IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Diana Dabetić i Nemanja Majdov najbolji sportisti, Bojan Kličarić najbolji junior SD Crvena zvezda

Pročitaj  više >>>

BEOGRAD, 2. mart (Info centar).- Dvostruka svetska i evropska šampionka u kik boksu Diana Dabetić i  svetski prvak u džudou Nemanja Majdov proglašeni su za najbolje sportiste u 2017. godini u 53. izboru  SD Crvena zveeda i „Zvezdine revije“. Svačano uručenje priznanja održano je u medija centru na  „Stadionu Rajko Mitić“ povodom 73. rođendana Sportskog društva Crvena zvezda u prisustvu velikog broja istaknutih sportista, sportskih radnika, predstavnika sponzora i legendi crveno – belih.

Najbolji klub je muški košarkaški  klub crveno belih. Najbolji trener je Nenad Peruničić (rukomet), a najbolji trener mlađih kategorija  Igor Gajić (karate).

Najbolji junior je  kuglaš Bojan Kličarić, omladinski reprezentativac, član selekcije Srbije koja je osvojila četiri uzastopne svetske titule, šampion Srbije u sprintu za seniore prošle godine. Odigrao je minule sezone sve utakmice za seniorsku ekipu koja je osvojila treće mesto u Super ligi Srbije i  izašla u Evropu. Bio je i član juniorske selekcije crveno – belih, šestostrukih uzastopnih šampiona Srbije.

– Drugu godinu za redom primio sam trofej kao najbolji junior u Crvenoj zvezdi. Srećan sam i ponosan- rekao je Bojan Kličarić posle svečanosti.- Mojih uspeha ne bi bilo da nije i velike podrške rukovodstva i stručnog štaba u klubu, kao i saigrača. Ovo priznanje je, na neki način, i njihovo…

Kličariću su na priznanju čestitali i predsednik Kuglaškog kluba Crvena zvezda Miroslav Macura, predsednik i generalni sekretar KSS Srbije Uroš Dragojlović i Vojko Pavlović, član kluba Milenko Škundrić i veteran Branko Jovanović koji su prisustvovali svečanosti.

Nagrade za životno delo dobili su legendarni fudbaler Vladimir Petrović Pižon i odbojkašica, direktor odbojkaškog kluba Ana Jokanović – Avramović.

Specijalna priznanja pripala su fudbalskom klubu,  ženskom košarkaškom klubu i ženskom vaterpolo klubu.

Tradicionalni trofeji  „Crveno – belo srce“ pripali su treneru fudbalskog kluba Vladanu Milojeviću i veterpolistkinji Ivani Đorović.

Najbolja juniorka je Nevena Naumčev (košarka). Tutulu  kluba godine u juniorskoj konkurencijii poneo je teniski klub.

Poslovni partneri godine su Gasporm i  kompanija M6 (BIP i Tikveš).

Za akciju godine proglašena je manifestacija „Veslaj za svoju školu“ u organizaciji veslački kluba crveno – belih i „Beogradske hronike“.

U mlađim kategorijama priznanje su dobili  hokejaški klb (najbolji kadetski klub), Jovana Delić (atletika – najbolja kadetkinja),  Lazar Vasić (košarka – najolji kadet),  odbojkaški klub (najbolji ponriksi klub), Ana Radulović (plivanje – najbolja pionirka) i Nikola Tošić (karting – najbolji pionir).

Medijska ličnost godine je  Dušan Albijanić novinar RTS.

Veliki broj uglednih zvanica pozdravio je dr Petar Škundrić predsednik Skupšne SD Cvena zvezda kao i  Ivan Todorov predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda.

-U 2017. sportisti crveno – bele porodice osvojili su 38 ekipnih  titula, 19 u seniorskoj i 18 u junirskoj konkurenciji i možemo da se podičimo, uz veliki broj svetskih i evropskih medalja, i sa dve svetske titule kojima su nas obradovali Diana Dabetić i Nemanja Majdov – istakao je dr Škundrić.- Protekla godina bila je  prepuna uspeha i vrhunskih rezultata i  nadamo se da će tako biti i u ovoj. Zahvaljujem se na ogromnoj podršci sponzorima NIS Gaspromnjeft  i kompaniji M6  koji su pomogli da  naši sportisti ostvare uspehe za ponos.

Rođendansku tortu presekli su Diana Dabetić i Nikola Majdov.

U velikoj dvorani starog DIF u Deligradskoj 27, 4. marta 1945. zvanično je osnovano Omladinsko fiskulturno društvo Crvena zvezda. Određene su i boje: crveno-plavo-belo sa belom petokrakom zvezdom na crvenoj majici – dresu.

Trenutno SD Crvena zvezda okuplja klubove u 26 Sportova sa nekoliko hiljada članova.