ODRŽANO JE 62. PRVENSTVO NIŠA

REZULTATI POJEDINAČNOG PRVENSTVA NIŠA-SENIORKE PREUZMI
REZULTATI POJEDINAČNOG PRVENSTVA NIŠA-SENIORI PREUZMI

Pročitaj više >>>

62.ПРВЕНСТВО ГРАДА НИША У КУГЛАЊУ ЗА 2019. год.

На куглани спортског центра „Чаир“, одржано је 62. Првенство града Ниша у појединачној конкуренцији. Након квалификација, у финалу су се нашле 4 најбоље сениорке и 8 најбољих сениора. Резултати оба наступа су се сабирала за коначног победника.

После квалификација у конкуренцији сениорки, повела је Наталија Хаџић (Чаир) са одлична 524 чуња. Хајнал Холод (Чаир) је заостајала 20 чуњева, а вишеструка шампионка Слађана Николић (Ниш-Пут) 31 чуњ. До половине финала, Хаџићева се добро држала и одржавала је стечену предност, а Николићева је престигла Холод за 10 чуњева. Међутим, на последње две стазе, Хаџићева доживљава велики пад у игри (само 216), што користи искусна Николићева. Пре последње стазе смањила је заостатак на само 6 чуњева, а до краја финала прави потпуни преокрет. Оборила је у финалу 523 чуња, и у укупном збиру (1016) тријумфовала са 10 чуњева више испред Наталије (1006). Хајнал је на крају била трећа (993), а Весна Бабић (Чаир) четврта (926).

Слађана Николић је одбранила титулу, и по12. пут постала шампионка града.

После квалификација у конкуренцији сениора, повео је Милан Мартиновић (Чаир) са одличним 591 чуњем. Дарко Марковић (Крагујевац) је заостајао 6 чуњева, а Влада Јовчески (Цар Лазар) 14 чуњева. Било је извесно да ће њих тројица одлучивати о расподели медаља. У финалу, већ после прве стазе, Марковић је анулирао заостатак за Мартиновићем, а пре последњег „чишћења“ и стекао предност од 11 чуњева. Међутим, у финишу Марковић је тотално заказао (чишћење само 35), што користи искусни Мартиновић и потпуно преокреће резултат, за коначни тријумф са укупно 6 чуњева више (1133). Марковић је морао да се задовољи другим местом (1127), док је трећи био Јовчески (1106).

Милан Мартиновић је по трећи пут шампион града.

Најбољи у осталим категоријама:

Старије чланице: Слађана Николић (Ниш-Пут)

Ветеранке: Миљојка Јовановић (Чаир)

Старији чланови: Дарко Марковић (Крагујевац)

Ветерани: Милан Мартиновић (Чаир)

Јуниори: Димитрије Партоњић (Мераклије)