IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Udovičić otvorio Sajam sporta, reprezentativci na štandu KSS

Dođite na Sajam sporta!

Izazovi Lige šampiona za Beograd i Kristal

Pročitaj  više >>>

Udovičić otvorio Sajam sporta, reprezentativci na štandu KSS

BEOGRAD, 24. novembar (Info centar).- Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Srbije otvorio je Samaj sporta u hali 1 Beogradskog sajma, a brojne ugledne goste, predstavnike diplomatskog kora,  vrhunske sportiste, sportske radnike i stručnjake pozdravili su i predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar, parastonoteniserka Borislava Perić Ranković i proslavljeni rvač Davor Štefanek.

U svečanom defileu Kuglaški savez Srbije predstavljali su  reprezentativci  Jasmina Anđelković, Olivera Čikoš, Mateja Šakić, Borislav Rogić, Marko Antić, Bojan Kličarić, Žalislav Jakab, Milorad Vojnović i Pavle Stojanović. Tablu u defileu je nosio juniorski reprezentativac Crvene zvezde Bojan Kličarić.

Reprezentativci koji su i stipendisti Ministarstva omladine i sporta Srbije prisustvovali su i  seminaru Anti doping agencije Srbije.

Domaćin sportistima, na lepo uređenom štandu KSS, koji izuzetno privlači pažnju, bio je predsednik  Uroš Dragojlović sa saradnicima.

Moto sajma ove godine je „Srbija –zemlja sporta“. Organizator je Sportski savez Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Srbije.  Granski savezi,  teritorijalni savezi i organizacije, proizvođači sportske opreme i drugih rekvizita predstaljaju se posetiocima na blizu 120 štandova. Sajam traje do 26. novembra i ulaz je slobodan. Radno vreme je do 10 do 19 časova.

 

Dođite na Sajam sporta!   PROGRAM SAJMA  MAPA SAJMA

BEOGRAD, 23. novembar (Info centar).- Štand Kuglaškog saveza Srbije  postavljen je u hali 1 Beogradskog sajma gde sutra počnje Sajam sporta u organizaciji Sportskog saveza Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Srbije.

Moto sajma ove godine je „Srbija –zemlja sporta“ i kako je najavio direktor  MR Nemanja Svjetličić,  OKS,  granski savezi,  teritorijalni savezi i organizacije, proizvođači sportske opreme i drugih rekvizita predstaviće se na blizu 120 štandova  od 24. do 26. novembra.

Kao i prošle godine, štand Kuglaškog saveza Srbije postavljen je u parteru izmeu štandova Fudbalskog i Teniskog saveza Srbije preko puta terena za mali fudbal sa veštčkom travom.

– Pozivam sve kuglaške radnike, kuglaše i prijatelje našeg sporta da dođu na Sajam sporta, da obiđu naš štand, ali i ostale jer će imati šta da se vidi – istakao je predsednik KDS Uroš Dragojlović.

U opremanju štanda, gde  počasno mesto zauzimaju prelazni pehar šampiona sveta koji je iz Detenhajma sa SP u maju  u Beograd donela muška seniorska reprezentacija Srbije kao i četiri mala pehara koji ostaju u trajno vlasništvo prvacima sveta,  učestvovali su, uz predsednika Dragojlovića i generalni sekretar KSS Vojko Pavlović, generalni sekretar KS Beograda Suzana Radosavljević i predsednik Komisije za informisanje KSS Branimir Vasić.

Ulaz na sajam je besplatan. Svečani defile sportista iz granskih saveza je u petak  od 11,30 do 12,00 časova, dok je svečano otvaranje od 12 do 13 časova kada će se učesnicima obratiti i Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Srbije.

 

Izazovi Lige šampiona za Beograd i Kristal

BEOGRAD, 23. novembar (Info centar).- Kuglaši srpskog šampiona i pobednika Kupa Srbije Beograda i kuglašice vicešampiona zrenjaninskog Kristala u subotu počinju bitku u novoj sezoni Lige šampiona najelitnijeg takmičenja za klubove.

Beograd, koji je početkom  oktobra, osvojio bronzane medalje u Kupu NBC federacije i plasirao se u Ligu šampiona, gostovaće 25. novembra austrijskim prvaku Nojkirhenu. Zrenjaninski Kristal je u subotu na teškom ispitu, jer ide na megdan rumunskom višestrukom šampionu Elektromurešu Romgasu iz Trgu Mureša drugoplasiranom timu u Evropskom kupu ove godine. Kristal je plasman u Ligu šampiona obezbedio sedmim mesto u Svetskom kupu u oktobru u Blanskom u Češkoj. Revanši su 9. decembra.

U austrijskom Nojkirhenu od ove sezone igraju dva mlada srpska reprezentativca, prošle godine prvotimci Beograda, Radovan Vlajkov i Miloš Simijonović i biće to pravi „srpski derbi“.

Šampion Italije Nojmarkt, gde igru u ovoj sezoni nose dvojica najboljih mladih kuglaša u svetu, srpski reprezentativci Igor Kovačić i Robert Ernješi, sastaće se u prvom kolu sa  Viktorijom iz Bamberga, drugoplasiranim timom u Evropskom kupu ove godine.

Železarna iz Podbrezove (Slovačka), u čijim redovima su najbolji kuglaš sveta, srpski as Vilmoš Zavarko i kapiten šampiona sveta, srpske reprezentacije Daniel Tepša, a trenira je doskorašnji selektor muške seniorske reprezentacije Srbije Miloš Ponjavić, sastaće se u prvom kolu sa  Bečom čije boje, od ove sezone, brani nekadašnji srpski reprezentativac i bivši višestruki prvak sveta Arpad Antal.

 Splitski Mertojak, u čije redove je u minulom letnjem prelaznom roku došao srpski juniorski reprezentativac, Subotičanin Alen Kujundžić,  sastaće se sa  mađarskim Segedinom, gde kuglaju dvojica srpskih internacionalaca Jovan Ćalić, prvak sveta 2002. i juniorski reprezentativac Srbije,  član reprezentacije koja je lane na juniorskom SP u istarskom Novigradu osvojila zlato, Norbert Ernješi.

U ostalim parovima kod kuglaša sastaće se Rot vajs Zerbs (Nemačka) – Fuger Stercing (Italija), Zalaegerseg (Mađarska) – Fojt Sent Pelten (Austrija), Zaprešić (Hrvatska) – Alfa Vektor Trnovo (Poljska), Švabzberg (Nemačka) – Kluž (Rumunija).

 Kod kuglašica, austrijski Fojt Sent Pelten, koga je letos pojačala srpska reprezentativka Zorica Barać, prvom kolu ide u goste slovenačkom Celju koje je lane osvojilo treće mesto u Ligi šampiona. Ostali parovi su: Nojkirhen (Austrija) – Železarna Podbrezova (Slovačka) i Triglav Kranj (Slovenija) – Mlaka Rijeka (Hrvatska).