IZ KSS

Nevenki Joković i Juhasu „duple krune“ srpskog kuglanja

POJEDINAČNO PRVENSTVO SRBIJE ZA SENIORKE  PREUZMI
PRVENSTVO SRBIJE ZA SENIORKE KOMBINACIJA PREUZMI
POJEDINAČNO PRVENSTVO SRBIJE ZA SENIORE PREUZMI
PRVENSTVO SRBIJE ZA SENIORE KOMBINACIJA PREUZMI

Vlajkov igrač dana u Bačkoj Topoli, Joković 626 čunjeva u Beogradu

Nevenka Joković i Saša Juhas šampioni Srbije u kombinaciji

Pročitaj  više >>>

Nevenki Joković i Juhasu „duple krune“ srpskog kuglanja

 

BANjA JUNAKOVIĆ, 10. april (Info centar).-  Saša Juhas (Beograd) i Nevenka Joković (Pionir „Agro Višković“, Subotica) okitili su se „duplim krunama“ srpskog kuglanja pošto su, na stazama kuglane u Banji Junaković osvojili i pojedinačne titule, a dan ranije u Bačkoj Topoli (kuglaši) i Beogradu (kuglašice) i u kombinaciji.

Juhasu je ovo druga pojedinačna titula posle 2012, dok Jokovićeva u poslednjih šest godina ima dva zlata – 2016. i 2010, srebro i dve bronze sa pojedinačnih državnih šampionata.

Juhas je u izjednačenom finalu, koje je rešeno u poslednjih pet hitaca, savladao sa 625:602 (2:2) Aleksandra Milinkovića iz Kragujevca, koji je jedini  u svim izlascima na stazu u ovogodišnjem završnom ciklusu rušio više od 600 čunjeva i sa 662 čunja u polufinalu bio igrač dana! Bronzane medalje pripale su Dušanu Puači iz beogradske Tehnohemije i  Radovanu Vlajkovu  (Beograd).

– Ovaj deo sezone završen je na najlepši način na domaćem planu – rekao je Saša Juhas posle finala.- Osvojio sam sa klubom ekipnu titulu, a na državnim

prvenstvima okitio sam se sa dva zlata – za kombinaciju i pojedinačno. Posekao sam kažiprst desne ruke  uoči drugog kruga i zbog toga sam strahovao kako ću izdržati. Na kraju se, ipak, sve dobro završilo za mene.

Nevenka Joković  je u finalu  savladala Mariju Kresović (devojačko Gajin) sa 582:553 (2:2) i  upisala drugu titulu u poslednjih šest sezona. Kresović ima titulu 2012, srebro 2016. i bronzu 2015. Dve bronze pripale su Kristini Ljubenković iz beogradskog Pobednika i prvotimki Pionira „Agro Višković“ Renati Vilov  koja je bila šampionka 2013. i treća 2014.

Interesantno da  su bronze osvojili kuglaš i kuglašica koje su došli kao zamene na šamionat posle otkaza – Dušan Puača i Kristina Ljubenković. Puača je u osmini finala eliminisao Kragujevčanina Vuksanovića, koji je u drugi krug ušao sa drugim rezultatom. Ljubenkovićeva je u osmini  finala i četvrtfinalu izbacila dve sjajne igračice, prošlogodišnju šampionku Natašu Savić i Jasminu Anđelković. Sa 610 čunjeva u četvrtfinalu protiv Anđelkovićeve postavila je i lični rekord na zvaničnim takmičenjima.

– Osim meča sa Nemicama u Ligi šampiona,  kada sam zaista loše odigrala, ove sezone sam držala visoku formu sve do ovog takmičenja. Imam prosek preko 600 čunjeva. Najbolju igru pružila sam u polufinalu protiv Ljubenkovićeve sa 644 čunja, što je bio i najbolji rezultat završnice šampionata.  Zadovoljna sam, dokazala sam svima da moje godine nisu prepreka za dobru igru.

