IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Jadran bolji od Beograda u prijateljskom meču

Pročitaj  više >>>

GOLUBINCI, 13. jul (Info centar).- Kuglaši Jadrana iz Golubinaca, člana Prve lige Srbije – grupa Vojvodina (prošlu sezonu završili su na osmom  mestu), pobedili su, na svojoj kuglani,  ekipu šampiona i pobednika Kupa Srbije Beograda u prijateljskom meču sa 3.360: 3.325 u čunjevima i 6:2 u poenima igrača, na zadovoljstvo predsednika Mirka Peršića koji je poručio:

– Slobodno napišite da se Jadran ove godine neće boriti za opstanak kao lane. Neka se naši rivali u borbi za Super ligu Srbije dobro zamisle…

Posle prva dva igrača Jadran je vodio sa 2:0 u setovima i imao 22 čunja više. Živanović je pobedio novajliju u redovima Beograda, juniorskog reprezentativca i dvostrukog šampiona sveta – ekipno i u miksu sa Herminom Lukač, Kličarića  a Ćetojević je bio bolji od Miličevića. Oba duela završena su 2:2 i set poenima i rešeni su na više čunjeva.

U drugom „bloku“,  gosti su smanjili na 3:1 u poenima igrača, ali je Jadaran imao  29 čunjeva više, zahvaljujući prvenstveno igraču utakmice Nenadu Škoriću  koji je srušio 596 čunjeva. Savladao je Šakića, u setovima je bilo 3:1. Prvi poen Beogradu doneo kapiten Goran Ostojić, najbolji u redovima šampiona sa  583 čunja. Bio je bolji od  Đurića, u setovima je bilo 3:1 za Ostojića.

Drugi poen Beogradu doneo je u poslednjem  paru  novi igrač u četi trenera Vojka Pavlovića Slobodan Simonović (došao iz Banata u ovom prelaznom roku) koji je  srušio  571 čunj i savladao Dragića (3:1 u setovima). Goran Cimeša, ovosezonsko veliko pojačanje Jadrana (došao iz vicešampiona Partizana) doneo je četvrti poen domaćinima savladavši Štikovca  sa 3:1 u setovima i sa 575 čunjeva zabaležio je treći rezultat utakmice.  Jadran je oborio ukupno 35 čunjeva više i dobio još dva poena za pobedu od 6:2.  Beograd je igrao bez reprezentativaca Uroša Jagličića i mladog asa Želislava Jakaba (došao u ovom prelaznom roku iz Crvene zvetde) kao i  Nikole Popovića koji se oporavlja od povrede.

Meč su pratili predsednik KS Srbije Uroš Dragojlović, predsednik KS Vojvodine Radovan Šunjka kao i sekretar KSV Lazar Šunjka. Novinarka lokalnе TV je uzela izjave od predsednika Jadrana Mirka Peršića, predsednika KSV Radovana Šunjke kao i Vojka Pavlovića, selektora muške  omladinske i seniorske reprezentacije Srbije i stratega Beograda. Izabranici Vojka Pavlovića su na Šampionatima sveta u maju u Klužu u Rumuniji, u seniorskoj konkurenciji osvojili tri zlatne i bronzanu medalju, a u juniorskoj dva zlatna, dva srebrna i dva bronzana trofeja, ukupno devet, pet zlatnih i po dve srebrne i bronzane.

Posle meča – lepo „treće poluvreme“ i druženje uz nekoliko pesama koje je sjajno otpevao predsednik Jadrana Mirko Peršić.

PRIJATELjSKI MEČ: JADRAN (GOLUBINCI) – BEOGRAD 3.360:3.325 (6:2). Rezultati igrača: Branislav Živanović- Bojan Kličarić 1:0 (531:524, 2:2), Branislav Ćetojević – Željko Miličević 1:0 (552:537, 2:2), Nenad Škorić – Njegoš Šakić 1:0 (586:567, 3:1), Rade Đurić – Goran Ostojić 0:1 (561:583, 1:3), Goran Cimeša – Jovica Štikovac 1:0 (575:543, 3:1), Žarko Dragić – Slobodan Simonović 0:1 (545:571, 1:3).

Rezerve – Jadran: Lj. Kljajić 534, P. Opačić 490. Beograd: Vojko Pavlović 541, Žarko Ličina 514. Sudio je Dragan Božić.