IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

NAŠI U SVETU: Nojmarkt moćan protiv Rodeneka

Pročitaj  više >>>

BEOGRAD, 19. februar (Info centar).- Kuglaši italijanskog šampiona Nomjarkta savladali su u 15. kolu italijanske „A“ lige  u gostima ekipu „fenjeraša“ Rodeneka sa 3.129:3.577 (0:8).

Srpski reprezentativac, osvajač sedam medalja na SP u istarskom Novigradu 2016. Igor Kovačić na prvoj „tabli“ doneo je poen protiv  Plonera  540:610 (1:3).

Drugi srpski as u redovima Nojmarkta Robert Ernješi, trostruki omladinski šampion sveta pre dve godine, igrao je na šestoj „tabli“ i osvojio poen protiv  Kranebitera 562:646 (0:4). Ernješi je bio i igrač utakmice!

Nojmarkt vodi u šampionatu bez poraza sa 30 bodova. Na drugom mestu je Fuger Stercing sa 25 bodova dok je treći Paseir  takođe sa 25 bodova. U 15. kolu Fuger Strecing i Pasier su odigrali derbi i  podelili bodove. Na stazama kuglane Fuger Stercinga bilo je 4:4. Domaćini su iščupali bod jer su imali više čunjeva (+59). Gostima su pripala četiri igračka poena.

U ostalim nacionalnim prvenstvima (Austrija, Mađarska, Hrvatska, Inter liga klubovlj Češke i Slovačke) gde igraju srpski kuglaši i kuglašice nije igrano kolo zbog Lige šampiona.