IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Stipendisti MOS na štandu Kuglaškog saveza Srbije 

Postavljen štand  Kuglaškog saveza Srbije na Sajmu sporta

Beograd i Kristal pred izazovima Lige šampiona

Pročitaj  više >>>

Stipendisti MOS na štandu Kuglaškog saveza Srbije 

BEOGRAD, 25. novembar (Info centar).- Kuglaški reprezentativci, stipendisti MOS posetili su  štand Kuglaškog saveza Srbije na Sajmu sporta u hali 1 Beogradskog sajma, da bi potom prisustvovali i seminaru Anti doping agencije Srbije (ADAS) u hali 1 a.

Dočekali su ih je i predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović koji je bio i „na meti“ televizijskih i novinarskih ekipa, generalni sekretar Vojko Pavlović, predsednik TK Miloš Mitrović kao i drugi  kulglaški radnici koji  dežuraju na izuzetno ukusno opremljenom  štandu.

 Posetiocima, a prvog dana ih je bilo veoma mnogo, deljeni su kalendari sa znakom KSS kao i brošura o uspesima srpskog kuglanja u 2016.

Sajam je svečano otvorio Vanja Udovičić,  ministar omladine i sporta, da bi se kasnije obratio i stiopendistima Ministarstva omladine i sporta Srbije i nosiocima nacionalnih proznanja na seminaru ADAS.

-Lane sam na ovom istom mestu rekao sam da ćemo naredne godine popraviti rekord od 30 medalja u olimpijskim sportovima i uspeli smo, jer je ove osvojeno 37. Ukupno su naši sportisti osvojili 651 medalju, dakle skoro dva puta u jednom danu vijorila se zastava Srbije na podijumima širom sveta-  rekao je Udovičić na ceremoniji svečanog otvaranja.

Velikom broju posetilaca i brojnim uglednim zvanicama, među kojima su bili i ministri Rasim Ljajić i Mladen Šarčević, nemački ambasador Aksel Ditman, predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar  drugi, obratio se i Mišel Sen Lo, direktor kancelarije UNICEF-a i predstavnik UN u Srbiji naglasivpi da je sport jeftin  i prilagodljiv alat za promovisanje mira i  doprinosi blagostanju, a da sportske aktivnosti utiču na najbolji način na razvoj dece.

Domaćin ovogodišnjeg projekta Sajam sporta “Sport je zakon”  je Sportski savez Srbije, finansira ga Ministarstvo omladine i sporta Srbije, a sprovodi kompanija Beoekspo. Banane “Derbi” deljene su posetiocima na Sajmu sporta, a za osveženj brine “Koka kola”.

Počela je i serija stručnih predavanja i tribina u okviru Međunarodne naučno-  stručne konferencije “Sport –  zdravlje- životna sredina” Fakulteta za sport  Univerziteta “Union Nikola Tesla”.

U subotu je 11. nacionalni seminar Sportskog saveza Srbije, a u nedelju Seminar za stručno usavršavanje trenera uz emenentne predavače sa  Unverziteta Singdunum, Univerziteta “Union Nikola Tesla”, Pravnog fakulteta u Kragujevcu,  Alfa BK univerziteta u  Visoke sportske i zdravstvene škole u Beogradu.

 

 

Postavljen štand  Kuglaškog saveza Srbije na Sajmu sporta

BEOGRAD, 24. novembar (Info centar).-  Štand Kuglaškog saveza Srbije za ovogdišnji Sajam sporta postavljen je u hali 1 „Beogradskog sajma“ na istom mestu kao i lane, između štandova Fudbalskog saveza Srbije i Teniskog saveza Srbije.

– Pozivamo sve kuglaše, kuglaške radnike i prijatelje našeg sporta da dodju i da obidju štand, da se družimo u toku sajama koji se ove godine održava pod sloganom „Sport je zakon“ – rekao je Vojko Pavlović generalni sekretar KSS kome su u priremi štanda pomogli Darko Bjelobrk kuglaša Tehnohemije i predsednik Komisije za informisanje KSS Branimir Vasić.- Sajam traje do nedelje 27. novembra.  Ulaz je besplatan, a  radiće od 10 do 19 časova u petak i subotu, a u nedelju do 17,30 časova.

