IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Biljana Radanović i Jovan Kerečki pobednici turnira SUK Mladost

Beograd pobedio reprezentaciju Slovenije

Norbert Ernješi i Jedinstvo pobednici  „Trofeja Beograda“

Kristina Ljubenković pobednica „Trofeja Beograda“

Beograd drugi na turniru Revite u Banjaluci

Ernješi drugi, Kovačić treći na „Memorijalu Đuro Štikovac“

Pročitaj više >>> 

Biljana Radanović i Jovan Kerečki pobednici turnira SUK Mladost

  REZULTATI ŽENE     REZULTATI MUŠKARCI  

KRAGUJEVAC, 31. avgust (Info centar).- Kuglašica Jagodine Biljana Radanović i prvotimac superligaša Crvene zvezde Jovan Kerečki  pobedili su na prijateljskom turniru Ženskog kuglaškog kluba SUK Mladost iz Kragujevca.

Kerečki je slavio sa 604 čunja i jedini je preskočio granicu od 600 čunjeva. Drugi je bio Dragan Vuksanović iz tima superligaša Kragujevca sa 586 čunjeva, a treći njegov drug iz ekipe Vlada Đorđević sa 575 čunjeva.

 Kod žena, Biljana Radanović je oborila 518 čunjeva i jedina je prebacila granicu od 500 čunjeva na zahtevnoj kragujevačkoj kuglani. Učestvovale su i slepe i slabovide takmičarke i najbolja je bila  Nada Vuksanović sa  589 čunjeva (samo u pune).

– Drago nam je što se na našem turniru okipio ovoliki broj  kuglašica i kuglaša  kojima se od srca zahvaljujem što su nam pomoglio u promociji našeg kluba SUK Mladost – istakla je u prilikom podele pehara Ivana  Vučić sekretar SUK Mladost. – Zahvaljujem se Dragoslavu Vuksanoviću, predsedniku Kuglaškog savaza Kragujevca, kao i članovima SUK Mladost na izuzetnoj pomoći u organizaciji turnira.

Turir su podržali Voda Vrnjci, „Udruženje informatičara 1 info bit“, Pak promet i Kuglaški savez grada Kragujevca.

Rezultati turnira SUK Mladost Kragujevac – muškarci: 1. Jovan Kerečki (Crvena zvezda) 604, 2. Dragoslav Vuksanović 586. 3. Vlada Đorđević (obojica Kragujevac), 575, 4. Milojko Solujić (gost tunira) 561, 5. Stojadin Petković (Pak promet, Kragujevac) 559, 6. Goran Čaluković (gost turnira) 557 čunjeva itd. Učestvovalo 29 kuglaša.

Kuglašice: 1. Billjana Radanović 518, 2. Milanka Petrović (obe Jagodina) 484, 3. Kristina Trošić (SUK Mladodt) 473, 4. Nevenka Karajlović (Jagodina) 466, 4. Ena Grubor 451, 6. Ivana Raščanin (obe SUK Mladost) 422 čunja itd. Ukupno  deset učesnica.

 

Beograd pobedio reorezentaciju Slovenije

BANjALUKA, 29. avgust (Info centar).- Kuglaši srpskog šampiona Beograda savladali su u prijateljskom nezvaničnom meču reprezentaciju Slovenije drugog dana turnira u Banjaluci povodom 20 godina kuglaškog kluba Revita, šampiona BiH.

 Četa trenera Vojka Pavlovića, koju je pojačao jedan od najboljih kuglaša  BiH Marko Trklja, srušila je 3.569 čunjeva a selekcija Slovenije 3.463 čunja. U igračkim  poenima bilo je, takođe, ubedljivih, 7:1 za Beograd! Prvog dana turnira Slovenci su bili najbolji ispred Beograda i Vardara iz Skoplja.

U drugom meču Revita  je  izgubila od skopskog Vardara sa 3.397:3.201 i 6:2.

Kod Skopljanaca najbolji je bio Dimitrovski sa 622 čunja, dok je Revitu  predvodio Vladimir Gurešić sa 567 čunjeva.

