IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Saša Juhas u Spartaku 024

Pročitaj  više >>>

BEOGRAD, 22. jul (Info centar).- Novi superligaš, subotički Spartak 024, koji je ostao bez juniorskog reprezentativca Alena Kujindžića (otišao u redove hrvatskog prvaka Mertojaka iz Splita)  i dvojice prvotimaca (Popov prešao u Partizan, Gajin u Kristal, Zrenjanin) angažovao je u letnjem prelaznom roku reprezentativca i državnog šampiona Sašu Juhasa (iz Beograda) i  Dragana Vukelića (iz Jadrana, Golubinci).

 Novi član Prve lige Srbije – grupa Vojvodina Jadran iz Golubinaca doveo je šestoricu igrača i istakao kandidaturu za visok plasman, pa čak i borbu za titulu u ulazak u Super ligu Srbije.

Prema nezvaničnom izveštaju registracionog centra Kuglaškog saveza Vojvodine, u Golubince su došli Nenad Škorić i Žarko Dragić (iz superligaša novosadskog Radničkog), Ljubomir Kljajić, Duško i Ratko Bomeštar (iz Golubinaca) i Vladimir Bajić (iz Železničara, Inđija).

Novosadski Radnički, koji je ostao bez  B. Bajića i Cimeše (otišli u Partizan),  dobio je lepo pojačanje u juniorskom reprezentativcu Marku Antiću (iz Crvene zvezde). Novosadski superligaš doveo je i Stevana Živkovića  (iz „13. maja“, Novi Sad) i Aleksandra Pataija (iz Kljajićeva).

Jedinstvo iz Novog Bečeja, član Super lige Srbije, ostalo je bez juniorskog reprezentativca Norberta Ernješija (otišao Segedin), ali su došli Goran Bugarski (iz Kristala) i Adrian Lonačarević (iz Eđšega, Bačka Topola).

U redove ženskog vicešampiona Kristala (Zrenjanin) došla je reprezntativka Maja Đukić (iz Radničkog Novi Sad), dok je pobednika Kupa Srbije za kuglašice, novosadsku Alimentu pojačala Kristina Ljubenković (iz Singdunuma, Beograd).

Superligaš, ženska ekipa novosadskog Radničkog angažovala je nekadašnje reprezentativke u mlađim kategorijama Ninu i Tijanu Kaćanski (Vojvodina, Bačko Gradište).

Ostali prelasci – registraciono područje KS Vojvodine (nezvanični izveštaj):

Vojvodina, Bačko Gradište: Danijel Tomić, Tomislav Marković i Gabor Kurcinak (svi iz TSK Temarin).

Eđšeg Bačka Topola: Marta Ernješi (iz Radničkog, Kikinda).

Bačka Novi Sad: Zoran Tamburić (iz NS 1932, Novi Sad) i Ljubiša Glavaški (iz Radničkog, Novi Sad).

Spens Novi Sad: Željko Vidojevć (iz Radničkog, Novi Sad) i Borislav Ranisavljev (iz „13. maja“, Novi Sad).

Sloven Ruma: Bogoljub Bežanović (iz Jadrana, Golubinci).

„13. maj“ Novi Sad: Janoš Majoroš (iz TSK, Temerin).

Petrovardin: Mladen Panić (iz Vrbasa) i Dragan Nježić (iz Džambo investa, Novi Sad).

ŽKK Apatin: Noemi Neđbeli, Danijela Stanić, Milana Zobenica, Jelena Đorđić (sve iz Apatina).

Srem, Ruma: Ana Marton (iz EDB, Beograd).

Junaković Prigrevica: Nemanja Musulin (iz Spartaka 024).

Novi Sad 1932: Čedo Dragičević (iz Vojvodine, Novi Sad).

Vrbas: Mihajlo Varenica i Jovan Grisinger (iz NS 1932).

Kljajićevo: Rade Šušnjar (iz Korduna, Kljajićevo).

Na dvojne registracije igraće za kikindski Radnički Livac Renata Bodo, Vladana Obrenić, Isidora Aravai, Nataša Lazarević i Milena Jurišić (sve iz Kristala, Zrenjanin).

Registraciono područje KS Srbije – Centar (novodospele prijave):

Kragujevac: Dejan Trifunović (iz Poleta, Sombor).

IMR Beograd: Vladimir Jevtić (iz Poleta, Sombor).