IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Marko Antić najbolji kadet SD Crvena zvezda

Pročitaj  više >>>

BEOGRAD, 4. mart (Info centar).- Kuglaš Crvene zvezda Marko Antić proglašen je za najboljeg sportistu u kadetskoj konkurenciji u 51. izboru Sportskog društva Crvena zvezda i nagradu mu je na svečanosti u medija centru na Stadionu Crvene zvezde uručio  Igor Milojević generalni sekretar SD Crvena zvezda.

Antić je na kadetskom Šampionatu sveta prošle godine u Špajherzdorfu u Nemačkoj osvojio dve zlatne medalje –u  tandemu sa Sebastijanom Molanrom i u miksu sa Harminom Lukač.

Najbolja sportistkinja je strelac Zorana Arunović, osvajač “zlatnog” kristalnog globusa ISSF vazdušnim pištoljem za pobedu u finalu Svetskog kupa, osvajač zlata na prvim Evropskim igrama u Bakuu i zlata na Svetskom kupu u  Gabali, koja je 2015. završila kao broj 1 na svetskoj rang listi. Nagradu je primila njena mama  Biserka Arunović, pošto je Zorana na pripremama u Kuvajtu.

 Za najboljeg sportistu proglašen je kapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović. Košarkaški klub je najbolji klub, a u vitrine na Malom Kalemegdanu otišla su još dva priznanja: za najboljeg trenera – Dejan Radonjić i najboljeg mlađeg seniora – Nikola Rebić.

Laureati  su – pionirska konkurencija: Aljoša Petrović (karate), Anja Radulović (plivanje) i atletski klub.

Kadetska konkurencija: Marko Antić (kuglanje), Tijana Milojević (odbojka) i karate klub.

Juniorska konkurencija: Nikoa Radosavljević (karate), Mina Đorđević (košarka) i teniski klub.

Najbolji trener mlađih selekcija: Miloš Bradić (ženski vaterpolo klub).

 Mlađi seniori: Nikola Rebić (košarka) i Milica Nikolić (džudo).

Za izuzetan rad i dostinuće nagrada je pripala treneru fudbalera Miodragu Božoviću.

Specijalna priznanja pripala su  kik boks, karate i rukometnom klubu, kao i dirigentu hora Obilić Darinki Matić Marović za prvo ivođenja himne SD Crvena zvezda.

 Medijske ličnosti godine su kompozitor himne Aleksandar Saša Ilić i pisac teksta Ljubivoje Ršumović.

Nagrada za poslovnog partnera godine pripala je NIS Gaspromu.

 “Cveno belo srce” dobili su fudbaler Marko Grujić i košarkašica Nataša Kovačević.

Nagradu za životno delo primile  su Vera Nedeljković legenda šahovskog kluba i proslavljena košarkašica Snežana Zorić.

Sportsko drušvo Crvena zvezda proslavilo je i 71. rođendan.  U prošloj godini sportisti crveno bele porodice osvojili su 21 seniorski trofej  i 16 juniorskih i  kako je istakao u pozdravnoj reči predsednik SD Crvena zvezda prof Petar Škundrić, po tome je 2015. jedna od najuspešnijih u istoriji.