NAJMLAĐE KATEGORIJE KUGLAŠA

REZULTATI POJEDINAČNOG PRVENSTVA SRBIJE – PIONIRKE  PREUZMI
REZULTATI POJEDINAČNOG PRVENSTVA SRBIJE – PIONIRI PREUZMI
REZULTATI POJEDINAČNOG PRVENSTVA SRBIJE – KADETKINJE  PREUZMI
REZULTATI POJEDINAČNOG PRVENSTVA SRBIJE – KADETI PREUZMI

Pročitaj  više >>>

 

Petra Gergelj i Adam Lak najbolji u Staroj Moravici

STARA MORAVICA, 4. decembar (Info centar).-  Kvalifikacije najmlađih kuglašica i kuglaša  u pioniorskom uzrastu odigrane su na kuglani u Staroj Moravici i trijumfovali su Petra Gergelj iz Eđšega (Bačka Topola) i Adam Lak iz Slobode iz Stare Moravice.

Adam Lak je osvojio je prvo mesto oborivši 545 čunjeva. Marko Egić iz novosadskog „13. maja“  bio je drugi sa 530 čunjeva, dok je treće mesto pripalo Iliji Jevremoviću iz kruševačkog Car Lazara sa 521 čunjem. Četvrti je bio Denis Besedeš (Sloboda, Stara Moravca) sa 515 čunjeva.

Kod pionirki, najbolja, Petra Gergelj (Eđšeg) srušila je  502 čunja. I drugo mesto osvojila je pionirka ovog kluba Melisa Vojnić sa 494 čunja, dok je treća bila Jelena Barać iz Apatina sa 491 čunjem. Četvrta pozicija pripala je  Mioni Grujić iz zrenjaninskog Banata sa 487 čunjeva.

Sudio je Đorđe Trajković. Po osam  pionira i pionirki plasiralo se na Šampionat Srbije 11. decembra u Banji Junaković. Rezultat kvalifikacija i rezultat sa finalnog turnira u svim kategorijama će se sabirati za medalje u kombinaciji.

 

Ivana Arsić i Dušan Pejin poveli kolo u Bačkoj Topoli

BAČKA TOPOLA, 4. decembar (Info centar).- Kadetkinja kostolačkog Rudara Ivana Arsić i kadet Jedinstva iz Novog Bečeja Dušan Pejin pobedili su u prvom krugu kvalifikacija za Šampionat Srbije koji će se odigrati u Banji Junaković 11. decembra.

Dušan Pejin je na stazama kuglane  „Funk arena“ u Bačkoj Topoli, oborio sjajnih 590 čunjeva i ubedljivo slavio ispred Nikole Laketića iz Kragujevca sa 557 i Sebastijana Molnara iz novosadske Vojvodine sa 551 čunjem. Na Šampionat Srbije plasirali su se još i: 4. Pavle Stojanović (Car Lazar) 550, 5. Želislav Jakab (Crvena zvezda) 549, 6. Danijel Tomić (TSK Temerin) 543, 7. Mateja Šakić (Beograd) 540 i Mark Balint (Senta) 534 čunja. Učestvovalo je 19 kadeta.

 Ivana Arsić je trijumfovala sa 554 čunja, šest više od drugoplasarane Vladane Obrenić iz zrenjaninskog Kristala (548). Moni Kovač kuglašica Spartaka (Debeljača) je bila treća sa 544 čunja. Priliku da se bore za titule na Prvenstvu Srbije izborile su još i:  4. Tanja Petrović (PPT Trstenik) 531, 5. Ena Grubor (Rudar) 522, 6. Višnja Živanović (Banat, Zrenjanin) 522, 7. Milena Jurišić  511, 8, Nataša Lazarević (obe Kristal) 509 čunjeva itd. Učestvovalo je 16 kuglašica.

Rezultat ovih kvalifikacija i finalnog dela 11. decembra računaće se za kombinaciju. Sudili su Dragana Trajković i Arpad Antal.