IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

PAROVI ČETVRTFINALA KUPA SRBIJE PREUZMI

Partizan protiv novosadskog Radničkog u kupu

Milinković drugi senior, Vujović prvi junior u Skoplju

Pročitaj  više >>>

Partizan protiv novosadskog Radničkog u kupu 

BEOGRAD, 12. novembar (Info centar).- Kuglaši Partizana igraće u četvrtfinalu Kupa Srbije protiv novosadskog superligaša Radničkog odlučeno je žrebom na sastanku Takmičarske komisije u prostorijama Kuglaškog saveza Srbije. Meč će se odigrati na stazama kuglane „Funk arena“ u Bačkoj Topoli 29. novembra u 11 časova, a sudiće Arpad Antal.

U preostala dva para muškog četvrtfinala, sastaće se Crvena zvezda – Kragujevac (29. novembar u 12 časova, kuglana u Kruševcu, sudija Goran Bukva) i Kordun Kljajićevo – Apatin (29. novembra u 12 časova, kuglana u Vrbasu, sudija Predrag Pjer Koprivica). U polufinale se automatski plasirao branilac titule Beograd.

Kod dama, najinteresantniji meč je sudar novosadskog Radničkog i zrenjaninskog Kristala. Igraće se u Beogradu na Banjici 28. novembra u 16 časova i sudiće Saša Mitrović. Druga dva para četvrtfinala su SPC Vojvodina Novi Sad – EDB Beograd (28. novembar u 16,00, kuglana u Bačkoj Topoli, sudija Dragana Trajković) i Apatin – Pobednik Beograd (28. novembar u 16,00, kuglana u Vrbasu, sudija Darko Milović). Prošlogodišnji pobednik ženskog Kupa Srbije, subotički Pionir „Agro Višković“ direktno se plasirao u polufinale.

Odziv je ove godine za Kup Srbije bio po osam muških i ženskih ekipa. Žrebu su prisustvovali predstavnici  klubova EDB, Beograd, Partizan i Crvena zvezda.

Odlučeno je i da ubuduće na kuglani sa šest staza „Funk arena“ u Bačkoj Topoli utakmice sude trojica sudija – glavni, sudija na stazama i sudija – zapisničar, jer je fizički skoro nemoguće, da samo jedan sudija kvalitetno kontroliše svih šest staza. Troškovi su veći za sto dinara u odnosu na kuglanu sa četiri staze (2.950:2.850 dinara) jer  utakmica na šest staza traje sat manje.

 

 

Milinković drugi senior, Vujović prvi junior u Skoplju

SKOPLjE, 12. novembra (Info centar).- Povodom Dana oslobođenja Skoplja, 13. novembra, u Skoplju je odigran međunarodni seniorski i juniorski kuglaški turnir na kome su učestvovali seniori iz nekoliko srpskih klubova  kao i omladinska kuglaška reprezentacija Beograda.

Aleksandar Milinković, prvotimac superligaša Kragujevca  zauzeo je drugo mesto kod seniora sa 609 čunjeva, dok je kuglaš srpskog šampiona Beograda Njegoš Šakić osvojio treće mesto sa 601 čunjem. Peto mesto pripalo je prvotimcu srpskoligaša Niš puta Darku Markoviću sa 580 čunjeva. Pobedio je makedonski reprezentativac Bojan Vlakevski sa 631 čunjem.

U juniorskoj konkurenciji, član selekcije Beograda mladi as Crvene zvezde  Marko Vujović je osvojio prvo mesto sa 589 čunjeva. Treće mesto pripalo je, takođe članu juniorske reprezentacije Beograda, Borislavu Rogiću iz Partizana sa 527 čunjeva. U reprezentaciji su bili još Partizanov junoša Petar Janković (502) i mlađani kuglaš Beograda, još pionir, Mateja Šakić (493). U seniorskoj konkurenciji igrao je junior Crvene zvezde Bojan Kličarić i oborio 537 čunjeva.

– Imamo dobru saradnju sa kuglaškim radnicima iz Skoplja i tradicionalno učestvujemo na njihovim turnirima. I ovom prilikom im se zahvaljujem na gostoprimstvu – istakao je Novak Obradović, predsednik KS Beograda.- Možemo da budemo zadovoljni i dobrim rezultatima mladih igrača iz beogradskih klubova, od kojih očekujemo i visoke plasmane na našem tradicionalnom međunarodnom omladinskom „Trofeju Beograda“ u decembru na Banjici.