– Turnir u Banjaluci nam je dobro poslužio kao priprema pred početak superligaške trke, ali i za  proveru sa čime raspolažemo pred Svetski kup u Bodcanu u oktobru  i zahvaljujemo se sjajnim domaćinima u Banjaluci na gostoprimstvu – rekao je Vojko Pavlović trener srpskog šampiona i pobednika kupa, Beograda. – U Banji Junaković na „Memorijalu Đuro Štikovac“ takođe za vikend, lepo su  odigrala dvojica naših prvotimaca koja nisu išla u Banjaluku. Čongor Baranj  je bio četvrti i Jovan Ćalić je zauzeo osmo mesto i sa mnogo optimizma možemo da gledamo na predstojeće obaveze na domaćem i međunarodnom planu. Našem ovogodišnjem pojačanju iz Metalca, reprezentativcu  Urošu Jagličiću će trebati još malo vremena da se uklopi u ekipu, ali pokazuje sve kvaliteta vrhunskog igrača.  Goran Ostojić  se povredio prvog dana turnira kada smo osvojili drugo mesto, pa sam ga poštedeo druge utakmice, a domaćini su nam ustupili najboljeg igrača  Marka Trknju koji je sa 614 čunjeva doprineo pobedi Beograda i bio igrač utakmice. Miloš Simojonović, naš reprezentativac takođe prebacio 600 čunjeva – 607.

PRIJATELjSKI MEČ  BANjALUCI: REPREZENTACIJA SLOVENIJE – BEOGRAD 3.462:3.569 (1:7). Rezultati igrača: Starman – Radovan Vlajkov 0:1 (572:596, 1:3), P. Pintarič – Miloš Simijonović 0:1 (591:607, 2:2), Sobočan – Uroš Jagličić 1:0 (597:573, 3:1), Aleš – Saša Juhas 0:1 (567:596, 1:3), Lužan – Njegoš Šakić 0:1 (544:589, 0:4), Bajzelj – Marko Trklja – gost u ekipi Beograda 0:1 (591:614, 2:2).

 

Norbert Ernješi i Jedinstvo pobednici  „Trofeja Beograda“

BEOGRAD, 28. avgust (Info centar).- Norbert Ernješi, juniorski kuglaški reprezentativac Srbije, član novobečejskog Jedinstva pobedio je na „Trofeju Beograda“ srušivši na kuglani na Banjici 599 čunjeva.

Pretekao je druga iz reprezentacije Bojana Kličarića (Crvena zvezda) koji je oborio 594 čunja, dok je treće mesto pripalo Ervinu Komaromiju iz Jedinstva iz Novog Bečeja sa 587 čunjeva. Četvrti je bio Čaba Zavarko (Jedinstvo) sa 582 čunja, dok je peto mesto pripalo Ivanu Anđelkoviću iz Crvene zvezde sa 580 čunjeva.

U poslednjem bloku igrala su četvorica juniorskih reprezentativaca Srbije koji su osvojili četvrto uzastopno ekipno svetsko zlato u istarskom Novigradu u maju: Norbert Ernješi, Bojan Kličarić (on je i svetski vicešampion i rekorder u tandemima sa Kovačićem i bronzani u sprintu), Čaba Zavarko i Marko Antić. Pre njih odigrao je Komaromi i postavio dosta visoku metu – 587 čunjeva.  Norbert Ernješi je katastrofalno loše počeo sa 116 čunjeva u prvom setu, ali je kasnije zaigrao odlično i na kraju je slavio sa pet čunjeva više od Kličarića. Umalo da se i Čaba Zavarko, mlađi brat najboljeg kuglaša sveta, srpskog reprezentativca Vilmoša Zavarka,  nađe na postolju. Dobro je odigrao 29. hitac u poslednjem setu,  pala mu je „osmica“, a sa „devetkom“ bi ušao u pune i imao šansu da pretekne Komaromija… 

Učestvala su 23 mlada kuglaša iz Republike Srpske,  Slovenije, Makedonije i Srbije. Luka Dakić (Borac, Banjaluka) bio je  šesti sa 568 čunjeva,  Domen Špeh (Slovenija, Brest Cerkinca) zauzeo je 11. mesto sa 556 čunjeva, dok je Stefan Dimitrov (Skoplje) bio 13. sa 544 čunja.

