IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Svetski talenti u Vrbasu

Uroš Jagličić u Beogradu

Golubinci se ponose novom kuglanom

Pročitaj više >>>

 Svetski talenti u Vrbasu

VRBAS, 11. jul (Info cenbtar).- Kamp kuglaških talenata Međunarodne kuglaške federacije počeo je u Vrbasu na kuglani CFK „Drago Jovović“ i trajaće do 16. jula. Direktor kampa je istaknuti srpski stručnjak, selektor muške reprezentacije Srbije, trostrukih prvaka sveta, Miloš Ponjavić, dok će vođa programa biti i Jiri Jančalek, češki kuglaški radnik u međunarodnoj federaciji zadužen za mlađe kategorije.

– Učestvuje 19 kuglašica i kuglaša iz Slovenije, Češke, Slovačke i Srbije – istakao je Miloš Ponjavić.- Program smo osmisli tako da uz rad na kuglani mladi polaznici imaju treninge i na atletskoj stazi i u dvorani. Očekujemo dolazak i predsednika Međunarodne kuglaške federacije Zigfrida Švajkarda kao i Uroša Dragojlovića predsednika Kuglaškog saveza Srbije.

Sa polaznicima će raditi i po jedan trener iz svake federacije koja je poslala polaznike. Iz Srbije stručnom timu biće Vojko Pavlović selektor juniorske reprezentacije Srbije četvorostrukih šampiona sveta. U kampu je petoro učesnika iz Srbije: Andrea Delić  i Moni Kovač (Spartak, Debeljača), Miona Grujić (Banat Zrenjanin), Bogdan Trailović (PPT Trstenik) i Dejan Radonjić (Kristal, Zrenjanin).

Ovo je treća godina da je Vrbas domaćin svetskim talentima (2013, 2014. i 2016). Prošle godine, kamp je održan u Prorovu u Češkoj. Prva dva kampa su organizovana u Nemačkoj i Slovačkoj.

Troškove snose nacionalne federacije polaznika kampa koji u Vrbasu imaju odlične uslove smeštaja i na raspolaganju kuglanu sa četiri staze, tartan atletsku stazu, fudbalski teren, dvoranu za košarku, odbojku i mali fubal i nekoliko bazena sve u sklopu CFK „Drago Jovović“ čiji su zaposleni sjajni domaćini kuglaškom podmlatku.

 

Uroš Jagličić u Beogradu

BEOGRAD, 11. jul (Info centar).- Uroš Jagličić, kuglaški reprezentativac  vicešampiona Metalca iz Gornjeg Milanovca, prešao je u letnjem prelaznom roku u redove  šampiona i pobednika kupa Beograda.

Legendarni Pera Knežević, iz ekipe srpskoligaša Soko Štark Avala Ada (Beograd) vratio se u Partizan. U redove je srpskoligaša Čaira iz Niša došli su kuglaši (lane superligaša) Kraljeva Duško Ilić i Predrag Voštinić. Goran Bukva  je iz Poleta (Sombor), koji je ispao iz Super lige, prešao u ekipu novog superligaša, kruševačkog Car Lazara.

Odlični Darko Marković je iz Niš puta pojačao tim superligaša Kragujevca koji, u novoj sezoni, ima  evropske ambicije.

Beogradski Pobednik ispao je iz Super lige Srbije za kuglašice, a ušao je beogradski Singidunum, pa je došlo do masovne selidbe iz jednog u drugi klub.

Evo i nezvaničnog izveštaja prelazaka za registraciono područje Srbija – Centar (zvanični spisak znaće se posle sastanka Registracione komisije) –

kuglašice, iz  Pobednika u Singidunum: Nikolina Ćuruvija, Kristina Ljubenković, Gordana Rusić, Stela Čapo, Kristina Orlandić, Gordana Rogić, Ljiljana Kandić, Ivana Trifunović, Milena Martinović, Đurđa Đurović i Renata Glavina.

Iz Singidunuma u Pobednik: Sanja Alimpijević, Nevena Antić, Jasna Martinović, Vesna Janković, Tanja Stojanić, Diana Tatar, Marija Milovanović.

U Mladost (Kragujevac – novi klub): Ena Grubor (iz Kragujevca), Ivana Arsić  i Kristna Trošić (obe iz PPT Trstenik).

Kuglaši – u Mladost (Kragujevac): Nikola Laketić (iz Kragujevca).

U Čačak: Momčilo Marković (iz Šumadije, Kragujevac).

U Šumadiju (Kragujevac):  Petar Milanović (iz Pak prometa).

U Car Lazar (Kruševac): Milan Marinković, Slobodan Varjačić, Branislav Kostić (svi iz Čačka) i Goran Bukva (iz Poleta).

U Crvenu zvezdu: Nemanja Balać (iz Apatina).

U Čačak: Momčilo Marković (iz Šumadije).

U Čair (Niš): Bojan Dinić, Milan Milutinović, Nikola Mišić (svi iz Niš puta).

