IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Srbija dobila još jedan miks, žreb nemilosrdan na SP u Klužu

Pročitaj  više >>>

KLUŽ, 20. maj (Info centar).- Srbija je imala pravo na dva miks tandema na pojedinačnom seniorskom Šampionatu sveta u kuglanju u Klužu u Rumuniji,  ali je na tehničkom sastanku dodatnim žrebom,   da bi se popunila mesta zbog otkaza, dobila još jedan i to je jedina povoljna vest jer je u ostalim disciplinama žreb bio nemilosrdan  namenivši srpskim kuglašima i kuglašicama veoma teške protivnike.

 Parovi po disciplinama su – miks tandemi: Francuska – Srbija 1, Srbija 2-Poljska i Slovenija 2 – Srbija 3.  Prvi duel je 22. maja u 18 časova, druga dva su  na programu 23. maja.

U disciplini sprint za kuglašice,  sve derbi do derbija: Mađarska 3 – Srbija 3, Srbija 2- Nemačka 2 i Srbija 1 – Češka 3.  Kod kuglaša parovi su Srbija 3- Slovačka 1, Hrvatska 1 – Srbija 2 i Srbija 1 – Nemačka 3.

Sprint se igra 23. maja po završetku takmičenja miks tandema.

Pojedinačne kvalifikacije počinju u ponedeljak 21. maja. Srbija ima maksimalan broj učesnika, po šest kuglaša i kuglašica. Prvog dana raspored je – 9,00: Renata Vilov, 10,10: Daniel Tepša, 12,30: Vilmoš Zavarko, 13,40: Jasmina Anđelković, 16,00: Maja Đukić i 17,10: Robert Ernješi.

 Drugog dana, 22. maja, satnica je – 8,30: Radovan Vlajkov 10,50: Zorica Barać, 12,00: Igor Kovačić, 14,20: Marija Kresović, 15,30: Milan Jovetić i 16,40: Marijana Oros.

U pojedinačnim kvalifikacijama mesta ima za po 64 kuglaša i kuglašica. Posle prvog dana ostaće po 32, a drugo kolo, na ispadanje 1-32, 2-31…odigraće se 24. maja. Osmina finala je 25. maja, a polufinala i finala su 26. maja.

Selektor Vojko Pavlović (seniori) i Dragan Fatović (seniorke) posle prve runde pojedinačnih kvalifikacija odrediće učesnike sprinta i miks tandema.

Klaus Bart, predsednik Međunarodne kuglaške federacije na devet čunjeva – klasik (VNBA – klasik) svečano je otvorio, uz kulturno umetnički program, pojedinačni  seniorski Šampionat sveta koji će trajati do 26. maja. Učesnike i goste pozdravila je i Maria Popesku, predsednica Kuglaške federacije Rumunije. U defileu su učestvovali Marijana Oros i Igor Kovačić koji je nosio zastavu Srbije.

Na pojedinačnom seniorskom Prvenstvu sveta 2016. u istarskom Novigradu, srpski kuglaši su učešće završila sa šest medalja, tri zlata, srebrom i dve bronze: zlato Vilmoša Zavarka – pojedinačno klasik, zlato Igora Kovačića – pojedinačno za kombinaciju, zlato Zavarka u sprintu, srebro Zavarka pojedinačno za kombinaciju, bronza Kovačića u sprintu i bronza Kovačića – pojedinačno klasik.