeg vicešampiona Kordun iz Kljajićeva.