IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

U Kovačici stigle „ploče“ 

Violeta Tot i Goran Ostojić pobednici turnira u Feketiću

Pročitaj  više >>>  

U Kovačici stigle „ploče“ 

KOVAČICA, 5. maj (Info centar).- Vredni kuglaški radnici okupljeni u klubu Slavia iz Kovačice su u velikom poslu!  Stara kuglana, jedna od prvih  sa „plastikom“ u Srbiji, sagrađena sredinom sedme decenije prošlog veka, se renovira i narednu sezonu će kuglaši Slavie igrati na „pločama“. Starije generacije kuglaša su volele ovu kuglanu, na kojoj su se igrali i državni šampionati, jer je bila jedna od i najboljih, rekord je bio 638 čunjeva!

Kupljena je kuglana sa šest staza  firme BSP velikog mecene kuglaškog sporta Pavla Markovića iz Pančeva i četiri će se namontirati u starom, ali dobro očuvanom i, sa mnogo ljubavi, održavanom objektu.

– Mi smo  bili minule sezone domaćini u Padini i uspeli smo da, i muška i ženska ekipa,  završe Prvu ligu Srbije – grupa Vojvodina, u „zlatnoj sredini“ na šestom mestu – kaže predsednik kluba Slavia Želimir Hrješik.-   Na renoviranoj kuglani igraćemo, što na sve raduje,  naredne sezone kao domaćini, pred svojim navijačima  i što je još važnije, moći ćemo da školujemo mlade kuglašice i kuglaše o kojima, sa mnogo uspeha,  vodi brigu trener Zita Tokai. U Kovačici kuglanje ima izuzetno dugačku i sjajnu tradiciju i, na neki način, je i porodični sport, deca najčešće idu stopama roditelja – kuglaša, imamo i dobru saradnju sa školom  i ne moramo da brinemo za podmladak bez koga nema ni napretka.

Da radovi dobro teku uverili su se i gosti koje je doveo Pavle Marković: predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović, generalni sekretar Vojko Pavlović (koji je i selektor juniora), predsednik TK KSS Miloš Mitrović, član UO KS Beograda Drako Bjelobrk, Darinka Timotijević iz Sportskog saveza Srbije i predsednik Komisije za inormisanje KSS Branimir Vasić. Uskoro će početi montiranje konstrukcije za „ploče“ i domaćini su uvereni da će, najdalje do sredine leta, kuglana zablistati u punom sjaju! Sa Milošem Mitrovićem, još jednom je rukovodstvo kluba, razgovaralo o uslovima koje moraju da se ispune da kuglana dobije sertifikat. Preko puta kuglane je i je lep hotel koji ima 120 mesta.

Sjajni domaćini, uz predsednika kluba Hrješika, bili su  standardni prvotimci Pavel Bireš i Tomaš Siroma, kao i trener Zita Tokai, čiji je  pionir Zoran Beracka nedavno pobedio na finalnom turniru Kupa Srbije za mlađe kategorije.

 

 

Violeta Tot i Goran Ostojić pobednici turnira u Feketiću

REZULTATI PRVOMAJSKOG TURNIRA FEKETIĆ 2017 PREUZMI

FEKETIĆ, 4. maj (Info centar).- Prvotimac šampiona Beograda Goran Ostojić i kuglašica Eđšega iz Bačke Topole Violeta Tot osvojili su prva mesta na „Prvomajskom turniru Feketić 2017“.

Ostojić je u finalu trijumfovao sa izvanrednim rezultatom od 651 čunj, 11 manje od prvog rekorda kuglane koji je na otvaranju kuglane 11. juna prošle godine postavio najbolji kuglaš sveta, srpski reprezentativac Vilmoš Zavarko. Drugo mesto pripalo je Žarku Dragiću (Radnički, Novi Sad) sa 586 čunjeva dok je treći bio Goran Vekić (Dunav, Bačka Palanka) sa 563 čunja. Goran Bugarski (Jedinstvo, Novi Bečej) i Slavko Jovanović (Sloboda, Stara Moravica) su četvrti i peti i sa 563 i 548 čunjeva.

Violeta Tot je slavila sa 524 čunja i boljim „čišćenjem“ (179). Druga je bila Marijana Savić Panić (Senta) takođe sa 524 čunja („čišćenje“ 163), dok je Dragana Trajković (Eđšeg) treća sa 514 čunjeva.

U kvalifikacijama je igralo 50 kuglaša i 12 kuglašica. Osam najboljih kuglaša i četiri kuglašice plasiralo se u finale.  Dragana Trajković je  bila najbolja u kvalifikacijama sa 549 čunjeva, ispred Violete Tot sa 517 i Dušanke Korać (Vrbas Dana) sa 514 čunjeva, koja nije igrala u finalu. Marijana Savić Panić je sa 504 čunjeva ušla kao četvrta u finale.

Kod kuglaša, najbolje kvalifikacione rezulate imali su Goran Bugarski i Goran Ostojić po 601 čunj i jedini su „preskočili“ granicu od 600 čunjeva. Žarko Dragić je oborio 682 čunja. U finale su se plasirali i: 4. Vekić 579, 5. Adrijan Lončarević (Eđšeg) 578, 6. Mladenko Čavić (Veteran BMV Vrbas) 577, 7. Mihalj Huber (Eđšeg) 570 i 8.  Jovanović 567 čunjeva.