U Pak promet (Kragujevac): Milorad Kovačević (iz Šumadije) i Dragan Matejić (iz Kragujevca).

 

 

Golubinci se ponose novom kuglanom

GOLUBINCI, 10. jul (Info centar).- Golubinci, selo  na sedam kilometra od Stare Pazove, dobilo je, nedavno, novu kuglanu, koju su na svečan način, pre početka revijalnog meča Jadran Golubinci – „Srbija – kombinovani tim“  otvorili Radovan Šunjka, predsednik Kuglaškog saveza Vojvodine i Mirko Peršić, predsednik Kuglaškog kluba Jadran iz Golubinaca.

– Čestitam svim ljubiteljima kuglanja u Golubicima i okolini na ovom divnom objektu, koji će, uveren sam, pomoći da se naš sport još više razvija – istakao je u pozdravnoj reči Radovan Šunjka, koji je u ime Kuglaškog Saveza Srbije i Kuglaškog saveza Vojvodine uručio domaćinima i kugle za pionire, kao i prigodne suvenire KSS.- Uroš Dragojlović predsednik KS Srbije je službeno bio sprečen da vas pozdravi, pa vam, u njegovo i svoje ime, želim mnogo sportskih uspeha i da se ostvari san mnogih generacija kuglaša iz Golubinaca da vam klub, u dogledno vreme, zaigra u Super ligi Srbije.

Mirko Peršić, predsednik kluba Jadran iz Golubinaca je istakao da je ova sezona za pamćenje, jer je, uz novu kuglanu u Sportskom centru Golubinci, selo dobilo i vojvođanskog prvoligaša, pošto se Jadran osvajanjem prvog mesta u Drugoj vojvođanskoj ligi, plasirao u viši rang!

– Novu takmičarku sezonu dočekujemo sa velikim ambicijama, cilj je da osvojimo  prvo mesto u Prvoj vojvođanskoj ligi i plasirano se u Prvu ligu Srbije – Vojvodina koja je odskočna daska i za Super ligu Srbije. Imamo dobar tim koji se dokazao u drugoligaškim okršajima, nadam se da ćemo ciljeve ostvariti. Došao nam je Branislav Ćetojević iz rumskog Slovena. Dugujemo ogromnu zahvalnost Opštini Stara Pazova, posebno predsedniku  Đorđu Radinoviću i njegovom pomoćniku i poslaniku u Skupštini Vojvodine Goranu Saviću, na izuzetnoj odluci  u gradnji kuglane na kojoj će igrati i vojvođanski drugoligaš klub Golubinci, kao i superligaš ženska ekipa Slovena iz Rume. Već imamo najavu da će na treninge dolaziti i klubovi iz okoline, a jedno vreme, posle početka rada kuglane, drage gošće na treninzima bile su nam i prvotimke beogradskog Pobednika – naglasio je Mirko Peršić.

Kuglana je, inače, počela da radi u februaru ove godine. Zvanični rekordi su 621 čunj (Dragan Vukelić, mart 2016) i 3.375 čunja (Jadran, februar 2016).

U revijalnom meču, slavila je selekcija „Srbija — kombinovani tim“ sa 50 čunjeva razlike i 5,5:2,5 u igračkim poenima. Igrači utakmice, ujedno i najbolji u svojim ekipama,  bili su Miodrag Pavlović iz Jadrana i  Saša Juhas iz „Srbije – kombinovani tim“ sa po 593 čunja.  Oni su u direktnom duelu podelili poen jer je bilo i 2:2 u setovima,  stim što je Juhas imao „čišćenje“ 207 čunjeva. U ekipi gostiju igrao je Igor Kovačić, najbolji mladi kuglaš sveta, reprezentativac Srbije, najtrofejniji igrač Šampionat sveta u Novigradu u maju sa sedam medalja između ostalih sa svetskim zlatom za seniore u kombinaciji i dve seniorske bronze – sprint i pojedinačno. Osvojio je i četiri juniorske medalje – zlato u ekipi kao  i tri srebra – u tandemu sa Kličarićem sa svetskim rekordom, pojedinačno i za kombinaciju.

REVIJALNI MEČ: JADRAN GOLUBINCI – „SRBIJA – KOMBINOVANI TIM“ 3.250:2.290 (2,5:3,5). Rezultati igrača: Bogoljub Bežanović – Radovan Vlajkov 0:1 (544:575, 0:4), Miodrag Pavlović – Saša Juhas 0,5:0,5 (593:593, 2:2),  Branislav Živanović – Marko Antić 1:0 (404, igrala zamena Zdravko Peršić 116, ukupno 520:522, 2,5:1,5), Branislav Ćetojević – Stevan Vidojević 1:0 (560:510, 3:1), Predrag Opačić – Igor Kovačić 0:1 (263, igrala zamena Zoran Crnobarac 240, ukupno 503:564, 2:2), Dragan Opačić – Ženjko Miličević 1:0 (530:526, 2:2).