IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Još četvoro srpskih kuglaša i kuglašica u inostranstvu

Pročitaj  više >>>

BEOGRAD, 22. jun (Info centar).- Kolonija srpskih kuglaša i kuglašica u inostranstvu je sve veća! Prema upravo objavljenoj listi prelazaka u inostrane klubove Međunarodne kuglaške federacije na devet čunjeva – klasik (VNBA klasik) još četvoro naših takmičara i takmičarki u idućoj sezoni igraće u inostranstvu, dok se jedan kuglaš vratio u Srbiju.

„Zlatni“ srpski junior Adrian Lončarević, koji je u Klužu u maju bio član šampionske omladinske selekcije Srbije, u novoj sezoni prešao je u  redove mađarskog vicešampiona Segedina. Pridružio se „bronzanom“ pojedinačno – klasik, kapitenu petostrukih uzastopnih svetskih šampiona juniora Srbije Norberetu Ernješiju i čuvenom kapitenu seniorske reprezentacije Srbije i pojedinačnom  prvaku sveta iz Osijeka 2002. Jovanu Ćaliću. Lončarević je igrao za novobečejsko Jedinstvo, člana Super lige Srbije.

Kuglaš novobečejskog Jedinstva Oskar Rečo otišao je u Orošlani (Mađarska) dok je Milorad Babić prešao u redove  Metingena. On je, prema podacima sa liste VNBA klasik,  poslednji put bio registrovan za navosadski Ada kompjuters.

Đurđa Đurović, prvotimka beogradskog superligaša Singidunuma, preseliće se u novoj sezoni u Strazbur i registrovana je za klub Rasing.

U Srbiju se, posle jedne sezone u Super ligi Austrije, vratio reprezentativac Miloš Simijonović koji je igrao za Nojkirhen. Došao je u redove vicešampiona, beogradskog Partizana.

Siniša Berak, kuglaš Premijer ligaša BiH Borca iz Banjaluke,  u narednoj sezoni igraće za srpskoligaša IMR (Rakovica).

Kako trenutno stvari stoje, u  inostranstvu će, u starim klubovima i u narednoj sezoni igrati: Ranata Vilov (Post 1036, Austrija), Zorica Barać (Fojt Sent Pelten, Austrija), Vilmoš Zavarko  i Daniel Tepša (Železarna -Podbrezova, Slovačka),  Sabina Šokac (Šrechajm, Nemačka),  Robert Ernješi i Igor Kovačić (Nojmarkt, Italija), Arpad Antal (KSV Beč), Norbert Ernješi i Jovan Ćalić (Segedin) i Radovan Vlajkov (Nojkirhen, Austrija). Zavarko, Teša, Kovačić i R. Ernješi su sa svojim  klubovima u minuloj sezoni osvojili šampionske titule,  Sabina Šokac, N. Ernješi i Ćalić vicešampionske, a Vlajkov  je bio treći u austrijskom šampionatu.

Od interesantnijih prelazaka vredi zabeležiti dolazak slovenačkog internacionalca Uroša Stoklasa iz redova nemačkog šampiona Rot vajs Zerbsta u ekipu hrvatskog prvaka Zaprešića,  kao i odlazak  Janeta Lužana (Slovenija, Kalcit Kanik) u austrijski Nojkirhen gde će igrati sa  srpskim reprezentativcem  Radovanom Vlajkovim. Reprezentativka BiH Tatjana Perišić, koja je igrala za riječku Mlaku prošle sezone, prešla je u ekipu slovenačkog Triglava iz Kranja.