IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Kuglaški savez Srbije predstavio se na Sajmu sporta
Kuglaški štand u epicentru „Bulevara svetskih šampiona“

Kuglaški štand okupirali reprezentativci

Pročitaj  više >>>

Kuglaški savez Srbije predstavio se na Sajmu sporta

BEOGRAD, 29. novembar (Info centar).-  Uroš Dragojlović, predsednik i Vojko Pavlović generalni sekretar Kuglaškog saveza Srbije  bili su domaćini voditeljskom tandemu RTS Predrag Milinković – Radoslav Simić i predstavili kuglanje, jedan od najtrofejnijih neolimpijskih sportova u Srbiji, velikom broju posetilaca u hali 1 „Beogradskog sajma“ na Sajmu sporta „Susret šampiona 2015“!

Na ogromnom video bimu okačenom na drugoj galerije hale  za vreme prezentacije išao je snimak finala ovogodišnjeg seniorskog Šampionata sveta u Nemačkoj na kome su seniori osvojili treću svetsku titulu, kadeti tri zlata i još četiri medalje drugih boja…

– Zahvaljujemo se Ministarstvu omladine i sporta Srbije na podršci našim programima i bez te pomoći ne bismo imali i ovakave sjajne rezultate. Ponosimo se i  time što je naš reprezentativac Vilmoš Zavarko najbolji kuglaš sveta, broj jedan na svetskim rang listama i što je uzor generacijama koje dolaze.  Čestitamo Sportskom savezu Srbije na izuzetno uspešnoj organizaciji ovog sajma – istakao je Uroš Dragojlović.

Predrag Milinković je podsetio na uspehe kuglaškog sporta koji su ga sa pravom svrsstali uz ostale saveze koji imaju svetske titule ove godine, a neki su u komšiluku štandu KSS, fudbalski i  teniski pa je taj deo sajma nazvan „Bulevar svetskih šampiona“.

– Ovu godinu su, uz sjajne seniore, kuglaške vanzemaljce i odlične seniorke obeležili i mladi kuglaši i kuglašice, koji su naša budućnost i imamo sjajnu generaciju – rekao je Vojko Pavlović.- Nas iduće godine u maju očekuju seniorski i juniorski Šampionati sveta  u Novigradu u i sa mnogo optimzma dočekujemo nove kuglaške izazove.

Štand Kuglaškog saveza Srbije obišao je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sa  pomoćnikom Urošem Zekovićem i ostalim saradnicima i zadržao se u kraćem  razgovoru sa  Urošem Dragojlovićem i Vojkom Pavlovićem. Odazvao se pozivu za fotografisanje sa kuglaškim radnicima, kuglašima i kuglašicama koji su posetili izuzetno ukusno pripremljen štand KSS. Za osveženje se pobrinula „Voda Vrnjci“ zvanično piće kuglaških reprezentacija Srbije.

Sajam sporta „Susret šampiona 2015“ odlično je organizovao stručnim tim Sportskog saveza Srbije predvođen direktorom Nemanjom Svjetlčićem i uz veliku finasijsku pomoć Ministarstva omladine i sporta Srbije. U tri dana, od petka do nedelje, obišlo ga je nekoliko desetina hiljada posetilaca među njima i mnogo dece i mladih. Na 9.000 kvadratnih metara predstavilo se 87 granskih i 20 lokalnih saveza i organizacija, Olimpijski komitet Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Srbije, Sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine, šest  visokoškolskih ustanova iz oblasti sporta, kao i brojna udruženja.  Sportski poligoni, na kojima je bilo živo od jutra do mraka, bili su  na 2.500 kvadratnih metara. Pomogli su organizaciju sajma  Koka Kola sistem i Derbi banane.

 

 

Kuglaški štand u epicentru „Bulevara svetskih šampiona“

 BEOGRAD, 28. novembar (Info centar).- Vojko Pavlović, generalni sekretar Kuglaškog saveza Srbije dobro je uočio i, potom, odmah i istakao naziv „Bulevar svetskih šampiona“ na štandu KSS na Sajmu sporta „Susret šampiona 2015“ u hali 1 Beogradskog sajma!

– Ovaj deo jeste bulevar svetskih šampiona – prvo došetate na štand Fudbalskog saveza Srbije čiji su mladi fudbaleri prvaci sveta, potom, posle dva koraka na štand Kuglaškog saveza Srbije čiji su seniori šampioni sveta a mladi kuglaši imaju ove godine tri svetska zlata, a onda ste za tri koraka kod naših prvih komšija – tenisera i naravno kod šampiona svih šampiona Novaka Đokovića – kaže Vojko Pavlović.- Imamo zlatom okićen komšiluk, a i zaslužili smo, na poslednja četiri kuglaška Šampionata sveta seniori imaju tri ekipna zlata i bronzu, dok su juniori trostruki uzastopni ekipni prvaci sveta i oborili su i svetski ekipni omaladinski rekord.