U polufinalu kuglaša, Aleksandar Milinković, prvotimac Kragujevca sa odličnim rezultatom od 662 čunja pobedio je Dušana Puaču iz Tehnohemije (576). U setovima je bilo 4:0 za Milinkovića.

 Drugi polufinalni meč doneo je mnogo više uzbuđenja. Saša Juhas (Beograd) savladao je druga iz kluba Radovana Vlajkova sa 2,5:1,5 u setovima, dok je Vlajkov imao više čunjeva 605:594.

Kod kuglašica, Nevenka Joković (Pionir „Agro Višković“) odigrala je izvanredno u polufinalu i savladala je mladu Kristinu Ljubenković iz beogradskog Pobednika sa 644:532 (4:0).

 Marija Kresović (Kristal, Zrenjanin) pobedila je u drugom polufinalu  Renatu Vilov (Pionir „Agro Višković“) sa 563:534 (3:1).

Pojedinačni kup Srbije za pionirke osvojila je Kristina Trošić, kćerka šampiona Srbije u kombinaciji 2014. Ivana Trošića (koji joj je i trener) iz Trstenika PPT sa sjajna 573 čunja. To joj je ujedno i lični rekord. Drugo mesto pripalo je  Mioni Grujić iz zrenjaninskog Banata sa 540 čunjeva, dok je Anja Starjački iz zrenjaninskog Kristala bila treća sa 528 čunjeva.

Najbolji pionir bio je Marko Egić („13. maj“ Novi Sad), unuk novosadskog kuglaškog radnika i kuglaša Dragana Jovičića, sa 525 čunjeva. Bogdan Trailović (Trstenik PPT) je bio dugi sa 517 čunjeva, dok je treće mesto pripalo Adamu Laku (Sloboda, Stara Moravica) sa 514 čunjeva.

Vladana Obrenić, mlađa kadetkinja Kristala iz Zrenjanina sa 558 čunjeva osvojila je titulu ispred prošle godine najbolje pionirke Tanje Petrović (Trstenik PPT) sa 541 čunjem i Višnje Živanović (Banat, Zrenjanin) sa 539 čunjeva.

Sebastijan Molnar iz novobečejskog Jedinstva osvojio je  prvo mesto kod mlađih kadeta sa 578 čunjeva. Odbranio je titulu u ovoj kategoriji. Drugo mesto pripalo je Nikoli Laketiću iz kragujevačke Šumadije sa 551 čunjem, dok je treći bio Vuk Boškov iz  Banata (Zrenjanin) sa 549 čunjeva.

 Dva pehara za starije kadete pripala su igračima kraljevačkog Car Lazara. Goran Milivojević je pobedio sa 585 čunjeva, dok je Dimitrije Partonjić bio drugi sa 580 čunjeva. Treće mesto pripalo je Željku Garafijatu iz Doline (Padina) sa 574 čunja.

 Milica Perin, mlađa kadetkinja zrenjaninskog Banata pobedila je u ovoj kategoriji sa 582 čunja, ispred Teodore Relote iz SPC Vojvodine sa 569 čunjeva i Maše Grujić iz zrenjaninskog  Banata sa 550 čunjeva. Maša Grujić je lane bila najbolja mlađa kadetklinja. Njena mlađa sestra Miona ima srebro za pionirke!

U pionirskim, mlađim kadetskim i starijim  kadetskim uzrastima učestvovalo je po osam najboljih kuglašica i kuglaša na osnovu bodova dobijenih za plasman na šest kupova gradova u ovoj sezoni.

Medalje i pehare su uručivali Uroš Dragojlović predsednik Kuglaškog saveza Srbije i Ljubomir Štetin selektor za pionirske i kadetske ketegorije.

Sudili su Mirko Čukvas, Vesna Ćalić i Milan Mitić koji će se krajem ove godine oprostiti od suđenja posle staža od četiri decenije.

