IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

SAJAM SPORTA 2017. GODINE – PROGRAM PREUZMI

Stefan Popović u Paksel Tehnohemiji

Zavarko na „Alimenti“ oborio fantastičnih 730 čunjeva!

Pročitaj  više >>>

Stefan Popović u Paksel Tehnohemiji

BEOGRAD, 17. novembar (Info centar).- Stefan Popović, iskusni kuglaš Partizana u mini prelaznom roku završenom  17. novembra,  promenio je klub. Prema nezvaničnom izveštaju registracione komisije KSS- zone „Centar“ u nastavku sezone igraće za beogradsku Paksel Tehnohemiju koja se takmiči u Prvoj ligi Srbije – grupa „Centar“.

U redove Partizana došao je iskusni igrač i  nekadašnji prvotimac crno – belih Vladimir Bajić koji je poslednje dve sezone igrao u Žalezničaru i Jadranu iz Golubinaca.

Gordana Marinković, prošlog prvenstva prvotimka superligaša, sada srpskoligaša, beogradskog EDB, u nastavku sezone igraće  za superligaša Jagodinu  kojoj će dolazak iskusne takmičarke biti veliki podstrek u borbi za ostanak u elitnom društvu.

Prvotimac vojvođanskog ligaša, somborskog Poleta, Velibor Radović u nastavku ligaških nadmetanja igraće za Čačak, člana Prve lige Srbije – grupa „Centar“, koji se bori za ulazak u superligaško društvo.

Za registracioni centar KS Vojvodine, prelasci će biti poznati posle vikenda kada se pregleda i prispela pošta.

 

Zavarko na „Alimenti“ oborio fantastičnih 730 čunjeva!

NOVI SAD, 16. novembar (Info centar).-  Vilmoš Zavarko, srpski reprezentativac, najbolji kuglaš sveta i broj jedan na svetskoj rang listi, član slovačke Železarne (Podbrezova),  ponovo je trenirao na novoj, modernoj kuglani „Alimenta“ u Novom Sadu i oborio 730 čunjeva!

Zavarku su pravili društvo na treningu i trojica reprezentativaca: Goran Ostojić je oborio 659, Čongor Baranj (obojica Beograd)  619, a Radovan Vlajkov, mladi internacionalac u austrijskom Nojkirhenu srušio je 630 čunjeva. Ovo je drugi put da Zavarko na kuglani Ženskog kuglaškog kluba „Alimenta“, otvorenoj u septembru, probija granicu od 700 čunjeva. Krajem prošlog meseca srušio je 707 čunjeva!

Zavarko je  rušeći 730 čunjeva imao ovakav skor po setovima 179, 168, 185, 198.  Za razliku od prve „sedamstotke“, kada je u prvom setu srušio kosmičkih 200 čunjeva, ovde je toj fantastičnoj granici prišao u četvrtom setu.

Lični rekord Zavarka, koji  ove godine u Inter ligi klubova Slovake i Češke već ima nekoliko rezultata preko 700 čunjeva,  je 755 čunjeva i postavio ga je na kuglani svog kluba Železarna (Podbrezova, Slovačka) u avgustu 2015. na međunarodnom turniru. To je bio i najbolji rezultat u svetu svih vremena, 21 čunj bolji od svetskog rekorda! Stari Zavarkov lični rekord bio je 744 čunja. Zvanični svetski rekord drži Mađar Tamaš Kiš sa 734 čunja sa SP u Zalaegersegu 2013.

Ove godine na ekipnom seniorskom Šampionatu sveta u Detenhajmu u Nemačkoj, kada je muška seniorska reprezentacija Srbije osvojila četvrtu svetsku titulu u poslednjih osam godina, Zavarko je dva puta rušio preko 700 čunjeva: 705 čunjeva protiv Hrvatske u četvrtfinalu i 717 čunjeva u revijalnom meču. Na tom šampionatu samo trojica igrača su obarala 700 i više čunjeva. Najbolji rezultat postavio je srpski mladi as Igor Kovačić sa 718 čunjeva protiv Poljske u grupi. Treći igrač sa „sedamstotkom“ bio je Austrijanac Šetecka (700).