Najupešpnija ekipa bila je Jedinstvo iz Novog Bečeja sa 2.313 čunjeva (N. Ernješi 599, Komaromi 587, Č. Zavarko 582,  Dušan Pejin 545). Drugo mesto pripalo je Crvenoj zvezdi sa 2.305 čunjeva (Kličarić 594, Anđelković 580, Marko Antić 567, Želislav Jakab 564). Treće je bio Borac iz Banjaluke sa 2.153 čunja (Dakić 568, Saša Mirković 565, Marko Vujović 564, Cvijan Simić  464). Četvrti je Brest (Slovenija) sa 2.099 čunjeva (Špeh 549, Jan Piletič 534, Jurca Nejc 528, Patrik Drobnič 490), dok je peto mesto zauzelo Skoplje sa 2.051 čunjem (Dimitrov 544, Kire Georgijevski 528, Marjan Mandarovski 509, Jovica Blaževski 470). Šesta je beogradska Tehnohemija sa sa1.555 čunjeva (Mateja Šakić 531, Borislav Rogić 531, Mladen Popović 493 – sa tri igrača).

Medalje najboljim pojedincima i pehar pobedničkoj ekipi uručio predsednik Kuglaškog saveza Beograda Novak Obradović. Zahvalio se  Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda, koji izuzetno podržava razvoj kuglanja među mladima kao i programe KSB. Veliki doprinos u organizacij turnira dala je i Suzana Radosavljević, generalni sekretar KSB.

„Trofej Beograda“ pratili su i Uroš Dragojlović predsednik Kuglaškog saveza Srbije, Zoran Stanojević „Šumar“ član UO KSS i predsednik kluba Rudar iz Kostolca, Miloš Mitrović predsednik TK KSS, Risto Petrov dugogodišnji generalni sekretar KS Makedonije, Franc Gornik slovenački kuglaški radnik  zadužen za marketing u Svetskoj asocijaciji na devet čunjeva  (VNBA klasik), Dušan Kudra, velika mecena kuglaškog sporta iz Banjaluke, legendarni beogradski reprezentativci Ljiljana Draganović i Jezdimir Stanimirović, predsednik Crvene zvezde Miroslav Macura, direktor Partizana Zoran Dragović, kao i veliki broj ljubitelja kuglanja.

Lepu smotru mladih kuglaša uveličali su i trostruki svetski juniorski šampion iz Novigrada Robert Ernješi (pojedinačno i za kombinaciju, kao i sa ekipom) i Igor Kovačić (seniorski za kombinaciju i juniorski sa ekipom) koji su odigrali revijalni meč a na stazama bili su i Novak Obradović predsednik Kuglaškog saveza Beograda i prvotimac Tehnohemije Darko Bjelobrk. Kovačić je prvi birao saigrača u ekipi i odlučio sa za Obradovića, nekadašnjeg kadetskog reprezentativca Jugoslavije. Pobedili su ubedljivo Ernješi (644) i Bjelobrk (585) sa 1.229 čunjeva. Kovačić je oborio 613 čunjeva, Obradović 553 čunja, ukupno 1.166.

Pobednici „Trofeja Beograda“ u poslednjih sedam sezona, 2010. – juniori: Radovan Vlajkov (Banat), kadeti: Milorad Vojnović (Senta), ekipno: juniorska reprezentacija Srbije.

  1. – juniori: Nemanja Galić (Gradiška, Republika Srpska), kadeti: Nemanja Galić, ekipno: Gradiška, juniorke: Milica Đoković (reprezentacija Beograda).

2012.- juniori: Igor Kovačić (Crvena zvezda), kadeti: Bojan Kličarić (reprezentacija Beograda), ekipno: reprezentacija Beograda.

2013.-juniori: Igor Kovačić (Crvena zvezda), kadeti: Đorđe Mandić (Gradiška), ekipno: juniorska reprezentacija Srbije.

2014.- juniori: Igor Kovačić (Crvena zvezda), kadeti: Želislav Jakab (C. zvezda), ekipno: reprezentacija Beograda, juniorke: Ana Marton (EDB).

2015.- juniori: Marko Vujović (Crvena zvezda), ekipno – juniori: reprezentacija Beograda (druga ekipa), juniorke: Ljiljana Frenc (Kristal, gost u reprezentaciji Beograda), ekipno – juniorke: reprezentacija Beograda.

2016.- juniori: Norbert Ernješi (Jedinstvo, Novi Bečej) ekipno – juniori: Jedinstvo (Novi Bečej), junirke: Kristina Ljubenković (Singidunum, Beograd- igrala za prvu selekciju Beograda), ekipno – juniorke: Beograd – prva selekcija.

