IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Miloš Simijonović ubedljiv u Vrbasu- 608 čunjeva

Goran Vekić i Ljiljana Babić pobednici „Majskog turnira“ u Feketiću

Pročitaj  više >>>

Miloš Simijonović ubedljiv u Vrbasu- 608 čunjeva

VRBAS, 29. maj (Info centar).- Reprezentativac Srbije Miloš Simijonović (Nojkirhen, Austrija) koji će u narednoj sezoni braniti boje vicešampiona beogradskog Partizana, pobedio je na Otvorenom prvenstvu Vrbasa u kuglanju.

Na kuglani CFK “Drago Jovović”, nekadašnji dvostruki  pojedinačni prvak Srbije Miloš Simijonović je u prvih 60 hitaca odigarao maestralno (335 čunjeva) i  oduševio prepuno gledalište.  Završio je sa 608 čunjeva i osvojio ubedljivo prvo mesto.

Drugo mesto pripalo je Draganu Nježiću, kuglašu srpskoligaša Petrovaradina sa 588 čunjeva, dok je treći bio Velimir Joković iz kulskog Hajduka sa 577 čunjeva. Najuspešniji takmičar iz Vrbasa  bio je Mladenko Čavić sa 552 čunja.

U finalu je učestvovalo 16 najboljih posle kvalifikacija,  kroz koje je prošlo 140 kuglaša.

Sjajni organizatori i dobri domaćini bili si kuglaški radnici kluba Veteran BMV iz Vrbasa. Na turniru je, što je bila posebna čast za organizatore, iako povređen, učestvovao legendarni kapiten srpske rerezentacije, prvaka sveta i pojedinačni šampion sveta iz Osijeka 2002. Jovan Ćalić.

Goran Vekić i Ljiljana Babić pobednici „Majskog turnira“ u Feketiću

FEKETIĆ, 29. maj (Info centar).- Goran Vekić kuglaš Dunava iz Bačke Palanke i Ljiljana Babić kuglašica Vrbas Dane pobednici su „Majskog turnira“ u Fektiću na kome je učestvovalo 70 kuglaša i sedam kuglašica.

 Vekić je u finalu osmorice najboljih posle kvalifikcaija,  oborio 581 čunj i ubedljivo trijumfovao ispred Janoša Jagića (Bečej) sa 545 čunjeva i Vladimira Ilića (Jadran Feketić) sa 515 čunjeva. Četvrto, peto i šesto mesto sa po 514 čunjeva osvojili su Vladimir Zahorjanski (Veteran BMV Vrbas), Mladenko Čavić (Dunav) i Norbert Števo (Sloboda, Stara Moravica). Janoš Budai (Jadran) sa 513 čunjeva je sedmi, a Janoš Tot (Amater, BačkaTopola) osmi sa 493 čunja. Vekić je prošle godine bio treći iza Gorana Ostojića (Beograd) i Žarka Dragića (Radnički, Novi Sad).

Ljiljana Babić (Vrbas Dana) trijumfovala je sa 535 čunjeva ispred Valerije Bauer  (Eđšeg, Bačka Topola) sa 525 čunjeva i Duške Obrovački (Vrbas Dana) sa 511 čunjeva. Četvrta u finalu bila je Danijela Obrovački (Eđšeg) sa 487 čunjeva.

Turnir je organizovao klub Jadran iz Feketića, a trofeje je uručio predsednik Rade Stojnović.