VESTI IZ KUGLAŠKOG NIŠA

PRVENSTVO GRADA NIŠA U KUGLANJU – MIKS PAROVI

16. KUP CARA KONSTANTINA

60. POJEDINAČNO PRVENSTVO GRADA NIŠA U KUGLANJU

Pročitaj  više >>>

PRVENSTVO GRADA NIŠA U KUGLANJU – MIKS PAROVI

NAJBOLJI MIKS RISTIĆ – MARTINOVIĆ

Prvenstvo grada Niša u MIKS parovima za 2017. godinu, održano je na kuglani SC „Čair“. Učestvovalo je 8 parova, a igralo se na ukupan rezultat iz 120 hitaca, gde prvi hitac izvodi takmičar, pa onda takmičarka, i tako naizmenično sve do kraja.

Pobednici prvog prvenstva grada Niša u MIKS parovima, su JASMINA RISTIĆ i MILAN MARTINOVIĆ (ČAIR). Oni su vrlo ubedljivo osvojili titulu, sa ukupno 553 čunja. Imali su odlično „čišćenje“ od 207 čunjeva, što je i bio presudni faktor. Drugo mesto pripalo je miks paru MARIJA DIMITRIJEVIĆ (ČAIR) i DARKO MARKOVIĆ (Niš-Put), koji su ukupno oborili 513 čunjeva, dok su treći bili SLAĐANA NIKOLIĆ (NIŠ-PUT) i DRAGAN STAMENKOVIĆ (MERAKLIJE) sa ukupno 473 čunja.

„Kuglaški savez Niša“ je obezbedio nagrade za najbolje, a na sledećem takmičenju očekuje i veći broj učesnika. Druženje je nastavljeno malom zakuskom, a ovim takmičenjem je završena kuglaška sezona, i sledi pauza do septembra.

 

16. KUP CARA KONSTANTINA 

POBEDNICI MARIJA DIMITRIJEVIĆ I MILAN MARTINOVIĆ

Na kuglani SC „Čair“, održan je 16. KUP CARA KONSTANTINA u disciplini „Sprint“, boduje se svakih 10 hitaca. Na turniru je učestvovalo 50 takmičara u obe konkurencije, a igralo se po principu teniskog kostura na ispadanje.

Mečevi seniorki u polufinalu i finalu su bili veoma neizvesni, pa su čak tri susreta rešena na „penale“.

U polufinalu seniorki, Sanja Stefanović je priredila veliko iznenađenje. Pobedila je trostruku pobednicu ovog takmičenja Slađanu Nikolić, rezultatom 2.5:1.5. U drugom polufinalu, Jasmina Ristić je vodila 1:0 i 2:1, ali je uporna Marija Dimitrijević uspela da izjednači na 2:2. Finalistu su odlučivali „penali“, tri dodatna hica u pune. Međutim i posle toga je bilo nerešeno, 19:19. Odlučila je četvrta serija, 8:6 za Mariju.

U finalu, Marija je povela 1:0, ali je Sanja preokrenula na 2:1. U poslednjem hicu „čišćenja“, Sanji su preostala dva čunja na postolju, koji su bili dovoljni za velikih pola poena i titulu. Međutim, ona pogađa samo jedan čunj, pa je Marija izjednačila na 2:2. „Penali“ su odlučili pobednicu. Marija Dimitrijević je bila preciznija, pobedivši rezultatom 3:2 (18:16), što joj je donelo prvu titulu „Kupa cara Konstantina“. Treće mesto osvojila je Jasmina Ristić, koja je posle „penala“ savladala Slađanu Nikolić 3:2 (18:14). Sve tri su članice „Čaira“. 

U polufinalu seniora, Milutinović je pobedio Crnalića sa 2.5:1.5, a istim rezultatom slavio je i Martinović protiv Markovića. U finalu, Milan Martinović (Čair) je bio ubedljiv protiv juniora Milutinovića (Čair) 3.5:0.5, pa je po drugi put osvojio „Kup cara Konstantina“. U borbi za treće mesto, Edo Crnalić (Meraklije) je savladao Darka Markovića 2.5:1.5.

Organizator, Kuglaški savez Niša je obezbedio nagrade za najbolje, sa likom Cara Konstantina.

Rezultati seniorke: 

1/2                   Nikolić – Stefanović           1.5:2.5

1/2                   Ristić – Dimitrijević                3:4 (19:19; 6:8)

Za 3.mesto      Nikolić – Ristić                       2:3 (14:18)

Finale              Stefanović – Dimitrijević        2:3 (16:18)  

Rezultati seniori: 

1/2                   Milutinović – Crnalić            2.5:1.5

1/2                   Marković – Martinović         1.5:2.5

Za 3.mesto      Crnalić – Marković               2.5:1.5

Finale              Milutinović – Martinović     0.5:3.5

 

 

60. POJEDINAČNO PRVENSTVO GRADA NIŠA U KUGLANjU

60. Pojedinačno prvenstvo Grada Niša u kuglanju za 2017. godinu, održano je na kuglani SC „Čair“. Posle odigranih kvalifikacija, u finalu su nastupile 4 kuglašice i 8 kuglaša. Oba rezultata su se sabirala za konačnog pobednika.

U konkurenciji seniorki, prvi put, titulu je osvojila MARIJA DIMITRIJEVIĆ (ČAIR), koja je u dva nastupa (492+462) oborila ukupno 954 čunja. Desetostruka šampionka SLAĐANA NIKOLIĆ (NIŠ-PUT), zaostala je svega 4 čunja, oborivši u dva nastupa (476+474) ukupno 950 čunjeva. Nikolićeva je posle kvalifikacija bila četvrta, i zaostajala je 16 čunjeva za vodećom Dimitrijević. U finalu, pre poslednje staze, Nikolićeva prelazi u vođstvo sa 10 čunjeva prednosti. Međutim, u finišu je odigrala vrlo slabo, što koristi Dimitrijevićeva, dobija poslednji set (120:106) i osvaja titulu.  Bronzanu medalju osvojila je NATALIJA HADžIĆ (ČAIR) oborivši u dva nastupa (478+461) ukupno 939 čunjeva.

Kod seniora ništa novo. Titulu je odbranio DARKO MARKOVIĆ (Niš-Put) sa ukupno (551+548) 1099 čunjeva. Njemu je ovo jedanaesti naslov prvaka grada Niša. On je bio vodeći posle kvalifikacija, ali je CRNALIĆ pripretio posle dve staze. Nadoknadio je minus od 19 čunjeva,  prešavši u vođstvo sa 3 čunja razlike. Već u sledećem setu MARKOVIĆ uzvraća, igra odlično (155:134) i pravi nedostižnu razliku. EDO CRNALIĆ je morao da se zadovolji srebrnom medaljom sa ukupno 1076 (532+544) čunjeva.

Treće mesto sa ukupno 1064 (547+517) čunja, osvojio je MILAN MILUTINOVIĆ (Čair).

Najbolji u ostalim kategorijama:

JUNIORI                               – MILAN MILUTINOVIĆ (Čair)

STARIJE ČLANICE            – SLAĐANA NIKOLIĆ (Niš-Put)

STARIJI ČLANOVI             – DUŠAN MIŠČEVIĆ (Čair)

VETERANKE                       – MILjOJKA JOVANOVIĆ (Čair)

VETERANI                           – EDO CRNALIĆ (Meraklije)

Učestvovalo je oko 50 takmičara, a Kuglaški savez Niša je obezbedio nagrade za najbolje.