IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Delegacije KS Srbije i KS Slovenije u Klužu

Norbert Ernješi igrač utakmice u Segedinu

Pročitaj  više >>>

Delegacije KS Srbije i KS Slovenije u Klužu

BEOGRAD, 12. decembar (Info centar).- Predstavnici Kuglaškog saveza Srbije i Kuglaškog saveza Slovenije, boravile su  na jedan dan u Klužu gde će se  u maju iduće godine održati  dva Šampionata sveta i Svetski kup.

U delegciji KS Srbije bili su predsednik i generalni sekretar Uroš Dragojlović i Vojko Pavlović, dok je iz KS Slovenije bio istaknuti kuglaški radnik Franc Gornik, član Predsedništva KS Slovenije i  direktor sektora za marketing Međunarodne kuglaške federacije na devet čunjeva – klasik (VNBA klasik).

– Rezervisali smo smeštaj u hotelu „Rojal klasik“ koji se nalazi na oko dva kilometra od sportskog centra u kome je i kuglana i on će biti, siguran sam, naša udobna baza- istakao je Uroš Dragojlović.- Obišli smo i kuglanu koja je izvanredna, ambijent je pravi, sportski, okolo je bezbroj terena za razne sportove. Zahvaljujemo se našem velikom prijatelju i saradniku Francu Gorniku, čijim smo kolima putovali u Kluž.

Kuglanu je montirala firma Pauli i ima osam staza sa povelikim prostorom za publiku, gde će se za Šampionat sveta montirati i tribine.

U Klužu će se dogodine odigrati  kadetski Svetski kup (13-15. maj), pojedinačno i ekipno Prvenstvo sveta za juniore (15-20. maj) i pojedinačni seniorski Šampionat sveta (20-26. maj). U istarskom Novigradu pre dve godine, na ovim takmičenjima, seniorske i juniorske reprezentacije, ispisale su zlatne  stranice naše kuglaške istorije: poneli su u obe konkurenciji titule najbolje nacije, osvojili šest seniorskih medalja, od toga tri zlatne, i osam juniorskih, od čega su četiri bile najsjajnije, kao i dve kadetske na Svetskom kupu!

 

Norbert Ernješi igrač utakmice u Segedinu

BEOGRAD, 12. decembar (Info centar).- Juniorski reprezentativac Srbije Norbert Ernješi, kuglaš mađarskog Segedina, bio je igrač utakmice 11. kola Super lige protiv Belogunioma koju su Segedinci dobili na svojim stazama sa 3.555:3.270 u čunjevima i 7:1 u igračkim poenima.

Ernješi je  oborio 627 čunjeva i savladao sa 3:1 u setovima Domu (zamena Z. Kiš)  koji su srušili 569 čunjeva.  Drugi srpski internacionalac u Segedinu, svetski šampion iz 2002. i legendarni kapiten srpske reprezentacije, šampiona sveta Jovan Ćalić nije igrao u ovom meču.

Zalaegerseg i Segedin  vode na tabeli sa po 20 bodova, ali imaju utakmicu manje. Repcelaki je treći sa 18 bodova. Zaostali meč, derbi prvog dela šampionata, Zalaegerseg –Segedin odigraće se 16. decembra.

 U italijnskom šampionatu je paza. Nojmarkt dvojica srpskih internacionalaca Roberta Ernješija i Igora Kovačića,  je  završio prvi deo na prvom mestu bez poraza. Vodeći igrač ekipe je Norbert Ernješi koji nije izgubio igrački poen u 11 kola i odgrao je sve mečeve.  Tri najbolja rezultata su mu 655 (deveto kolo), 643 (prvo kolo) i 634 (deseto kolo). Kovačić je odigrao šest mečeva i doneo ekipi pet igračkih poena. Tri najbolja rezultata su mu 649 (drugo), 647 (deseto) i 603 (četvrto kolo). Ernješijev rezultat od 655 čunjeva je i najbolji u ekipi u dosadašnjem šampionatu. Italijanska A 1  liga nastavlja se u januaru.

Pauze su i u austrijskoj Super ligi (čak petoro srpskih  kuglaša i kuglašica igra u Austriji: Zorica Barać -Fojt Sent Pelten, Renata Vilov -„Post 1036“, Miloš Simijonović i Radovan Vlajkov – Nojkirhen i Arpad Antal – KSV Beč), Inter ligi Slovačke i Češke (za vodeću Železarnu iz Podbrezove – Slovačka igraju najbolji kuglaš sveta, srpski as Vilmoš Zavarko i kapiten srpske reprentacije, prvaka sveta, Daniel Tepša) i hrvatskom prvenstvu (za šampiona Mertojak – Split kugla Subotičanin, junioski reprezentativac Srbije Alen Kujundžić).