Predstavnici Anti doping agencije Srbije (ADAS) uradili su doping testove na ovom šampionatu. Na kontrolu su išli prvaci Saša Juhas i Nevenka Joković.

 

POJEDINAČNE TITULE U POSLEDNjIH PET GODINA – KUGLAŠI

 

2016: 1. Saša Juhas (Beograd), 2. Aleksandar Milinković (Kragujevac), 2. 3. Radovan Vlajkov (Beograd), 3. Dušan Puača (Tehnohemija, Beograd).

2015: 1. Miloš Simijonović (Beograd) 2. Milan Jovetić (Kordun, Kljajićevo), 3. Željko Miličević (C. zvezda), 3. Igor Kovačić (Beograd).

2014: 1. Igor Kovačić (C. zvezda), 2, Žolt Kiš (Jedinstvo, Novi Bečej), 3. Ivan Trošić (Niš put), 3. Goran Bukva (Car Lazar, Kruševac).

2013: Žolt Kiš (Senta Visa prom), 2. Milan Trkulja (Kordun, Kljajićevo), 3. Dejan Trifunović (Niš put).

2012: Saša Juhas (Železničar, Inđija), 2. Slobodan Simonović (Banat, Zrenjanin), 3. Miloš Simijonović (Niš put).

Napomena: od 2014. se dodeljuju dve bronze.

 

POJEDINAČNE TITULE U POSLEDNjIH PET GODINA – KUGLAŠICE

 

2016: 1. Nevenka Joković (Pionir „Agro Višković“), 2. Marija Kresović (Kristal, Zrenjanin), 3. Kristina Ljubenković (Pobednik), 3. Renata Vilov (Pionir „Agro Višković“).

2015:1. Nataša Savić (Apatin), 2. Zorica Barać (Pionir) 3. Marija Kresović –devojačko Gajin (Kristal, Zrenjanin), 3. Nevenka Joković (Pionir).

2014: Jelena Bogdanov (Srem), 2. Nataša Savić (Apatin), 3. Renata Vilov (Pionir), 3. Jelena Šašić (Apatin).

  1. Renata Vilov (Pionir), 2. Maja Đukić (Radnički, Novi Sad), 3. Nevenka Joković (Pionir).

2012: Marija Gajin (SPC Vojvodina, Novi Sad), 2. Nevenka Joković (Pionir), 3. Marija Dudevljev (Jedinstvo, Novi Bečej).

Napomena: od 2014. se dodeljuju dve bronze.

 

 

Vlajkov igrač dana u Bačkoj Topoli, Joković 626 čunjeva u Beogradu

 BEOGRAD, BAČKA TOPOLA, 9. april (Ifno centar).- Radovan Vlajkov, mladi kuglaš šampiona Beograd bio je igrač dana na kuglani „Funk arena“ u Bačkoj Topoli, pošto je u drugom krugu pojedinačnog seniorskog Šampionata Srbije, u četvrtfinalu sa sjajnih 659 čunjeva eliminisao druga iz kluba Miloša Simijonovića. Vlajkov je došao u drugi krug sa najboljim rezultatom (671) u prvom krugu u Beogradu.

Odlično je u četvrtfinalu odigrao i Saša Juhas (Beograd)  sa 654 čunja. Posebno je blistao u prvom setu sa 191 čunjem kada je u „čišćenju“ oborio šest devetki, od toga pet za redom (od 25. do 29. hica). Finale pre finala biće susret ova dva sjajna kuglaša Juhasa i Vlajkova u polufinalu u nedelju.

Senzaciju dana priredili su kuglaši srpskoligaša Tehnohemije iz Beograda Dušan Puača i Damir Pleša! Pleša je sa 598:584 (2:2) eliminisao prvotimca Crvene zvezde Jovana Kerčkog, dok je Puača sa 604:559 (4:0) bio bolji od prvotimca superligaša Kragujevca Dragoslava Vuksanovića koji se u drugi krug plasirao sa ukupno drugim rezultatom u prvom krugu (640). Oba prvotimca Tehnohemije su, inače, došla u drugi krug kao zamene posle otkaza Polića i Raca. U četvrtfinalu se se sastali međusobno, pobedio je  Puača i obezbedio najmanje bronzu.