Na štandu su izloženi pehari šampiona sveta, muške seniorske reprezentacije Srbije, svetske medalje i kuglaška publicistika, a ukrašen je posterima na kojima su pedstavljeni uspesi srpskog kuglanja. Za posetioce pripremljene su i prigodne brošure i flajeri.

Domaćin projekta Sajam sporta “Sport je zakon”  je Sportski savez Srbije, finansira ga Ministarstvo omladine i sporta Srbije, a sprovodi kompanija Beoekspo. Banane “Derbi” biće ponuđene posetiocima na Sajmu sporta, a za osveženje se pobrinula “Koka kola”. Svečano otvaranje je u petak u 12 časova. Istog dana održaće se i serija stručnih predavanja i tribina. Počeće Međunarodnom naučno-  stručnom konferencijom “Sport –  zdravlje- životna sredina” Fakulteta za sport  Univerziteta “Union Nikola Tesla”.

U subotu je 11. nacionalni seminar Sportskog saveza Srbije, a u nedelju Seminar za stručno usavršavanje trenera uz emenentne predavače sa  Unverziteta Singdunum, Univerziteta “Union Nikola Tesla”, Pravnog fakulteta u Kragujevcu,  Alfa BK univerziteta u  Visoke sportske i zdravstvene škole u Beogradu.

Beograd i Kristal pred izazovima Lige šampiona

BEOGRAD, 24. novembar (Info centar).- Kuglaši srpskog šampiona Beograda i kuglašice vicešampionki zrenjaninskog Kristala u subotu počinju takmičenje u Ligi šampiona za sezonu 2016-2017.

Beograd će na Banjici od 13 časova ugostiti legendarnu Viktoriju iz nemačkog  Bamberga, trostrukog pobednika Lige šampiona, uz tri duga i po jednim trećim i četvrtim mestom! Sudiće srpski internacionalac Dragi Štikovac. Kristal, debitant u ovom elitnom takmičenju, ide na megdan  nemačkom Šrechajmu.

– Viktorija je klub ogromnog ugleda. Trenira je prvi kuglaš koji je ušao u kuglašku „Kuću slavnih“ legendarni Mađar, višestruki šammpon sveta, Bela Čanji – kaže Vojko Pavlović trener Beograda.- Međutim, ove godne igraju u promenljivoj formi,  pa su tako, na primer, u Evropa kupu u Bačkoj Topoli, gde su se plasirali kao nemački vicešampion,  zauzeli tek šesto mesto. Ispred njih je bio i naš, lane vicešampion,  Metalac iz Gornjeg Milanovca. Imaju dva iskusna internacionalca Čeha Jelineka i nekadašnjeg svetskog prvaka Rumuna Lupua.

Dobro poznajete ovaj tim?

– Sa Viktorijom smo prvi put igrali u Ligi šampiona u sezoni 2013-2014. i eliminisali smo je u prvom kolu pobedom od 5:3 u Beogradu, a odigali smo  nerešeno 4:4 Bambergu. Drugi susret bio je 2015-2016. Počeli smo sa dve pobede protiv francuskog Rasinga (Strazbur), da bi nas u dugom kolu  izbacila, uz dosta sreće, upravo Viktorija. Pobedili su u Beogradu sa 5:3 i imali su 14:10 u set poenima. Revanširali smo im se Bambergu, pobedili sa 5:3, ali su Nemci ponovo imali bolje set poene 14:10 i prošli dalje. Nadam se da će biti treća – sreća, moja ekipa je u dobroj formi, četiri puta smo ove godine na Banjici imali preko 3.800 čunjeva i ako ponovimo ovaj rezultat, niko  ne može da nam se suprotstavi.

Kristal odlazi na meč Šerechajmu  kao drugoplasirani tim u ovogodišnjoj Super ligi Srbije posle 11 kola. Trener Marija Gajin   je istakla da je pratila igre Šrechajma, koji je ove godine osvojio Kup NBC federacije, a 2014. i 2015.  igrao je sa subotičkim Pionirom u Ligi šampiona.

– Kod kuće su uvek dobijale mečeve, a u gostima gubile. Mislim da je to naša velika šansa, uz dobar rezultat na gostovanju, u revanšu Zrenjaninu  se nadam uspehu – rekla je Marija Gajin.

Beograd je od 2007. stalno učestvavaoa u Ligi šampiona.  Dva puta je igrao na fajnal foru. Najveći uspeh je  osvajanje drugog mesta 2012-2013, dok su 2014-2015. bili četvrti.