IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Jasmina Anđelković pobednica drugog „Turnira Irena Kaločai“ u Zrenjaninu

ODRŽANO JE 59. POJEDINAČNO PRVENSTVO GRADA NIŠA U KUGLANjU

Pročitaj  više >>>

ZRENjANIN, 23. april (Info centar9.- Jasmina Anđelković, reprezentativka Džambo investa iz Novog Sada pobednica je drugog kuglaškog ženskog „Turnira Irena Kaločai“ u Zrenjaninu.

Anđelkovićeva, koja je lane bila druga,  je na zahtevnoj kuglani oborila 590 čunjeva i slavila sa pet čunjeva prednosti u odnosu na Zoricu Barić, prvotimku i reprezentaivku subotičkog Pionira „Agro Višković“ (585), dok je treće mesto pripalo kuglašici Kristala Dragani Dorožan sa 580 čunjeva.

Renata Vilov iz Pionira „Agro Višković“ je četvrta sa 574 čunja,  Hajnalka Milosav iz Kristala peta sa 572 čunja. Šesto mesto pripalo je Milici Šović iz novosadske SPC Vojvodine sa 566 čunjeva.

Sedma i osma su dve juniorske reprerzentativke Kristina Ljubenković (Pobednik) sa 560 čunjeva (197  u „čišćenju“) i Hermina Lukač (Pionir „Agro Višković“ takođe sa 560 čunjeva (195 u „čišćenju“). Ana Vujinov iz Kristala je deveta sa 556, a Suzana Radosavljević iz beogradskog EDB deseta sa 550 čunjeva. Na 11. mesto plasirala se Gorica Stanić iz Kristala sa 546 čunjeva. Prošlogodišnja pobednica Nataša Savić iz Apatina zauzela je 12. mesto sa 545 čunjeva.

Turnir je organizovao Kuglaški klub Kristal iz Zrenjanina. Trofeje su podelili legendarna zrenjaninska reprezentativka, kasnije savezni selektor Jugoslavije i predsednik Kuglaškog saveza Jugoslavije (1984 – 1986) Irena Kaločai, koja je  više decenija trenirala i kuglašice Kristala i predsednik Kuglaškog saveza Vojvodine Radovan Šunjka. Prelazni pehar uručila je prošlogodišnja pobednica Nataša Savić. Prve tri nagrade iznosile su deset, sedam i pet hiljada dinara.

 

 

59. Pojedinačno prvenstvo Grada Niša u kuglanju za 2016. godinu, održano je na kuglani SC „Čair“. Posle odigranih kvalifikacija, u finalu su nastupile 4 kuglašice i 8 kuglaša. Oba rezultata su se sabirala za konačnog pobednika.

U konkurenciji seniorki, titulu je odbranila SLAĐANA NIKOLIĆ (NIŠ-PUT), koja je u dva nastupa (465+473) oborila ukupno 938 čunjeva. Njoj je ovo deseta titula prvaka grada Niša. Nikolićeva je posle kvalifikacija bila druga, i zaostajala je 15 čunjeva za vodećom Milošević. Međutim u finalu, već posle prve staze (130:105), ona preokreće rezultat u svoju korist, i vodi sa ukupno 10 čunjeva razlike. Do kraja se vodila izjednačena borba, a SLAĐANA MILOŠEVIĆ (ČAIR) je morala da se zadovolji srebrnom medaljom, sa ukupno 5 čunjeva manje. I u borbi za bronzanu medalju takođe preokret. MARINA PAŠIĆ (ČAIR) je posle kvalifikacija bila četvrta, i zaostajala je 16 čunjeva za trećeplasiranom Ristićevom. U finalu je bila bolja za 18 čunjeva, i sa ukupno dva čunja viška pripalo joj je treće mesto.

Kod seniora, titulu je odbranio DARKO MARKOVIĆ (Niš-Put) sa ukupno (551+554) 1105 čunjeva. Njemu je ovo deseti naslov prvaka grada Niša. On je bio vodeći posle kvalifikacija, ali je kiksirao na drugoj stazi (123), što je iskoristio MILAN MARTINOVIĆ (Čair) i poveo sa ukupno 9 čunjeva razlike. Pre poslednjeg čišćenja, povećao je prednost na 13 čunjeva, ali je kiksirao u finišu, kada je sa posledljih 5 hitaca oborio samo jednu postavu. Marković je iskoristio priliku, preokrenuo rezultat i trijumfovao sa ukupno 5 čunjeva više.
Treće mesto sa ukupno 1079 čunjeva, osvojio je VLADO JOVČESKI (Čair).

Najbolji u ostalim kategorijama:

JUNIORI – MILAN MILUTINOVIĆ (Niš-Put)
STARIJI ČLANOVI – MILAN MARTINOVIĆ (Čair)
VETERANI – EDO CRNALIĆ (Meraklije)

Učestvovalo je oko 50 takmičara, a „Kuglaški savez Niša“ je obezbedio nagrade za najbolje.