 

Kristina Ljubenković pobednica „Trofeja Beograda“

BEOGRAD, 27. avgust (Info centar).-  Kristina Ljubenković, srebrna sa ovogodišnjeg kadetskog Svetskog kupa u maju u istarskom Novigradu, reprezentativka beogradskog superligaša Singidunuma, pobedila je na kuglaškom „Trofeju Beograda“ na Banjici srušivši  574 čunja. Pretekla je Vesnu Boškov, juniorsku reprezentativku zrenjaninskog Banata koja je oborila 559 čunjeva, dok je treće mesto pripalo takođe mladoj kuglašici Banata Leoni Zarin sa 553 čunja. Laura Pokleka (Slovenija, Brest – Cerkince) je  bila četvrta  sa550 čunjeva, dok je peto mesto zauzela Moni Kovač  iz Spartaka iz Debeljače  sa 530 čunjeva. Ona je još pionirka i visok plasman je potvrda njenog velikog talenta.

Pehar Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, pokrovitelja „Trofeja Beograda“ za najbolju ekipu juniorki pripao je prvoj selekciji Beograda sa 2.163 čunja (Kristina Ljubenković 574, Vesna Boškov 559, Vladana Obrenić 519,  Gordana Rogić 511). Drugo mesto osvojile su gošće iz Slovenije, mlade kuglašice Bresta iz Cerknica sa 2.118 čunjeva (Laura Pokleka 550, Ajda Ule 528, Maruša Forjanič 521, Tina Hren 519), dok su treće bila kuglašice druge selekcije Beograda sa 2.090 čunjeva (Leona Zarin 553, Milana Jurišić 3524, Višnja Živanović 520, Ana Starjački 493). 

„Trofej Beograda“ svečano je otvorio Novak Obradović predsednik Kuglaškog saveza Beograda, poželeo učesnicima prijatan boravak u Baogradu i zahvalio se Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda na izuzetnoj pomoći u organizaciji ovog uglednog takmičenja mlađih kuglaša i kuglašica. Obradović je uručio i pehar pobedničkoj selekciji koje je primila kapiten Kristina Ljubenković, dok je pojedinačne medalje predala Suzana Radosavljević generalni sekretar Kuglaškog saveza Beograda.

Sudili su Damir Pleša i Goran Rađenović.

„Trofej Beograda“ u muškoj konkurenciji održaće se u nedelju takođe na kuglani na Banjici i početak je u 10 časova. Učestvuju kuglaši iz Slovenije, Republike Srpske, Makedonije i Srbije.

 

Beograd drugi na turniru Revite u Banjaluci

BANjALUKA, 27. avgust (Info centar).- Kuglaši srpskog šampiona Beograda zauzeli su drugo mesto na turniru kluba Revita iz Banjaluke povodom dve decenije uspešnog rada.

 Četa trenera Vojka Pavlovića oborila je 3.583 čunja (Miloš Simijonović 617, Goran Ostojić 617, Saša Juhas 609, Uroš Jagličić 597, Radovan Vlajkov 578, Njegoš Šakić 565, igrali su i Boro Timotić 541 i Vojko Pavlović 509).

Pobedila je reprezentacija Slovenije sa 3.770 čunjeva, u kojoj je blistao najuspešniji igrač turnira Aleš Blaž  sa 656 čunjeva.

Treće mesto pripalo je  Vardaru iz Skoplja sa 3.412 čunjeva, dok je četvrti bio domaćin Revita sa 3.388 čunjeva.

Slovenački reprezentativci  su dominirali u pojedinačnom delu osvojivši prvih pet mesta, a na postolju su se našli Aleš Blaž 656, Uroš Stoklas 648, Primož Pintarič 638. Od šestog do  osmog mesta plasirali su se prvotimci Beograda Miloš Simijonović 617, Goran Ostojić 617, Saša Juhas 609, dok je Uroš Jagličić bio 10. sa 597 čunjeva. Radovan Vlajkov je završio na 16. mestu sa 678 čunjeva, dok je Njegoš Šakić bio 20. sa 565 čunjeva.

