IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Radovan Vlajkov pobednik prvog turnira „Bačka open“

NAŠI U SVETU: Poraz Segedina od Zalaegersega u derbiju mađarskog šampionata

Pročitaj  više >>>

Radovan Vlajkov pobednik prvog turnira „Bačka open“

NOVI SAD, 29. april (Info ventar).- Kuglaš austrijskog Nojkirhena, srpski reprezentativac Radovan Vlajkov,  pobedio je na prvom turniru „Bačka open“ koji je organzovao Kuglaški klub Bačka na kuglani Spens u Novom Sadu.

 U finalu, Vlajkov je trijumfovao sa 635 čunjeva i pretekao prvotimca Beograda Gorana Ostojića koji je oborio 621 čunj. Treće mesto osvojio je reprenzentativac Igor Kovačić (Nojmarkt, Italija) sa 609 čunjeva. Oni su jedini premašili granicu od 600 čunjeva. Vlajkov i Ostojić igrali su u finalu po pozivu organizatora.

Četvrto mesto pripalo  je prvotimcu Partizana Goranu Cimeši sa 587 čunjeva, dok je peti bio Slobodan Simonović (Banat, Zrenjanin) sa 586 čunjeva. Simonović je  bio najbolji u kvalifikacijma (617) u kojima je bilo  143 izlaska na staze u muškoj i 31 u ženskoj konkurenciji. Učestvovali su kuglaši i kuglašice iz  Hrvatske, Republike Srpske i Srbije.

Šesto mesto pripalo je reprezentativki Alimente Jasmini Anđelković sa 579 čunjeva i ona je i najbolja takmičarka. Slede: 7. Milan Miščević (Spens) 572, 8. Borislav Bajić (Partizan) 569, 9. Saša Juhas (Spartak 024, Subotica) 559, 10. Stevan Živković (Radnički, NS) 549 čunjeva itd.

Drugo mesto u konkurenciji dama osvojila je Anica Radaković (Srem) 546 (zauzela ukupno 11. mesto), dok je treća Ana Marton (Srem)  sa 528 čunjeva i u apsolutnoj konkurenciji plasirala se na 15. mesto.

U finalu igralo je deset kuglaša i četiri najbolje kuglašice iz kvalifikacija,  kao i dva igrača i dve igračice po pozivu organizatora kluba Bačka.

 Teret organizacije ponela je vredna, mlada grupa kuglašica i kuglaša okupljenih oko kluba Bačka. Novi Sad je dobio sjajan turnir posle 17 godina pauze…

NAŠI U SVETU: Poraz Segedina od Zalaegersega u derbiju mađarskog šampionata

BEOGRAD, 29. april (Info centar).- Kuglaši Segedina, u čijim redovima igraju dva srpska internacionalca, šampion sveta 2002. Jovan Ćalić i kapiten juniorske reprezentacije Srbije Norbert Ernješi, izgubio je u derbiju 21. kola mađarske Super lige i celog prvenstva u gostima od Zalaegersega sa 3.665:3.476 u čunjevima i sa 7:1 u poenima igrača.

Norbert Ernješi je na prvoj „tabli“ izgubio poen od Fehera 611:554 (3:1), dok je Ćalić na četvrtoj“tabli“ poražen od A. Nemeša sa 628:582 (2:2). Klaudio Boanta prvotimac Zalaegersega bio je igrač meča sa 638 čunjeeva, dok je u redovima Segedina najbolji bio Laslo Karšai sa 605 čunjeva.
Zalaegerseg je kolo pre kraja vodeći sa 40 bodova, drugi je Segedin sa 39, dok treće mesto drži Repcelaki sa 32 boda. Segedinu je ovo prvi poraz u šampionatu, imaju nerešeni meč sa Kapošvarom. Zalaegerseg je izgubio jednu utakmicu na gostovanju Segedinu u prvom delu šampionata.