IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Određene reprezentacije za SP u Novigradu

Vera Štrampić i Novaković pobednici na kuglani BSP

Pročitaj više >>>

 

Određene reprezentacije za SP u Novigradu

 

BEOGRAD, 15. maj (Info centar).- Posle priprema u Banji Junaković na kuglani sa osam staza, određene su reprezentacije Srbije za juniorsko ekipno i pojedinačno Prvenstvo sveta u Novgradu od 17. do 22. maja i pojedinačni seniorski Šampionat sveta u istom gradu od 22. do 28. maja.

U seniorskim konkurencijama Srbija je na osnovu plasmana sa prošlog Šampionata sveta u Brnu 2014. stekla prvo na šest kuglaša (maksimum) i pet kuglašica.

 Miloš Ponjavić, selektor seniiora odlučio se za Vilmoša Zavarka i Daniela Tepšu (Sport, Podbrezova), Miloša Simijonovića (Beograd),  Igora Kovačića i Roberta Ernješija (Segedin) i Igora Jagličića (Metalac, Gornji Milanovac).

Selektor Dragan Fatović vodiće ove seniorke: Zoricu Barać i Renatu Vilov (Pionir „Agro Višković“), Natašu Savić (Apatin), Mariju Kresović (Kristal) i Jasminu Anđelković (Džambo invest Novi Sad).

Vojko Pavlović, selektor juniora, odlučio se za ovaj sastav u Novigradu:  Robert Ernješi i Igor Kovačić (Segedin), Milorad Vojnović i Norbert Ernješi (Radnički Novi Sad), Čaba Zavarko (Jedinstvo Novi Bečej), Bojan Kličarić i Marko Antić (Crvena zvezda) i Alen Kujundžić (Spartak 024, Subotica).

Selektor juniorki Julijana Vukadinović je odabrala ovaj sastav: Hermina Lukač i Sanela Milosav (Pionir „Agro Višković“), Kristina Ljubenković (Pobednik), Jelena Popov, Vesna Boškov i Olivera Čikoš (sve Banat), Angela Zolnai (SPC Vojvodina) i Ljiljana Frenc (Kristal).

Na pojedinačnom kadetskom Svetskom kup u Novigradu, koji počinje u ponedeljak 16. maja igraće Kristina Ljubenković (Pobednik) i Želislav Jakab (Crvena zvezda).

Na prošlom pojedinačnom kadetskom Svetskom kupu u Brnu 2014. srpski kuglaš Alen Kujundžić osvojio je zlatnu medalju, dok je srpskom miks paru Kristina Ljubenković i Alen Kujundžić pripalo bronzano odličje.

Takođe u Brnu 2014.  Srbija je učešće na omladinskom Šampionatu sveta završila sa sedam medalja (tri zlatne, dve srebrne i dve bronzane). Zlatne su pripale Igoru Kovačiću (kombinacija), miks tandemu Maja Đukić i David Lainščak i muškoj reprezentacija sa svetskim rekordom od 3.890 čunjeva (Robert Ernješi 679, Marko Antić 616, Igor Kovačić 697, Milorad Vojnović 598, Radovan Vlajkov 684, Alen Kujundžić 616, rezerve su bile David Lainščak i Balaž Kovač, selektor Vojko Pavlović), srebrne su osvojili Radovan Vlajkov (kombinacija)  i Igor Kovačić (sprint) i dve i dve bronzane (Vesna Boškov -sprint i  tandem Alen Kujundžić – Robert Ernješi).

Kovačić je sa 250 čunjeva postavio i svetski juniorski i seniorski rekord. Juniori su osvojili treću uzastopnu ekipnu svetsku titulu. Juniorke su ekipno bile pete.

U bodovanju za Kup nacija, u konkurenciji 15 zemalja, Srbija je bila druga iza Nemačke, a ispred Mađarske.

Na seniorskom pojedinačnom Šampionatu sveta pre dve godine u Brnu, srpski reprezentativci su se okitili sa šest medalja – jednom srebrnom i pet bronzanih.

 Srebro je osvojio Igor Kovačić u kombinaciji (računa se najbolji rezutat iz pojedinačnog dela i rezultat sprinta), bronze su pripale Vilmošu Zavarku (pojedinačno – za kombinaciju), Goranu Ostojiću (pojedinačno – klasik), Vilmošu Zavarku (pojedinačno – sprint), Igoru Kovačiću (pojedinačno – sprint) i Jasmini Anđelković i Čongoru Baranju (miks tandemi).

 

 

 

Vera Štrampić i Novaković pobednici na kuglani BSP

 

PANČEVO, 15. maj (Info centar).- Vera Štrampić sa 264 čunja i Dragan Novaković sa 296 čunjeva pobednici su pojedinačnog „Majskog turnira“ rekreativaca odigranog na kuglani BSP u Pančevu.

Štrampićeva je ubedljivo slavila ispred Slađane Filipović sa 250 čunjeva i Tanje Kranjčec sa 249 čunjeva. Četvrto i peto mesto pripalo je Katarini Durković sda 233 čunja i Vesni Jovančić sa 229 čunjeva.

Novaković je pretekao Dragana Đakovića (282) i Radoša Avromovića (277). Zoran Nađ je četvrti sa 268 čunjeva, a Saša Radović peti sa 262 čunja.

 Pehare i priznanja uručili su Uroš Dragojlović i Vojko Pavlović, predsednik i generalni sekretar Kuglaškog saveza Sbrije kao i velika mecena kugalaškog sporta Pavle Marković.