U ostalim mečevima osmine finala postignuti su rezultati: Radovan Vlajkov (Beograd) – Radivoj Trifunjagić (Kristal, Zrenjanin) 611:585 (3:1), Milan Jovetić (Kordun) – Miloš Simijonović (Beograd) 618:647 (1:3), Saša Juhas (Beograd) – Goran Vekić (Dunav, Bačka Palanke) 654:580 (4:0), Marko Antić (Crvena zvezda) – Milan Trkulja (Kordun) 574:580 (1:3), Aleksandar Milinković (Kragujevac) – Arpad Antal (Eđšeg, Bačka Topola) 638:604 (3:1), Milorad Vojnović (Radnički, Novi Sad) – Bojan Kličarić (C. zvezda) 606:624 (2:2).

Rezultati četvrtfinala:  Radovan Vlajkov (Beograd) – Miloš Simijonović (Beograd) 659:580 (3:1), Saša Juhas (Beograd) – Milan Trkulja (Kordun) 626:599 (3:1), Aleksandar Milinković (Kragujevac) – Bojan Kličarić (C. zvezda) 606:586 (3:1), Damir Pleša – Dušan Puača (obojica Tehnohemija) 549:561 (2:2).

Parovi polufinala – nedelja, 10. april kuglana u Banji Junaković:  Milinković – Puača, Juhas – Vlajkov.

Na kuglani u Bačkoj Topoli sudili su Dragana Trajković i Đorđe Trajković.

Kuglašice su igrale drugi krug u Beogradu na Banjici. Sjajno je u četvrtfinalu odigrala Nevenka Joković, šampionka Srbije u kombinaciji, prvotimka prvaka Srbije subotičkog Pionira „Agro Višković“ i srušila 626 čunjeva. Eliminisala je mladu Anu Boškov iz zrenjaninskog Banata koja je imala 538 čunjeva. U setovima je bilo 4:0.

Marija Kresović iz zrenjaninskog Kristala pobedila je Zoricu Barać (Pionir „Agro Višković“) sa 606:595 (2:2), dok je Renata Vilov (Pionir „Agro Višković“) bila bolja od Jelene Bogdanov (Srem) sa 559:547 (2:2). U poslednjem meču četvrtfinala mlada Kristina Ljubenković iz beogradskog Pobednika sa odličnih 620 čunjeva pobedila je Jasminu Anđelković (Džambo invest, Novi Sad) koja je imala 586 čunjeva. U setovima je bilo 3:1 za Ljubenkovićevu. Na kuglani na Banjici sudio je Milan Ostojić.

U polufinalu u Banji Junaković 10. aprila sastaće se Joković – Ljubenković i Kresović – Vilov.

U Banji Junaković će se u nedelju odigrati i  završni turnir pojedinačnog Kupa Srbije za pionirske i kadetske kategorije.

 

 

 Nevenka Joković i Saša Juhas šampioni Srbije u kombinaciji

BAČKA TOPOLA, BEOGRAD, 9. april (Infro centar).- Nevenka Joković (Pionir “Agro Višković”, Subotica) i Saša Juhas (Beograd) osvojili su titule šampiona Srbije u kombinaciji.

