IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

NAŠI U SVETU: Segedin pobedio Zalaegerseg u derbiju i osvojio jesenju titulu!

Pročitaj  više >>>

BEOGRAD, 18, decembar (Info centar).- U sudaru dve neporažene ekipe i jesenjem delu mađarske kuglaške lige, Segedin je na svojim stazama savladao  u zaostalom meču 10. kola Zalaegerseg sa 3.686:3.682 u čunjevima i 6:2 u igračkim poenima i osvojio jesenju titulu!

Jovan Ćalić, šampion sveta 2002, srpski internacionalac u Segedinu, sjajno je odigrao na petoj „tabli“ i i doneo važan poen Segedinu savladvaši sa  652:634 (3:1) Atilu Nemeša. U poslednjem setu srušio je tri „devetke“ za redom (23, 24. i 25. hitac), potom je oborio „osmicu“  i „očistio“ čunj,  da bi u poslednja tri hica  „očistio“ devet čunjeva i  doprineo da domaćinima  ostane prednost u čunjevima, doduše minimalna (+4) koja im je donela još dva poena za 6:2. Da su gosti bili bolji u čunjevima, bilo bi 4:4.

Drugi srpski internacionalac u redovima Segedina, mladi  reprezentativac Srbije Norbert Ernješi izgubio je poen od  Z. Fehera 581:637 (1:3). Igrač utakmice bio je Laslo Karšai (Segedin) sa  665 čunjeva. Ćalić je imao drugi rezultat meča. Kod Zalaegersege najbolji je bio Kozma na šestoj „tabli“ sa 647 čunjeva.

Segedin pauzu u prvenstvu Mađarske do 20. januara iduće godine dočekuje na prvom mestu bez poraza sa 22 boda. Zalaegerseg je drugi sa 20, dok je Repcelaki treći sa 18 bodova.

U austrijskom, hrvatskom i italijanskom šampinatu, kao i u  Inter ligi klubova Slovačke i Češke je pauza.