IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Zavarko postao operativni trener

Pročitaj  više >>>

BEOGRAD, 29. decembar (info centar).-  Vilmoš Zavarko, srpski reprezentativac, najbolji kuglaš sveta, koji i u novu 2018. ulazi kao broj 1 na svetskim rang listama, postao je operativni trener. Maloj svečanosti uručenja sertifikata u prostorijama Fakuleta za sport „Univerziteta Union Nikola Tesla“ u Beogradu  prisustvovali su i predsednik KSS Uroš Dragojlović i generalni sekretar Vojko Pavlović.

– Godina koju ćemo ispratiti za dan – dva, bila je za mene veoma uspešna, osvojio sam  na Svetskom kupu u februaru jedinu zlatnu medalju koja mi je nedostajala, a sa reprezentacijom sam se okitio četvrtom zlatnom medaljom u karijeri u maju u Detenhajmu. Na kraju, stigao je i sertifikat za operativnog trenera, tako da imam razloga da budem veoma zadovoljan i da sa mnogo optimizma gledam na iduću godinu, punu izazova, jer nas očekuje pojedinačno Prvenstvo sveta u Rumuniji – rekao je Zavarko.

Predsednik KS Srbije Uroš Dragojlović stalno ističe da nema dovoljno stručnjaka u kuglanju kao i da svaki klub u Srbiji mora da ima operativnog trenera:

– Bez nauke  i znanja nema uspeha u sportu. Veoma sam zadovoljan što vrhunski igrači  i igračice  žele da se  usavršavaju i da, kada prestanu  sa aktivnim takmičenjem, nastave da traju kao dobri stručnjaci – rekao je Uroš Dragojlović. Sa Fakultetom za sport „Univerziteta Union Nikola Tesla“ i dekanom profesorom dr Ivankom Gajić, imamo izuzetnu saradnju u zahvaljujemo se na svemu što čine za Kuglaški savez Srbije.