IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

KK „JADRAN“ ORGANIZUJE TURNIR U KUGLANJU
I TAKMIČENJE U KUVANJU KOTLIĆA
PREUZMI

Franc Vilvol prijatelj srpskih kuglaša

Pročitaj  više >>>

DETENHAJM, juna (Info centar).- Srpski kuglaši i kuglašice upoznali su Franca Vilvola 2009. na Šampionatu sveta u Detenhajmu. Kao dečačić otišao je, sa roditeljima, iz Vojvdine pri kraju Drugog svetskog rata, ali je srdačno dočekao na balkonu svoje kuće, udaljene stotinak metara od školske dvorane gde  su bile postavljne staze, prvi dolazak autobusa Laste sa srpskom delegacijom i čak dozvolio da se parkira ispred njegovog dvorišta.

Tada je već bio zagazio duboko u sedemu deceniju, ali je svaki dan dolazio na kuglanu i pratio mečeve. Navijao je za Srbiju obučen u majicu naše reprezentacije. U finalu, kada su igrali kuglaši Srbije i Nemačke (Srbija je osvojila prvu svetsku titulu) nosio je dve majice: odozgo srpsku, ispod nemačku i šeretski je objasnio da je bio spreman za svaku eventualnost…

Ove godne  je ponovo poželeo dobrodošlicu srpskim kuglašima i kuglašicama i bodrio ih je u svim mečevima. Čestitao je, sportski,  srpskim kuglašimu pobedu nad Nemcima u polufinalu i, potom, aplauzima nagrađivao svaki potez izabranika Miloše Ponjavića u finalu sa Mađarima … Bio je i jedini gledalac kome nisu tražili nikavu ulaznicu niti je nosio specijalne narukvice kao ostali. Takve stvari se od prvih komšija ne traže, pogotovo što je  njegova kuća odmah pored kuće Haralda Sajca direktora šampionata.

Fotografisao se sa direktorom reprezentacije Milanom Jovanovićem, predsednikom Udruženja kuglaških klubova naših građana u Nemačkoj Neđom Vujakovićem, Lazarom Šunjkom generalnim sekretarom KS Vojvodine i, posebno, sa predsednikom KSS Urošem Dragojlovićem.