KLUŽ 13. MAJ 2018.

Direktne internet prenose obezbedila je Kuglaška federacija Rumunije i koštaće 12 evra. Sajt je www.federatie-popice.ro. Firma Pauli koja je opremila kuglanu,  imaće Liveticker (rezultati u realnom vremenu) na sajtu www.pauly-bowling.com.

Svečano otvoren kadetski Svetski kup u Klužu

Izabrane seniorske šestorke za pojedinačno SP u Klužu

Pročitaj  više >>>

Autor tekstova: Branimir Vasić 

Svečano otvoren kadetski Svetski kup u Klužu

KLUŽ, 13. maj (Info centar).- Pojedinačni kadetski Svetski kup u kuglanju svečano je otvoren u prisustvu brojnih uglednika i gostiju na kuglani sa osam staza u rumunskom gradu Klužu.

Učestvovaće  po jedan kadet i kadetkinje iz 12 nacija. U svečanom defileu, zastavu Srbije nosio je kadet Vuk Boškov u pratnji kadetkinje Vladane Obrenić. Među uglednim zvanicama, bili su, između ostalih, Klaus Bart predsednik Međunarodne kuglaške federacije na devet čunjeve – klasik (VNBA klasik) i Maria Popesci predsednik Kuglaškog saveza Rumunije.

Prvog dana u ponedeljak 14. maja  Vuk Boškov će u pojedinačnim  kvalifikacijama startovati od 9,30 časova, dok će Vladana Obrenić igrati od 10,50 časova. Po podne od 15 časova igraće se miks tandemi. U utorak 15. maja na programu je pojedinačno finale u kome će igrati po osam najboljih iz kvalifikacija.

Na pojedanačnom kadetskom Svetskom kupu pre dve godine u istarskom Novigradu, Kristina Ljubenković je osvojila srebro a Želislav Jakab bronzu, oboje pojedinačno – klasik.

 

Izabrane seniorske šestorke za pojedinačno SP u Klužu

KLUŽ, 13. maj (Info centar).- Dragan Fatović selektor seniorki i Vojko Pavlović, selektor seniora odredili su, posle priprema u Banji Junaković, šestorke koje će predstavljati Srbiju na kuglaškom pojedinačnom seniorskom Šampionatu sveta u rumunskom gradu Klužu od 20. do 26. maja.

Fatović se opredelio za ovu šestorku: Jasmina Anđelković (Alimenta, Novi Sad), Zorica Barać (Fojt Sent Pelten, Austrija), Renata Vilov (”Post 1036”, Austrija), Maja Đukić i Marija Kresović (Kristal, Zrenjanin) i Marijana Oros (Radnički, Novi Sad).

Vojko Pavlović je odabrao ovih šest kuglaša: Vilmoš Zavarko i Daniel Tepša (Železarna, Podbrezova – Slovačka), Radovan Vlajkov (Nojkirhen, Austrija), Robert Ernješi i Igor Kovačić (Nojmarkt, Italija) i  Milan Jovetić (Partizan).

Ukupno će igrati 64 kuglaša i kuglašica, Srbija ima maksimalan broj učesnika, po šest. Podeliće se medalje u četiri discipline:pojednačno klasik, pojedinačno – za kombinaciju, sprint i miks tandemi.

Prvog dana 21. maja u pojedinačnim kvalifikacijama na stazu će prva od  9,00 časova Renata Vilov, dok će Daniel Tepša igrati od 10,10 časova.

Na pojedinačnom seniorskom Prvenstvu sveta 2016. u istarskom Novigradu, srpski kuglaši su učešće završila sa šest medalja, tri zlata, srebrom i dve bronze: zlato Vilmoša Zavarka – pojedinačno klasik, zlato Igora Kovačića – pojedinačno za kombinaciju, zlato Zavarka u sprintu, srebro Zavarka pojedinačno za kombinaciju, bronza Kovačića u sprintu i bronza Kovačića – pojedinačno klasik.