IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

 Šampioni gostovali na TV Kopernikus

Crvena zvezda uvek teži zvezdanim dometima

Pročitaj više >>>

Šampioni gostovali na TV Kopernikus 

BEOGRAD, 21. jun (Info centar).- Juniorski reprezentativci Bojan Kličarić i Marko Antić, kao i predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović, gostovali su na TV Kopernikus u jutarnjem programu i još jednom govorili o ogromnom uspehu srpskog kuganja na kadetskom pojedinačnom Svetskom kupu, juniorskom Šampionatu sveta (sve discipline) i pojedinačnom seniorskom Prvenstvu sveta održanim u maju u Novigradu u Istri u Hrvatskoj gde je osvojeno ukupno 16 trofeja!

Uroš Dragojlović je istakao još jednom, da je  Srbija na juniorskom i seniorskom Šampionatu sveta bila najbolja nacija u prestižnom  bodovanju za Kup nacija a da  se srpska himna čula, na 18 proglašenja, devet puta – za sedam zlatnih medalja (tri seniorske i četiri juniorske)  i dva  puta za Kup nacija. Zahvalio se još jednom Ministarstvu omladine i sporta Srbije na izuzetnoj podršci programima Kuglaškog saveza Srbije bez kojih ne bi bilo ni ovih uspeha, kao i redakciji TV Kopernikus na pozivu da gostuju u veoma glednoj emisiji.

Junorski reprezentativci Kličarić i Antić govorili su i o ogromnom podvigu i osvajanju četvrte uzastopne ekipne titule  čime je omladinska reprezentacija Srbije, koju je vodio selektor Vojko Pavlović, ušla u istoriju svetskog kuglanja kao prva zemlja koja se okitila sa četiri uzastopna zlata!

Gostovanje na TV Kopernikus realizovano je uz veliko angažovanje Darka Bjelobrka, vođe puta srpskih reprezentacija na SP u Novigradu.

Srbija je učešće na pojedinačnom seniorskom Prvenstvu sveta  završila sa šest medalja, tri zlata, srebrom i dve bronze: zlato Vilmoša Zavarka u pojedinačnom delu, zlato Igora Kovačića u kombinaciji, zlato Zavarka u sprintu, srebro Zavarka u kombinaciji, bronza Kovačića u sprintu i bronza Kovačića – pojedinačno.

Na juniorskom SP u Novigradu mladi kuglaši Srbije osvojili su osam medalja, četiri zlatne (Robert Ernješi – kombinacija sa svetskim rekordom, Robert Ernješi – pojedinačno, muška juniorska reprezentacija: Robert Ernješi, Čaba Zavarko, Milorad Vojnović, Norbert Ernješi, Bojan Kličarić , Igor Kovačić, Alen Kujundžić, rezerve Marko Antić i Želislav Jakab, selektor Vojko Pavlović i Milorad Vojnović – sprint), tri srebra (Igor Kovačić i  Bojan Kličarić – tandem sa svetskim rekordom, Igor Kovačić-  pojedinačno, Igor Kovačić – kombinacija) i  jednu bronzu (Bojan Kličarić – sprint).

Na pojedanačnom kadetskom Svetskom kupu odigranom pre juniorskog šampionata,  Kristina Ljubenković je osvojila pojedinačno srebro a Želislav Jakab pojedinačnu bronzu.

Link na kome možete da vidite snimak emisije:

Sajt: http://tvkcn.net- tražite jutro on line 20.06.2016.

 

Crvena zvezda uvek teži zvezdanim dometima

BEOGRAD, 20. jun (Info centar).- Miroslav Macura predsednik Kuglaškog kluba Crvena zvezda  istakao je u pres centru SD Crvena zvezda na tradicionalnom okupljanju igrača i prijatelja kluba  po završetku sezone, a u oči nove, da su u minuloj takmičarskoj godini mlade snage Crvne zvezde sijale punim sjajem  i da će biti uzdanice ekipe i u narednom superligaškom nadmetanju:

– Tačno pre godinu dana, 20. juna 2015. održali smo ovakav sastanak, sumirali rezultate i najvili nove uspehe – istakao je Miroslav Macura.- Čestitam našim juniorskim reprezentativcima Marku Antiću, Želislavu Jakabu i Bojanu Kličariću koji su bili članovi  omladinske selekcije Srbije u maju na SP u Novigradu u Istri kada je osvojena četvrta uzastopna svetska titula.  Kličarić je u tandemu sa Kovačićem osvojio svetsko srebro, a u sprintu pojedinačnu svetsku bronzu. Želislav Jakab, kadetski reprezentativac koji je  ostao i na omladinskom Šampionatu sveta, na Svetskom kadetskom kupu okitio se bronzom. Juniorska ekipa Crvene zvezde je na Šampionatu Srbije osvojila šestu uzastopnu titulu što je podvig bez presedana u istoriji našeg kuglanja.

Seniorska ekipa Crvene zvezde je Super ligu Srbije završila na šestom mestu, znatno oslabljena ali je  naređala u drugom delu seriju pobeda i pokazala kvalitet koji  budi optimizam pred novu sezonu.

–  U Crvenu zvezdu je došao mladi Nemanja Balać juniorski reprezentativac iz Apatina koji studira u Novom Sadu – dodao je Macura.-  Imaćemo najmlađu ekipu u Super ligi. Ukoliko dođe do otkazivanja nekih klubova  u  međunarodnim kupovima, Crvena zvezda će  „uskočiti“, iako  su za takmičenje u Evropi potrebna značajna sredstva. Trudimo se da finansijski ojačamo klub, to je u ovim vremenima teško. Nama je za celu sezonu potrebno onoliko koliko potroši neki klub u „jačim“ sportovima za jednu evropsku utakmicu. Njima je to malo, a nama – veliko. Potrebno su nam sredstva za veći broj treninga i pripreme, jer bez toga se rad kluba svodi na puko preživljavanje. Svedoci smo de se neki klubovi šampionskog ranga gase. Mi nećemo dozvoliti da se to dogodi. Imamo sponzorskih obećanja, nadamo se da će se i realizovati.

 Čestitke  igračima i stručnom štabu  uputio je i predsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović i direktor SD Crvena zvezda  Igor Milojević. Prisustvovali su i članovi rukovodstva kluba i prijatelji kuglaša crveno belih Bratoljub Janaćković i Miša Pavičević kao  legendarni vetaran Branko Jovanović.

Iskusni prvotimac Crvene zvezde Jovan Kerečki, vlasnik subotičke ferme Promostar, velika mecena kuglaškog sporta,  najavio je da će  pripreme početi 1. avgusta  u Beogradu, a da je planiran i rad u Banji Junaković na kuglani sa osam staza:

– Crvena zvezda uvek teži zvezdanim dometima, tako će biti i  u novoj sezoni. Borićemo se za sam vrh,  imamo kvalitet za to i dobro ćemo „prodrmati“ superligaški karavan- obećao je Kerečki.

Na predstavljanju ekipe bili su mladi kuglaši Bojan Kličarić, Marko Antić,  reprezentativac BiH Marko Vujović,  nekadašnji omladinski reprezentativac Ivan Anđelković, pojačanje iz Apatina Nemanja Balać kao i  iskusni prvotimci Jovan Karečki i Ilija Kornjača.

Minutom ćutanja na početku sastanka, odata je pošta nedavno  preminulom dugogodišnjem igraču Crvene zvezde, sudiji i istaknutom sportskom radniku Milanu Ostojiću.