IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

NAŠI U SVETU: Liga šampiona odložila derbi u Mađarskoj

Pročitaj  više >>>

BEOGRAD, 27. novembar (Info centar).- Derbi desetog kola u kuglaškom šamionatu Mađarske  u Segedinu između Segedina i Zalaegersega odložen je za 16. decembar zbog učešća oba kluba u Ligi šampiona. U Segedinu igraju dugogodišnji kapiten reprezentacije i prvak sveta iz 2002. Jovan Ćalić i juniorski reprezentativac Srbije Norbert Ernješi. Segedin i Zalagerseg vode sa po 18 bodova iz devet utakmica.

U prvenstvu Austrije je pauza i mečevi u seper ligi igraće se 2. decembra. Čak petoro srpskih  kuglaša i kuglapšica igra u Austriji: Zorica Barać (Fojt Sent Pelten), Renata Vilov („Post 1036“), Miloš Simijonović i Radovan Vlajkov (Nojkirhen) i Arpad Antal (KSV Beč).

I u italijanskoj A 1 ligi bila je pauza zbog Lige šampiona. Vodeći Nojmarkt Igora Kovačića i Roberta Ernješija nastavlja borbu za tutulu 2. decembra.

U kuglaškoj Inter ligi klubova Slovačke i Češke, lider Železarna (Podbrezova, Slovačka)  gde igraju najbolji kuglaš sveta Vilmošom Zavarko i kapiten srpske reprzentacije, prvaka sveta, Daniel Tepša, a trener je nekadašnji selektor reprezentacije Srbije Miloš Ponjavić, odložila je utakmicu 11. kola zbog Lige šampiona. Naredno kolo je 2. decembra.

U hrvatskoj prvoj ligi prvenstvo se nastavlja u januaru. U šampionu, splitskom Mertojaku igra juniorski reprezentativac Srbije Subotičanin Alen Kujundžić.