Štand KSS bio je pun uvak rado viđenih gostiju. Vojko Pavlović je dočekao kolegu, generalnog sekretara Kuglaškog saveza Vojvodine Lazara Šunjku, kao i druge goste, sekretare opštinskih saveza koji su pratili seminar Sportskog saveza Srbije za prve operativce granskih i opštinskih saveza i organizacija. Najdraži gosti bili su unuci Milana Ostojića, predsednika Disciplinske komisije KSS, Aleksander i Nikolas (koji se i u opštoj vrevi uspavao u kolicima), koji su doveli na štand svoje drugare, blizance tenisera Nenada Zimonjića i pozirali sa njima na „dedinom štandu“.

Kuglaški savez Srbije predstaviće se na Sajmu sporta u nedelju 29. novembra u od 15,30 časova.

Sajam, koji organizuje Sportski savez Srbije uz veliku podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije trajaće do nedelje 29. novembra. Pomogli su organizaciju Koka Kola sistem i Derbi banane. Ulaz je slobodan.

 

 

 

Kuglaški štand okupirali reprezentativci

BEOGRAD, 27. novembar (Info centar).- Štand Kuglaškog saveza Srbije u hali 1 „Beogradskog sajma“ na Sajmu sporta „Susret šampiona“ sjajno je uređen zahvaljujući trudu Vojka Pavlovića generalnog sekretara i kuglaških entuzijasta.

Štand je u skladu sa imenom sajma, jer je Srbija zemlja kuglaških svetskih šampiona. Na video bimu „vrte se“ najuzbudljiviji detalji sa ovogodišnjeg Šampionata sveta u Špajherzdorfu u Nemačkoj gde su seniori osvojili treću titulu (2009, 2011. i 2015). U reprezetaciji su igrali Vilmoš Zavarko, Daneil Tepša, Robert Ernješi, Goran Ostojić, Čongor Baranj, Miloš Simijonović, Radovan Vlajkov, Igor Kovačić  i Uroš Jagličić. Na  kadetskom ekipnom i pojedinačnom Šampionat sveta pre senirkog u istom mestu, srpski podmladak je blistao i osvojio ukupno sedam medalja tri zlatne, dve srebrne i dve bronzane. Zlatom su se okitili Hermina Lukač (pojedinačno – klasik), Marko Antić i Sebastijan Molnar (tandem), Marko Antić i Hermina Lukač (miks tandem), srebrne medalje pripale su Kristini Ljubenković (pojedinačno za kombinaciju) i ženskoj reprezentaciji u kojoj su bile Hermina Lukač, Kristina Ljubenković, Angela Zolnai, Ana Boškov i Olivera Čikoš dok su se bronzama okitili Kristina Ljubenković (pojedinačno – klasik) i Hermina Lukač (pojedinačno -za kombinaciju).

Na pionirskom Svetskom kupu, koji je bio uvertira kedetskom i seniorskom Šampionatu sveta u Špajherzdrofu, Tanja Petrović je osvojila bronzu.

Štand su prvog dana sajma obišli predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović,  kao i stipendisti MOS, reprezentaivci, kuglaši i kuglašice beogradskih klubova.  Došla je reprezentativka Pionira „Agro Višković“ Livia Santo  koja je u drugom stanju, zatim reprezentativci Robert Ernješi, Igor Kovačić, Radovan Vlajkov, Čongor Baranj, Uroš Jagličić, Arpad Antal, prvotimac šampiona Beograda Saša Juhas, kuglašica EDB i generalni sekretar KS Beograda Suzana Radosavljević i mnogi drugi. Stipendisti su pratili i seminar Anti doping agencije Srbije.

Kuglaški Savez Srbije predstaviće se na svom štandu u nedelju 29. novembra u 15,30 časova.

Na svečanom otvaranju, učesnike i brojne  posetioce, pozdravio je  Vanja Udovičić ministar omladine i sporta Srbije koji je istakao:

– Ako se posle ovog sajma makar jedan dečak ili devojčica odluče da počnu aktivno da  se bave sportom, ispunili smo jedan od naših najvažnijih ciljeva.

Učenicima i brojnim gostima, među kojima je bilo mnogo istaknutih sportista i sportskih radnika, pa je naziv sajma „Susret šampiona“ bio  sasvim na mestu, obratili su se i  Nikola Nikodijević predsednik Skupštine Grada Beograda i Tim Kartrajt direktor kancelarije Saveta Evrope.

Sajam, koji organizuje Sportski savez Srbije uz veliku podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije trajaće do nedelje 29. novembra. Pomogli su orgnizaciju Koka Kola sistem i Derbi banane.Ulaz je slobodan.