IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Bojan Kličarić najbolji junior SD Crvena zvezda

Pročitaj  više >>>

BEOGRAD, 4. mart (Info centar).-  Bojan Kličarić, juniorski kuglaški reprezentativac Crvene zvezde, proglašen je za najboljeg juniora Sportskog društva Crvena zvezda i trofej mu je uručen na tradicionalnom 52. izboru povodom 72. rođendana „crveno belih“.

Kličarić je prošle godine na Šampionatu sveta u istarskom Novigradu osvojio zlatnu medalju kao član juniorske reprezentacije Srbije koja se okitila četvrtom uzastopnom titulom  i ušla u istoriju svetskog kuglanja kao prva kojoj je to pošlo za rukom! Sa Igorom Kovačićem, osvojio je svetsko srebro u tandemima i tada su u polufinalu postavili  novi juniorski svetski rekord (192 čunja), dok  mu je u disciplini pojedinačno – sprint pripala svetska bronza!

Na domaćem planu, lane je Kličarić je, sa saigračem iz kluba i reprezentacije Markom Antićem, osvojio seniorsku i juniorsku titulu na Šampionatima Srbije u parovima, dok je u sprintu osvojio pojedinačnu bronzu. Juniorska muška ekipa Crvene zvezde predvođena Kličarićem osvojila je četvrto uzastopno ekipno zlato na Prvenstvu Srbije za 2016.

Košarkaš Stefan Jović proglašen je za sportistu godine Sportskog društva Crvena zvezda, dok je njegov tim dobio priznanje za najbolju ekipu godine. Titulu najbolje sportistkinje ponela je džudistkinja Milica Nikolić, dok je trener košarkaša Dejan Radonjić dobio priznanje za najboljeg trenera.

Nagrade za životno delo dodeljene su fudbaleru Dragoslavu Šekularcu, košarkašu Zoranu Slavniću i osnivaču mačevalačkog kluba Stanislavu Živkoviću.

Za najboljeg pionira izabran je veslač Petar Švrljuga, dok je najbolja pionirka teniserka Jelena Marjanović. Za najbolju pionirsku ekipu proglašena je ženska vaterpolo ekipa.

Rukometaš Aleksa Tufegdžić proglašen je za najboljeg kadeta, najbolja kadetkinja je karatistkinja Ana Lukić, a najbolja kadetska ekipa je atletski klub. Odbojkašica Anastasija Sekulić najbolja je juniorka, a streljačka ekipa proglašena je za najbolju juniorsku selekciju, dok je trener džudista Andrija Đurišić proglašen za najboljeg stručnjaka mlađih kategorija.

Džudista Nemanja Majdov dobio je nagradu za najboljeg mlađeg seniora, dok je košarkašica Snežana Bogićević najbolja mlađa seniorka.

Specijalna priznanja pripala su  kik-boks klubu, hokejaškom klubu, ragbi klubu i džudo klubu. Nagradu „Crveno-belo srce“ dobio je Igor Savić, trener mlađih kategorija u fudbalskom klubu, dok je mladoj golmanki fudbalskog kluba Jovani Leposavić uručena nagrada „Crveno-belo srce za humanost“. Nagradu za najboljeg poslovnog partnera godine dobila je kompanija Gasprom.

Brojne ugledne zvanice na svečanosti pozdravili su predsednik Sportskog društva Crvena zvezda Petar Škundrić  i predsednik Upravnog odbora Ivan Todorov.