U NIŠU ODRŽAN 17. KUP CARA KONSTANTINA

POBEDNICI SLAĐANA NIKOLIĆ I DARKO MARKOVIĆ

 Pročitaj  više >>>

Na kuglani sportskog centra „Čair“, održan je 17. KUP CARA KONSTANTINA u disciplini „Sprint“, boduje se svakih 10 hitaca. Na turniru je učestvovalo 50 takmičara u obe konkurencije, a igralo se po principu teniskog kostura na ispadanje.

U ženskom finalu, Slađana Nikolić je opravdala ulogu favorita. Odličnom igrom, povela je 2:0. Jasmina Ristić (Čair) je pripretila u trećoj seriji, ali je bilo nerešeno, čime je meč već bio rešen. SLAĐANA NIKOLIĆ (Niš-Put) je po četvrti put osvojila titulu „Kupa cara Konstantina“. Treće mesto osvojila je Marija Dimitrijević (Čair), koja je ubedljivo savladala Slađanu Milošević (Čair) 4:0.

U muškom finalu bilo je mnogo više neizvesnosti. Darko Marković (Niš-Put) je poveo sa 1:0, ali je Edo Crnalić (Meraklije) preokrenuo na 1:2. U četvrtoj seriji, Marković sigurnom igrom stiže do izjednačenja 2:2. „Penali“ od tri hica su odlučivali pobednika. Posle dva hica bilo je dva čunja razlike za Markovića, a u poslednjem trećem hicu oborio je „devetku“ i time rešio meč, 23:18. DARKO MARKOVIĆ je osvojio treći naslov „Kup cara Konstantina“. Treće mesto, pripalo je bez borbe Dragoljubu Simoviću (Meraklije).

Organizator, Kuglaški savez Niša je obezbedio nagrade za najbolje, sa likom Cara Konstantina. Ovim takmičenjem je završena kuglaška sezona, a nova takmičenja kreću u septembru.

Rezultati seniorke: 

polufinale        Nikolić – Dimitrijević              3:1

polufinale        Ristić – Milošević                2.5:1.5

za 3.mesto       Dimitrijević – Milošević         4:0

Finale              Nikolić – Ristić                  2.5:1.5

  

Rezultati seniori: 

polufinale        Jovčeski – Crnalić                 0:4 službeno

polufinale        Marković – Simović               4:0

za 3.mesto       Jovčeski – Simović              0:4 službeno

Finale              Crnalić – Marković               2:3 (18:23)