 

Ernješi drugi, Kovačić treći na „Memorijalu Đuro Štikovac“

BANjA JUNAKOVIĆ, 27. avgust (Info centar).- Robert Ernješi, srpski reperzentativac, trostruki juniorski šampion sveta u maju u istarskom Novigradu, osvojio je drugo emsto  na 10. „Memorijalu Đuro Štikovac“ održanom na kuglani sa osam staza u Banji Junaković sa 655 čunjeva, dok je osvajač sedam medalja u Novigradu,  svetski seniorski šampion u kombinaciji Igor Kovačić (obojica su članovi Segedina) zauzeo treće mesto sa 652 čunja. Četvrti je bio prvotimac šampiona Beograda srpski reprezentativca Čongor Baranj sa 650 čunjeva, koji se, tako.  posle višemesečne pauze  zbog povrede, uspešno vratio na staze.

 Pobedio je mađarski reprezentativac, svetski seniorski vicešampion iz Novigrada (izgubio u pojedinačnom finalu od našeg Vilmoša Zavarka dvostrukog šampiona sveta) Norbert Kiš (Segedin) sa 666 čunjeva.

Saša Mirković uz Borca iz Banjaluke bio je  šesti sa 648 čueva, dok je legendarni kapiten srpske reprezentacije, trostrukog šampiona sveta i pojedinačni prvak sveta 2002. Jovan Ćalić (Beograd) zauzeo šesto mesto sa 636 čunjeva.  Prošlogodinjši pobednik, hrvatski reprezentativac Mario Mušanić (Osijek) plasirao se na deveto mesto sa 626 čunjeva.  Srđan Šokac, do ove godine prvotimac Beograda, a u novoj sezoni braniće boje nemačkog Šrechajma, zauzeoje 13. mesto sa 614 čunjeva.

Učesnike i goste pozdravio je Radivoj Sekulić predsednik Opštine Apatin, a u ime Banje Junaković finansijski direktor Dragomir Obradović.

Plasmani ostalih kuglaša iz Srbije: 15. Miloš Milivojević (Medveščak) 605, 16. Predrtag Majstorović (Apatin) 600, 17. Ranko Kurteš (Kordun) 599, 20. Milan Štulić (Apatin) 594, 21. Tibor Sel (Segedin) 594, 22 Milan Jovetić (Kordun) 587, 23. Stanko Polić (Partizan) 583…25. Goran Bukva (Car Lazar) 579, 26. Jovica Štikovac (Beograd) 575… 28. Jovan Kerečki (C. zvezda) 573, 29. Nemanja Balać (Apatin) 570, 30. Dušan Puača (Tehnohemija) 563 čunja itd.

Igrala je i jedna dama, Nataša Savić, reprezentativka Apatina i  oborila 558 čunjeva.

 Turnir koji uživa lep ugled u regionu organizovala je porodica Štikovac, sinovi Dragi i Jovica. Pokrovitelj turnira bila je Skupština opštine Apatin,  a podržali su  ga i KS Srbije, firme Pak promet  iz Kragujevca, čiji je vlasnik Milan Jovanović “Cvika” kao i Voda Vrnjci. Pomogli su i Dušan Kudra iz Banjaluke, firma Zooplast Zorana Dragovića, KS Beograda, “Agro Višković” Veroljuba Viškovića i subotički Promostar Jovana Kerečkog.

„Memorijalnom turniru Đuro Štikovac“ održava se u spomen na na nakadašnjeg trofejnog selektora Jugoslavije, kuglaša i istaknutog kuglaškog radnika iz Beograda.

Dosadašnji pobednici „Memorijala Đure Štikovca“ – 2006: Jovan Ćalić (Srbija, Sport Podbrezova), 2007: Željko Miličević (Srbija, NIS petrol – Beograd), 2008: Daniel Tepša (Srbija, Beograd „Poštanska štedionica“), 2009: nije održan, 2010: Željko Miličević (Srbija, Zanatlija, Slavonski Brod), 2011: Jovan Ćalić (Srbija, Sport Podbrezova), 2012: Čongor Baranj (Srbija, Beograd „Poštanska štedionica“), 2013: Igor Šarkezi (Hrvatska, Osijek), 2014: Mario Mušanić (Hrvatska, Osijek), 2015: Mario Mušanić (Hrvatska, Osijek), 2016: Norbert Kiš (Mađarska, Segedin).