Saša Juhas, prvotimac šampiona Beograda, osvojio je titulu prvaka Srbije u kombinaciji (računali su se razultati prvog kruga i iz osmine finala pojedinačnog prvenstva) pošto je na kuglani “Funk arena” u Bačkoj Topoli u osmini finala pojedinačnog šampionata Srbije oborio 654 čunja. Trijumfovao je sa ukupno 1.282 čunja (prvi krug u Beogradu 628, drugi krug u Bačkoj Topoli 654, ukupno “čišćenje“ 478). Drugo mesto pripalo je mladom reprezentativcu Beograda Radovanu Vlajkovu koji je srušio takođe 1.282 čunja (671 i 611) ali je imao slabije „čišćenje“ od Juhasa (455). Bronzana medalja pripala je Aleksandru Milinkoviću iz Kragujevca sa 1.276 čunjeva (638 i 638). Četvrto mesto zauzeo Miloš Simijonović (Beograd) sa 1.268 čunjeva (621 i 647), a peto Bojan Kličarić iz Crvene zvezde sa 1.251 čunjem (627 i 624).

Medalje je určio Uroš Dragojlović predsednik Kuglaškog saveza Srbije.

Nevanka Joković, iskusna prvotimka srpskog prvaka  subotičkog Pinira „Agro Višković“, okitila se drugom šampionskom titulom u poslednjih pet godina u kombinaciji pošto je u drugom krugu pojedinačnog prvenstva Srbije na Banjici u Beogradu oborila 611 čunjeva. Imala je ukupno 1.258 čunjeva (prvi krug u Bačkoj Topoli 647, drugi krug – osmina finala pojedinačnog prvenstva na Banjici u Beogradu 611). Jokovićeva je bila prva 2012. a ima i bronzu iz 2013. Mlada kuglašica zrenjaninskog Banata Ana Boškov osvojila je srebro sa 1.177 čunjeva (570 i 607), dok je treće mesto pripalo Zorici Barać (Pionir „Agro Višković“) sa 1.172 čunja (618 i 555). Baraćeva ima vicešampionsku titulu iz 2014. Peta je Jasmina Anđelković (Džambo invest, Novi Sad) sa 1.160 čenjeva i boljim čuišćenjem, dok je peta šampionka u ovoj disciplini iz 2013. i 2104. Renata Vilov (Pionir „Agro Višković“) takođe sa 1.160 čunjeva.

Trofeje je na Banjici u Beogradu  uručila Eržebet Molnar, potpredsednik Kuglačkog saveza Srbije.

 

OSVAJAČI MEDALjA U KOMBINACIJI U POSLEDNjIH PET GODINA- KUGLAŠI

2016: 1. Saša Juhas (Beograd), 2. Radovan Vlajkov (Beograd), 3. Aleksandar Milinković (Kragujevac).

2015: Miloš Simijonović (Beograd), Igot Kovačić (Beograd), 3. Goran Cimeša (Radnički, NS).

2014: 1. Ivan Trošić (Niš put), 2. Slobodan Simonović (Banat), 3. Žolt Kiš (Jedinstvo, Novi Bečej).

2013: 1. Igor Kovačić (Beograd), 2. Žolt Kiš (Senat Visa prom), 3. Miodrag Kevrešan (Banat, Zrenjanin).

2012: 1. Zdravko Kresović (Vojvodina, NS), 2, Ivan Trošić (Kraljevo), 3. Miloš Simijonović (Niš put).

 

OSVAJAČI MEDALjA U KOMBINACIJI U POSLEDNjIH PET GODINA- KUGLAŠICE

 

2016: 1. Nevenka Joković (Pionir „Agro Višković“), 2. Ana Boškov (Banat, Zrenjanin), 3. Zorica Barać (Pionir „Agro Višković“).

2015: 1. Livia Santo (Pionir, Subotica), 2. Nataša Savić (Apatin), 3. Maja Đukić (Radnički, Novi Sad).

2014: 1. Renata Vilov (Pionir), 2. Zorica Barać (Pionir), 3. Nataša Savić (Apatin).

2013: 1. Renata Vilov (Pionir), 2. Livia Santo (Pionir), 3. Nevenka Joković (Pionir).

2012: 1. Nevenka Joković (Pionir), 2. Marija Gajin (SPC Vojvovina, NS), 3. Livia Santo (Pionir).